İkinci el toplama sistem toplamak mantıklı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
hacı bence hiç mantıklı değil ikinci el bilgisayar toplamanı önermem, ikinci el toplayacağıma net cafe pcsi alırım daha iyi. önermiyorum kesinlikle

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
fanlar sökülür temizlenir yağlanır o çok problem değil , ama kartlardaki entegre çatlakları ve soğuk lehim sıkıntıları baş gösterirse parça çöp oluyor.
aynen dediğin gibi çatlakların hiçbir çözümü yok anakartta kısa devre yaptırıyor bütün sistem tehlikeye giriyor

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
kanka hdd ve ssd yi sıfır al ama diğerleri 2. el olsa pek sorun olmaz yinede adminin dediği gibi buraya sorabilirsin satın alırken

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Almadan once ssd hdd saglik performanslarina bak oyle al birde sistemi 10dklik stres testine koy kapanma vs varmi

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
ikinci el laptop sakın alma desktop al
desktop tercih etmem itopyadan topla başka yer yalan bende itopyadan topladım ve uygun fiyata da denk geldi
Post automatically merged:

dostum mantıklı ki bu devirde 0 pc almak çok zor ancak kesinlikle ama kesinlikle test etmeden almayın derim + olarak hdd, ssd ve ram bunları 0 alın o hdd ve ssdlerde ne olacağını asla ama asla bilemezsin :)
0 pc almak evet zor ama hazır sistemlerden alırsan daha uyguna gelir hem bunun içinde itopyayı tercih ederim

Üye
2 HİZMET YILI
Bence pek mantıklı değil parçalar çok yıpranmış oluyor genelde
Post automatically merged:

Tanıdık birinden falan alınır anca çoğu mining veya net kafe çıkması oluyo

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
benim fikrimce kendin 0 alman daha iyi şuan kullandığım pc özellikleri
3060Ti Dual Oc
i5-12400F
8x2 Ram
diğer özelliklerini tam hatırlamıyoum ama daha alalı 2 3 ay oldu ve şuanki fiyatı 30-33k arası gidiyor ben ise biraz indirim kovalayıp İtopya Yaz Sezonunda indirimle 18.789 tlye aldım demem o ki 2. el alacağına az daha diş sıkıp indirim kovala ama eğer acil lazımsa 2. al alabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Yani abi çok dikkatli olmak laızm hele de bu en son zamanlarda mining işi çok döndü ekran kartında çok dikkatli olmak laızm. E tabi işini biliyosan çok daha ucuza baya iyi bir sistem toplayabilrsin

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
2.el önermem kankam sıfır topla en azından ram ssd hdd bu tarz şeyleri alırsan sıfır biraz daha rahat edersin

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
eğer bütçen 0 a yetmiyorsa mantıklı ama alırken dikkat etmen gereken şeyler var parçalarda herhangi bir sorun olmadığına emin olarak al ekran kartının garanti bantlarının kalkıp kalkmadığına bak stres testine sok bir kaç saat deneyerek o şekilde almanı tavsiye ederim

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Bence değil sonuçta herkes malını duzgun kullanuyor dıye birşey yok belki arızalıdır vs alıcaksan da iyice araştırıp almalısın.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kanka hazır sistem al daha iyi bence toplama dizmen için çok para lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...