hocam ben ingilizce hazırlık bitiriyorum bu sene -yani ne kadar tecrübe sayılır bilmem ama zaten belli seviyede vardı ingilizcem- her neyse , konuşmak yazmak ve dinlemek için en önemli şey tabi ki kelime haznenin gelişmesi.Grammer'ını bilmediğin bir cümlede bile kelimlerle bir şeyler anlayabiliyrosun değil mİ ? İşte o yüzden en önemlisi günde 5 kelime öğrenmeye çalışmaktır.Bu taktikte önce 5 kelime bul onlarla cümle kur ve her gün bir öncekileri tekrar et.Hafta sonları da bu kelimelerle yeni cümleler kur ( 25 tane yani ). Ben bu şekilde çalıştım. Zaten grammar'ı bir yerden sonra halledersin olmazssa da zaten uğraşa uğraşa oturuyor.
Bir de konuşmanı daha akıcı yapmak istiyorsan konuşmaya çalış.Biliyorsun programlar var ordan bağlanıyorunuz falan ama ben ona para vermedim hiç açıkçası
Bizde hocalar ayda bir iki tane ödev olarak video çekme ödevi veriyor.Bir konu hakkında 5 6 dakika konuşmayı deneyiblirsin. Tabi ki ingilizcesi çok iyi olmayan biri takır tıkur bir konu hakkında tartışamaz.O yüzden o konu hakkında bilgi edin hatta bir konuşma metni bile hazırlayabilirisn
İnternette speaking task nasıl yapılır taktikleri falan yaz oradaki adamlar bunun örnenğini nasıl yapıyor bak.
Ben bu ikisiyle geliştirebiliyorum olduğu kadar..Türkiyede yaşıyorsan zaten ingilizce konuşmak için uygun bir ortam bulamazssın ve gelişmez. O yüzden şartları kendin yaratman gerekiyor.Ülkemiz yabancı dil bilrme ve öğretme konusunda da bayağı bir geri.