- Yasaklandı
Banlı Üye
İnstagram her geçen gün büyüyen bir mecra ve her geçen gün kayıt olan kullanıcı sayısı artıyor ve eğer bir sayfa veya bir şirket hesabı kullanıyor iseniz işiniz zorlaşıyor çünkü rakipleriniz her gün artıyor ve sizin öne çıkmanız zorlaşıyor ve sizi diğerlerinden ayıracak özelliklerden bir tanesi hashtagler.
Hashtaglar Neden Kullanılmalı Faydaları Neler?
İnstagram derin bir okyanus gibidir ve içinde milyarlarca balık vardır ve insanlar bazen bu balıkları sevebilir instagram kullanıcıyı analiz eder ve örneğin bu kişi turuncu balık seviyor der ve onu turuncu balıkların olduğu yere yönlendirir fakat sizin balığınızın rengini anlaması içinde o rengi instagrama göstermelisiniz bunlardan en önemlisi de hashtaglar.
Sudan çıkıp biraz gerçeklere dönecek olursak örneğin bir araba sayfanız var ise ve doğal olarak bir araba fotoğrafı paylaştıysanız bunu instagrama belirtmelisiniz ki instagram araba seven kullanıcılara sizin postunuzu göstersin yada bir kullanıcı araba ile ilgili arama yaptığında sizin postunuzu da görebilsin.
Hashtaglerin Doğru Kullanımı
Hashtagleriniz kesinlikle postunuz ile alakalı olmalıdır.
İnstagram en fazla 30 kullanıma izin veriliyor fakat genelde 5-6 tane kullanmanız tavsiye edilir ben kendim 10-15 tane kullanıyorum ve gayet işe yarıyor siz deneyerek doğru yolu bulabilirsiniz.
Hashtaglerin sıralanması doğru olmalıdır örnek veriyorum siz x markasının mavi boyalı arabasını paylaştınız gidip ilk sıraya mavi yazmayın yada modelini yazmayın ilk sırada araba daha sonra marka daha sonra renk olmalı (örnek olarak verdim)
Eğer yeni bir sayfa iseniz çok fazla kullanılmış olan hashtagleri kullanmayın koca bir denizde kaybolmuş gibi olursunuz.
Hashtaglerin Yanlış Kullanımı
Kesinlikle çok fazla kullanmayın.
Alakasız kelimeler kullanmayın.
Yanlış yazılmış kelimeler kullanmayın.
Sıralamayı rastgele yapmayın.
Eğer yeni bir sayfa iseniz çok fazla kullanılmış olan hashtagleri kullanmayın koca bir denizde kaybolmuş gibi olursunuz.