İnsanların gitgide kedilerine ve köpeklerine daha düşkün olmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bu aralar çevremde bir çok insan kendini sosyellikten ayırıp evinde kedilerine ve köpeklerine daha fazla zaman ayırdıklarını fark ettim . Sebebini düşünürken aklıma iki ana başlık geldi ve bu konu hakkında bir şeyler yazmak istedim . Hem tez konumu da bunun üzerine olması gerektiğine karar verip siz değerli insanların fikrini merak ettim.
1-) koronadan dolayı insanların yalnızlıgı sevmeye başlamış olma ihtimali
2-) günümüzde insanların birbilerine olan güveninin azalmış olma ihtimali

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bir diğer neden ise artık insanlar birbirleriyle anlaşamıyorlar aynı kafaya sahip birbirini bulmak çok zor oldu artık bu devirde. Benim de bir köpeğim var onu dost arkadaş çocuğum ailem gibi görüyorum çünkü sorumluluk alıp onu yanına almak iyi hissettiryor insanı. Artık insanlara güvenmek zor kankam valla zor. Arkadaşım dediğin sevdiğim insan dediğin birisi bir zamandan sonra senin arkandan konuşuyor sana sahte davranınca anlıyorsun ki yanlızlığa bürünmüşsün agam

Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
bir diğer neden ise artık insanlar birbirleriyle anlaşamıyorlar aynı kafaya sahip birbirini bulmak çok zor oldu artık bu devirde. Benim de bir köpeğim var onu dost arkadaş çocuğum ailem gibi görüyorum çünkü sorumluluk alıp onu yanına almak iyi hissettiryor insanı. Artık insanlara güvenmek zor kankam valla zor. Arkadaşım dediğin sevdiğim insan dediğin birisi bir zamandan sonra senin arkandan konuşuyor sana sahte davranınca anlıyorsun ki yanlızlığa bürünmüşsün agam
yani seni dışarı item şey yine insanların davranışları olmuş

𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
Bu aralar çevremde bir çok insan kendini sosyellikten ayırıp evinde kedilerine ve köpeklerine daha fazla zaman ayırdıklarını fark ettim . Sebebini düşünürken aklıma iki ana başlık geldi ve bu konu hakkında bir şeyler yazmak istedim . Hem tez konumu da bunun üzerine olması gerektiğine karar verip siz değerli insanların fikrini merak ettim.
1-) koronadan dolayı insanların yalnızlıgı sevmeye başlamış olma ihtimali
2-) günümüzde insanların birbilerine olan güveninin azalmış olma ihtimali
Şahsen evimin önünde 15 kedi besleyen biri olarak söylüyorum benim her türlü hayvana karşı sempatim var işkence yapılması öldürülmesi veya en ufacık kötü bir halde görsem bile içimi çok büyük öfke ve hüzün kaplıyor hep demişimdir. Hayvanlar insanlardan daha iyi bir dosttur diye. İnsanlığın suyu çıktı artık insanlar insan gibi yaşamayı haketmiyor hergün o kadar kediye günde 3 ögün yemek verirken şunu düşünürüm. Keşke insanlar hayvanlar gibi yaşasa bir müddet hayvanlar da insanlar gibi; Evleri olsa istediklerini yiyebilseler konuşabilseler dertlerini anlatabilseler keyifleri rahat olsa tehlikede hissetmeyip rahatça uyuyabilseler sıcak soğuk onlar için dert olmasa hep bu düşünceler içerisindeyim. Velhasılıkelam yavaş yavaş insanlar artık bunun farkına varıyorsa benim gibi belki artık hayvanlar bizden çekmez...

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
insanlar artık yuva kurup çocuk yapamadığı için genelde maddi ve maneci sorunlardan kendilerini bi hayvana bağlıyorlar içindeki çocuk sevgisini bi hayvana vermeyi tercih ediyırlar

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Çocuk yerine köpek seviyolar ama başlangıçta evliliğin başında oluyor gördüğüm kadarıyla.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
devir değişti abi. Ne sevecek en de güvenecek insan kalmadı. Yapay zeka bile ' insanlar bana zarar vermediği sürece bende onlara zarar vermem' diyor.

