Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İkinci El Telefon Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekilenler?
arka kamerasını incele çizik olabilir çok kücük olurlar görünmeyecek derecede garantisi bu yüzden karışılamıyor gerisini biliyorsun ztn şarj wifi sim diye gider
arka kamerasını incele çizik olabilir çok kücük olurlar görünmeyecek derecede garantisi bu yüzden karışılamıyor gerisini biliyorsun ztn şarj wifi sim diye gider
Eğer Aplle ürünü olsaydı pil sağlığı yüzdesine bakmanı tavssiye edecektim . Fakat androidte ise ayarlar > cihaz bilgisi > android sürümlerini kontrol edebilirsin son güncellemesi ne zaman gelmiş şeklin onun dışında dış kasasındaki çizikler telefonun ne derece de hor kullanıldığını belli eder belki faydası olur
Alacağınız telefonda öncelikle IMEI kontrolü sağlamalısınız.Hem Android hem de iOS işletim sistemine sahip cihazlarda geçerli olan *#06# kodunu, cihaz arama menüsünde tuşlayarak, telefonun IMEI numarasına ulaşabilirsiniz.
Şimdi ise telefonun kayıtlı olup olmadığını kontrol etmekte sıra öğrendiğiniz IMEI numarası ile e-devlet üzerinden
cihazın yurtiçi, yurtdışı, çalıntı olup olmadığı veya kayıt durumunu öğrenebilirsiniz.
Yukarıdaki bilgileri kontrol ettiniz ve bir sorun çıkmadı diyelim ancak telefon başka bir telefonun IMEI kopyalanarak kayıt altına alınmış olabilir.Şimdi yapmanız gereken telefonun kutusu üzerindeki IMEI ve pil arkasındaki IMEI numarasını birbiriyle karşılaştırmak olacak eğer farklılık var ise cihazın kapanma riski vardır cihazı almayın.
Garanti ikinci el telefon alırken önemli bir husustur.İleride oluşabilecek bir sorun için cihazın garantisi olmasına dikkat edin.
Cihaz garantisini firmalara göre farklı yöntemlerle öğrenebilirsiniz.
Samsung, HTC, Sony ve LG gibi marka telefonların garanti durumlarını öğrenmek için firmalar ile iletişime geçerek garanti bitiş tarihine ulaşabilirsiniz.
Sıfır telefon bile alırken şans işiyse 2. el telefon çok sıkıntı hele ki xiaomi gibi bir telefon . Red mi 8 kullanıyorum şuan çok memnunum tek bir sorunu dışında eğer miumi 11 güncellemesi geldiyse bildirimlerde sorun yaşatıyor hocam . Telefona whatsaptan mesaj gelmesine rağmen ses çıkartmıyor internette olaşan tüm yöntemleri denedim ne yaparsam yapayım aynı.