Ikea, İsveç Kıyılarında Dev Rüzgar Enerjisi Projesi Başvurusu Yaptı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Katılım
7 Ocak 2016
Mesajlar
1,357
Çözümler
20
Tepki puanı
386
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
:yazı:

Ingka Group, İsveç'in güney kıyısı açıklarında dünyanın en büyük açık deniz rüzgar enerjisi projelerinden birini inşa etmek için izin başvurusunda bulundu.
Proje, 50 km açıkta yer alacak ve 207 rüzgar türbininden oluşacak. Projenin toplam kurulu kapasitesi 3.100 MW olacak ve yılda 13-15 TWh elektrik üretecek.
Bu tesis, Blekinge ve Skåne bölgelerinde yaşayanların enerji ihtiyacını karşılayacak.

Proje sadece rüzgardan elektrik üretimiyle sınırlı değil. Tesiste yılda 370.000 ton hidrojen de üretilecek.
Bu işlem sırasında yan ürün olarak oksijen üretildiğinden, proje bunu Baltık Denizi'ni oksijenlendirmek için kullanacak.

Ingka Group'un bu projesi, hem iklim değişikliğiyle mücadele hem de deniz ekosistemlerinin korunması açısından önemli bir adım.
Proje, İsveç'in elektrik ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamasına yardımcı olacak ve Baltık Denizi'nin oksijen seviyesini artırarak deniz canlılarının yaşam alanlarını iyileştirecek.

Projenin planlanan başlangıç tarihi 2030 olarak belirtiliyor.


:resim:

2408ed9b-2424-4c1d-852a-0f4172fb7b8e.jpeg


004086b1-3a36-453f-bec5-5a58e5846f08.jpeg

 
Banlı Üye
Katılım
22 Ocak 2024
Mesajlar
11
Tepki puanı
0
Yaş
17
2 HİZMET YILI
üretilen elektrik suya akarsa balıklar olur gibi :D tuzlu su ya dayanmaz gibi sanki o kullandıkları demir çürür gider
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst