İçkici paradox u ( kaçta kaldığımızı hatırlamıyorum ama sanırım 8 yani paradox 8 )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burası Survivor burada her şey gerçek
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
1,.jpg

İçkici Paradoksu (Drinker Paradox), Raymond Smullyan tarafından popülerleştirilmiş, klasik mantıkta bir teorem. Günlük dil içerisinde ifade edildiğinde sezgi karşıtı absürd bir hal aldığından dolayı bir teorem olsa da kendisine paradoks denmektedir.

Paradoks şöyle ifade ediliyor: Barda öyle bir kişi vardır ki, eğer o kişi içiyorsa, bardaki herkes içiyordur. Bu önermenin doğru olduğu şöyle görülebilir:

İki durum olabilir*, ya bardaki herkes içki içiyordur, ya da içki içmeyen en az bir kişi vardır.

Durum 1: Eğer bardaki herkes içki içiyorsa, x kişisini herhangi bir kişi olarak seçelim. bu durumda "x içiyorsa, bardaki herkes içiyordur" önermesi doğru olduğundan asıl önerme doğrudur.

Durum 2: Eğer barda içki içmeyen en az bir kişi varsa, x kişisini bu içki içmeyenlerden birisi olarak seçelim. Bu durumda gene "x içiyorsa, bardaki herkes içiyordur" önermesi doğru olur zira bir ise cümlesinin koşul kısmı yanlış ise cümle doğrudur.

Demek ki gerçekten de öyle bir kişi vardır ki, eğer o kişi içiyorsa, herkes içiyordur.

• Like
Tepkiler: QQS
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Benim devrelerimi gene yakmaya çalışıyorsun herhalde
anladım ama konuyu :D :D

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
"eğer içiyorsa, herkes içiyor" iddiası bir durumda, herkes içiyorsa, diğer durumda, içmiyorsa - içmenin hiçbir ilgisi olmasa bile başkası içiyor.

Öte yandan, doğal dilde, genellikle "eğer ... o zaman ..." gösterge niteliğinde bir koşul olarak kullanılır.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar Bu konunun üstüne bir büyük açıyorsunuz ve keyfinize bakıyorsunuz.
:D

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Bunu okurken içiyordum sonra bi an durakladım büyü mü yaptın bana reis zmöxnçmcö

Üye
5 HİZMET YILI
beyin yanması la asdcsda

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
kafamın içi şuan mercimek çorbası

Zero to Hero
Üye
5 HİZMET YILI
işte bi büyük acıyorsun herşeyin başlayıp bitigi yer :)

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
I would burn my neurons trying to solve this

Üye
5 HİZMET YILI
merhabalar herkese yeni katılıyorum
Post automatically merged:

size cin tavsiye ederim . avrupada kadın içkisi diye bilinir ama sebebi kokusuz olması . içip eve gitsenizde mis gibi olurusnuz yine

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Não entendi nada, vou ter que reler kkkk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...