İnernet bağlantısı sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Selam,

Devamlı internetim kopar oldu bu aralar modem arayüzünden kontrol ettiğimde snr margin değerinin düşük olduğunu görüyorum.
Kablolarım yeni daha 1 ay olmadı böyle bir sorun yoktu aslında ama son 1 haftadır rezil bir durumda.
10 dakika internet varsa 10 dakika yok gidip gidip geliyor.
Bu değeri sabitlemem mümkün mü önerebileceğiniz bir dmt tool var mı ?

1585046950574.png

Üye
8 HİZMET YILI
malesef değil yapabileceğin sadece oparatör ile iletişime geç büyük bir ihtimal herkez evinde oldugu için sokak dağıtıcısında yüklenme oluyor birde fiber alt yapı olmaması bunu iyice zorlaştırıyor....

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Hangi firmadan alıyorsun interneti dün benim Superonline ADSL durduk yere gitti ondan önce hız baya düşmüştü.

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
malesef değil yapabileceğin sadece oparatör ile iletişime geç büyük bir ihtimal herkez evinde oldugu için sokak dağıtıcısında yüklenme oluyor birde fiber alt yapı olmaması bunu iyice zorlaştırıyor....

Mümkün ama bu denli bir düşüşün sebebi o olamaz.

Hangi firmadan alıyorsun interneti dün benim Superonline ADSL durduk yere gitti ondan önce hız baya düşmüştü.

TTnet

TTnet

Üye
7 HİZMET YILI
Hocam son dönemde gerek haberleşme gerek iletişim için kullanılan internet genel anlamda inanılmaz yoğunluk yaşamakta. Emin ol sorun seninle ilgili değil. Dünyadaki mevcut internet altyapısı ve bant genişliği günümüz şartlarındaki yoğunluğa zar zor dayanmakta.Buna istinaden tekil kullanıcıların kullanmakta olduğu internet kapasitelerini kırpıp ihtiyaca yönelik yönlendirmeler yapılıyor.Yavaşlamalar ve kopmalar bu yüzden.

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
ttnetten bende cok cekıyorum bu aralr baglatı cok kotu ve yavas . turknete geccem bugun yarın bakalım. bıde onu deneyelım

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Mümkün ama bu denli bir düşüşün sebebi o olamaz.

TTnet

TTnet
Benim internet kutusunda problem vardı aynı kopuyordu zırtpırt kutu eski olduğu için TTnet ile kavga edip ayrıldım olayı Superonlineye anlattım Telekomdan adam göndertti Superonline bizim kablolara bakım yaptılar bu vesileyle Superonlineye geçtim. Eğer ADSL kullanıyorsan sana gelen telefon kutusundaki kablo girişleri oksit yapmış olabilir ara TTneti bir sor sistemden mi kaynaklı diye.

Efsane Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Alt yapıyla alakalı çalısma vardır bi süre sonra geçer

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
alt yapıyla alakası var kardeşim ttnetden çok çekersin ttnet se

Üye
6 HİZMET YILI
iss den bilgi aldın mı ? eğer onlardan kaynaklı bi sorun yoksa bina içi kablolar veya modemden kaynaklı olabilir

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Bende de oluyordu 500 kb/sn alıyordum şuan 1.2 mb/sn ye yükseldi kesinlikle yoğunluktan.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Modemi bi resetle gidip geliyo diyosun altyapida yada eve gelen hatta bi sikinti vardir eve gelen internet fiber kablomu yoksa telefon hatti uzerindenmi

Süper Üye
8 HİZMET YILI
fazla dowland yaptıysan sürekli gidip gelir bend öle oluyodu

Üye
6 HİZMET YILI
altyapiyla ilgili bir sorun olabilir internet sağlayıcısı ile görüşmenizi tavsiye ederim

Üye
7 HİZMET YILI
Hocam telefon yahut fiber kablo kullanan tüm internet sağlayıcıları TürkTelekom altyapısını kullanır. Çeşitli firmalar ve avantajlı fırsatları sadece kullanıcıları kandırmaya yöneliktir. a , b, c firmalarından aldığınız internette yaşadığnız sorunlar a , b, c firmalarından kaynaklanmaz TürkTelekomdan kaynaklanır. Sebebi maliyet hesabı yapılıp ucuz işçilik ile yapılan kablolama dağıtımındandır. 7 yıldır Türksata bağlı KabloNet kullanıcısıyım ne bir kere hız kaybı ne de kopma yaşadım. Verdikleri DOCSIS 3.0 modem taş gibi 7 yıldır banamısın demedi. Kullanılan BNC kabloların kalitesi hala bozulmadan devam ediyor. Tavsiyem apartmanda Kablo TV kutusu varsa hemen Uydu Net e geçin.

Dipnot (ne yalan söyliyim bu zamana kadar uydunet te bir kere alt yapı çalışmasına denk gelmedim.(Elektrik kesintileri hariç.))

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bende de son 10 gündür aynı sorun mevcut, fiber alt yapımız da var. İnternet sağlayıcı ile görüşmelerim hala devam ediyor.

Uzman Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
alt yapıda çalışma olduğundan olmuştur

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
ttnet'de ara ara ping sorunu mevcut dün online oyunlarda sıkıntı yaşamıştım 120 lere çıkmıştı telefonla aradıkdan sonra biraz düzeldi şu an 12-13'ler de seyrediyor. İnternet bağlantı kopmalarını eğer var ise başka bir modem ile denemeni tavsiye ederim yada yapabilirsen hattına gelen dsl kablosunu kontrol etmeni

THE LORD OF CHAOS
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
operatörünüzü arayın hocam,modemde de sorun olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...