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
insanların değişmesinden dolayı bazıları hayvanlarla kendilerini daha yakın hissediyor

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
2 konuya da katılıyorum. kendi açımdan konuşayım. evde çok sıkılan birisi olarak pandemi zamanı evde kendimi avutmayı, vakit geçirmeyi öğrendim ve dışarıdan daha iyi gelmeye başladı. bunun en büyük artısı da her şeyin elimin altında olmasıydı. evde tek başına kalanlar ise yanlızlığını hayvanlar ile kapatmaya başladı. ikincisi ise eskiye nazaran artık insanlar daha fazla değişir oldu. kendilerinden başka kimseyi önemsemez oldu. bu durumları başkalarında görenler de artık bu durumu kendilerine benimsemeye başladı yani "o, kendisini düşünüyor kendisini önemsiyor ise ben neden kendimi düşünmeyim, kendimi önemsemiyim?" durumları olmaya başladı. şahsen ben de artık öyle birisi oldum. 15 senelik dostuma güvenemez oldum. çünkü 14 sene boyunca tanıdığım insan 1 sene içinde öyle bir değişti ki tanıyamaz oldum.

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
insanların davranışı artık umrumda olmasa desem de yine de sosyal bir ortamda önem veriyorsun. Ama sonra hep bir pişmanlık şüphecilik kanka. Güvenim kalmadı diyebilşirim. He bu hep böyle mi gider bilemiyorum sadece yeni bir insan çıktığında ona hemen sıcak bakamıyorum bu yüzden de zor ortama giriyorum

Nefes Al Çocuk
Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
İnsanların Artık Birbirine Güveni Tamamen Azaldığı için Günümüz Şartlarında Kedi veya Köpeklere Güvenirim Düşüncesinde Olan insanlar Var Malesef Düşünmekten Kafayı Sıyırmış insanlarda Var Ama Onlar Ayrı Bir Sınıf Bunu Şartlar Ve koşullara Ayırsak Promosyon Gibi Kafamıza Düşerler :D

Kesinlikle Sevgi kazansın Haycanları Alıp Bir köşede Eziyet Edilmesin Onlarada Sahip cıkılsın

Bence birazda insanları bu Covid delirtti gibi yani insanların psikolojiside kalmadı

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Zaten bir insan herhangi bir evcil hayvan olsun, onlara sevgiyi ve gereken sorumluluğu göstermeleri lazım.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İnsanların birbirlerine olan güveni azaldığı için ve hayvanların ne kadar sadık ve güvenilir olduğunu pandemi sayesinde keşfettiğimiz için..

Banlı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Tabikide insanoğlu sadakatsizdir.

Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Şahsen evimin önünde 15 kedi besleyen biri olarak söylüyorum benim her türlü hayvana karşı sempatim var işkence yapılması öldürülmesi veya en ufacık kötü bir halde görsem bile içimi çok büyük öfke ve hüzün kaplıyor hep demişimdir. Hayvanlar insanlardan daha iyi bir dosttur diye. İnsanlığın suyu çıktı artık insanlar insan gibi yaşamayı haketmiyor hergün o kadar kediye günde 3 ögün yemek verirken şunu düşünürüm. Keşke insanlar hayvanlar gibi yaşasa bir müddet hayvanlar da insanlar gibi; Evleri olsa istediklerini yiyebilseler konuşabilseler dertlerini anlatabilseler keyifleri rahat olsa tehlikede hissetmeyip rahatça uyuyabilseler sıcak soğuk onlar için dert olmasa hep bu düşünceler içerisindeyim. Velhasılıkelam yavaş yavaş insanlar artık bunun farkına varıyorsa benim gibi belki artık hayvanlar bizden çekmez...
iznin olursa bu cümleni paragrafını kullanmak istiyorum tezimde

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
kedilerin sakatı çok yüksek ya böyle bir şey olabilir mi pandemi sürecinde sürekli tektim ve gelim sürekli kafamı yalıyıp orda uyuyor en azından orda ki varlığı iyi hissettiriyordu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...