İçkici paradox u ( kaçta kaldığımızı hatırlamıyorum ama sanırım 8 yani paradox 8 )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Se alguém bebe todos bebem, é um bar então todos estão bebendo
If someone drinks everyone does, and its a bar, so everyone is driking

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
logo tasarımını daha yeni bitirdim kafa dağıtayım diye geldim de senin şu yazıyı okudukdan sonra beynimin içeride ters döndüğünü fark ettim Kardeşim sağol beni benden aldın götürdün

kafamdaki bütün dirençleri yaktın

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
falou falou e no final eu não entendi nada

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
üstüne bir büyük açıyorsunuz ve keyfinize acıyorsun herşeyin başlayıp

Üye
6 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 48137
İçkici Paradoksu (Drinker Paradox), Raymond Smullyan tarafından popülerleştirilmiş, klasik mantıkta bir teorem. Günlük dil içerisinde ifade edildiğinde sezgi karşıtı absürd bir hal aldığından dolayı bir teorem olsa da kendisine paradoks denmektedir.

Paradoks şöyle ifade ediliyor: Barda öyle bir kişi vardır ki, eğer o kişi içiyorsa, bardaki herkes içiyordur. Bu önermenin doğru olduğu şöyle görülebilir:

İki durum olabilir*, ya bardaki herkes içki içiyordur, ya da içki içmeyen en az bir kişi vardır.

Durum 1: Eğer bardaki herkes içki içiyorsa, x kişisini herhangi bir kişi olarak seçelim. bu durumda "x içiyorsa, bardaki herkes içiyordur" önermesi doğru olduğundan asıl önerme doğrudur.

Durum 2: Eğer barda içki içmeyen en az bir kişi varsa, x kişisini bu içki içmeyenlerden birisi olarak seçelim. Bu durumda gene "x içiyorsa, bardaki herkes içiyordur" önermesi doğru olur zira bir ise cümlesinin koşul kısmı yanlış ise cümle doğrudur.

Demek ki gerçekten de öyle bir kişi vardır ki, eğer o kişi içiyorsa, herkes içiyordur.
s

If life’s a journey i am a traveler
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Sevdiğim bir sözü diyeyim :burnbear:
B0JOZNVIMAAuwQM.png
:brainfree:

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bu digerlerine nazaran anlamasi ve cozmesi daha kolay

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...