Çözüldü i7 10700 işlemci fazla ısınıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Anakart: MSI MPG Z490 Carbon Wi-Fi
CPU: i7 10700.
Sıvı soğutucu: Thermaltake th 240.

Bir türlü işlemci ısınma sorunun çözemedim. Sadece Opera açıkken ve işlemci 1500 GHz'deyken sıcaklık 46-47 derecelerde geziyor ve bu bana fazla geldi. OC'yi söylemiyorum bile, 4400 GHz çıktığında 100'e dayanıyor ve sanki bana CPU fan arttığında işlemciyi soğutmak yerine ısıtıyor gibi geldi. Sıvı soğutucuma da baktığım da fanlar ters değil, termal macun da yeni değişti. Yaklaşık 2-3 ay oldu. Bilgisi olan varsa yardım etsin.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Öncelikle Coretemp uygulamasını indir.
- Bİlgisayarı kapat, biraz bekle ve yeniden aç. Core Temp'i çalıştırıp ısıyı gözlemle. Kaç derecede başladı, azalıyor mu yoksa artıyor mu?
- Eğer sıcaklık kısa süre içinde sürekli artıyorsa, işlemci fanında sıkıntı vardır illaki. Eğer uzun çalışma süresi içinde artış görürsen kasa içindeki hava akımında da sorun olabilir.
- Genelde kasa önündeki fanlar içeriye hava verir, arkadaki fanlar içerdeki havayı dışarı atar. Bunu elini fanın 2 tarafına da koyarak anlayabilirsin.
- Ayrıca Görev Yöneticisinden işlemci kullanımını da kontrol et. Hiçbir şey yapmadığın halde yüksek kullanım varsa ve yüksek ihtimalle mining olabilir. Format atıp Coretemp ile tekrar kontrol et.
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
-Termal macununu yenile ucuza kaçma iyi yalıtımı olan bir macun al
-fan sistemini ve bilgisayarın içini temizle
-hava akışının doğru olduğundan emin ol.

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
msi bilgisayar için sistem kontrol programını indir Dragon Center resmi internet sayfasından anakartın markasını ve özellikleri yazarak doğru olan dragon center programını indir ve kur her sistem için anakart için farklı versiyonları var ona dikkat et bu program sayesinde işlemci ve fan hızını kontrol edebilirsin

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
fan hızını msi afterbuner ile arttır biraz ses yapacaktır fakat ısıyı çözer ayda 1 pc yi temizle termal macunu değiştir

Masa 6 Yarım Saat uzatır mısın abi
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bilgisayarınız boştayken yani oyun, yüksek sistem gerektiren programlar çalışmıyorken işlemcinin ideal sıcaklık aralığı 35-55 derecedir. Bunun dışında bilgisayar yük altındayken yani yoğun işlemci kullanımı gerektiren işlemler sırasında bu değer 85 dereceye kadar çıkabilir. bu değerler gayet doğal.

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
dostum pc de rat virüs v.s olabilir ve varsa pcden minig yapılıyor olabilir ya bir antivirüs programı indir yada pc sıfırla (pc sıfırlamanı öneririm)

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Öncelikle Coretemp uygulamasını indir.
- Bİlgisayarı kapat, biraz bekle ve yeniden aç. Core Temp'i çalıştırıp ısıyı gözlemle. Kaç derecede başladı, azalıyor mu yoksa artıyor mu?
- Eğer sıcaklık kısa süre içinde sürekli artıyorsa, işlemci fanında sıkıntı vardır illaki. Eğer uzun çalışma süresi içinde artış görürsen kasa içindeki hava akımında da sorun olabilir.
- Genelde kasa önündeki fanlar içeriye hava verir, arkadaki fanlar içerdeki havayı dışarı atar. Bunu elini fanın 2 tarafına da koyarak anlayabilirsin.
- Ayrıca Görev Yöneticisinden işlemci kullanımını da kontrol et. Hiçbir şey yapmadığın halde yüksek kullanım varsa ve yüksek ihtimalle mining olabilir. Format atıp Coretemp ile tekrar kontrol et.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
100 derece çok yüksek uzun süre çalışırsa kesinlikle zarar verebilir dikkatli olman lazım

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
soğutucuların iyi olmayabilir veya ek soğutucu eklemen gerekebilir bir diğer şey ise termal macunun yanlış veya yetersiz sürülmüş olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...