Intel 14. Nesil İşlemcileri Bu Yılın Sonunda Geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
Intel, 14. Nesil Rocket Lake-S masaüstü işlemcileri hakkında heyecan verici gelişmeler sunuyor. Şirket, yeni işlemcilerin üretiminin 30 Haziran 2022'ye kadar devam edeceğini açıkladı. İşlemciler, 14 nm Süper Fin transistör teknolojisi kullanılarak üretilecek ve performansı %19'a kadar artıracak bir dizi geliştirmeyle birlikte gelecek.

Rocket Lake-S işlemcileri, Intel'in yeni Cypress Cove çekirdek tasarımı tarafından destekleniyor. Bu tasarım, daha yüksek saat hızlarına ve daha düşük gecikme sürelerine izin verirken, IPC artışı açısından önceki Comet Lake işlemcilerine göre %19'a kadar iyileştirme sunuyor. IPC, İşlemci Başına Düşen İşlem adını verilen bir performans ölçüsüdür.

Intel'in 14. Nesil işlemcilerinde PCIe 4.0 desteği de bulunacak. Bu, PCIe 4.0 uyumlu bileşenlerle birlikte kullanılarak daha hızlı veri aktarımı sağlayacak. Rocket Lake-S işlemcileri, mevcut LGA1200 soketine takılabilir ve anakart değişimi gerektirmez. Ancak, performanstan maksimum verim elde etmek için en iyi anakartların seçilmesi faydalı olacaktır.

Intel, Rocket Lake-S işlemcilerinin AMD Ryzen 5000 serisi işlemcileriyle rekabet edeceğini belirtiyor. AMD'nin işlemcileri, IPC artışı ve PCIe 4.0 desteği gibi özelliklerle birlikte gelirken, Intel'in yeni işlemcileri de benzer özellikler sunacak.

Intel ayrıca, 10 nm SuperFin teknolojisine dayanan Alder Lake-S işlemcilerini de piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu işlemcilerin 2021'in sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Intel'in 14. Nesil Rocket Lake-S işlemcileri, AMD Ryzen 5000 serisi işlemcileriyle rekabet etmeyi amaçlıyor ve birçok geliştirme ve yenilik sunuyor. İşlemcilerin piyasaya sürülme tarihi tam olarak belirlenmemiş olsa da, üretimine devam edileceği açıklandı. Rocket Lake-S işlemcileri, oyuncular ve yüksek performans gerektiren diğer kullanıcılar için oldukça heyecan verici bir seçenek sunuyor.

:resim:

Ekli dosyayı görüntüle 87962i​
sonunda geliyor

Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
16 17 sürümü çıkınca heralde anca alırız :D

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
geliş gidiş intele geçicez heralde çok fazla ısınıyor amd 5600

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
İşlemci alamaz hale geldik bırak pc yi

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
intelin cidden şık bir tasarımı oluyo ve hala o tasarımı koruyorlar helal olsun

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
12400f aldım ve çok çabuk eskidi 12. nesil elimde patladı gibi hissediyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Vazgeçilmezim İntel gelişsinki tasarımlarımızı en üst düzeye çıkartabilelim birde şu Ekran kartları bi can yakmasa varya vınnnn

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ama artık intel i3 i5 kalkıyor diye biliyorum

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Bence her yıl bu kadar seri üretim yerine çiplerde koklü değişikler ile 3-4 yılda bir yeni seriler çıksa hiç fena olmaz. Hadi 3-4 yıl olmasa bile 2 yılda bir olsa bile olur çünkü bu kadar üretime kaynak nasıl dayanır bilmiyorum

Üye
2 HİZMET YILI
Birkaç ay evvel kendime 7700X'li bir sistem topladım. Bu saatten sonra Intel'in işlemcilerine para yedirir miyim bilemiyorum. Eksiği yok artık AMD'nin. Özellikle Ryzen serisi çok büyük bir sıçrama yaptı.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
belkide çok iyi olur eski nasıl ekran kartı anakart uyumları olmicağını söyliceklerini
söylediler

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
almak için sanırım bankayı arıcam yada böbreğimi satiyim hem yedekte parada bulundurmuş olurum swdotksrdktresd

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...