Çözüldü Intel i5 9400F ısınma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Merhaba. İ5 9400f işlemcim 8gb ram ve 1050ti 4gb ekran kartım var. Pubg oynarken işlemci çok fazla ısınıyor. Aynı zamanda zevkine canlı yayın acıyorum. bundan öncelei böyle bir sorun yaşamazken sanki emülatörde ayarlarla ilgili bir sey yaptım da sonradan böyle olmaya başladı sanıyorum. Birçok forum okudum ama çözüm bulamadım. İşlemci termalini yeniledim. ayakları tam basıyor. Lütfen yardım

Çözüm
Arctic MX-4 macun alın işlemciye uygulayın. Büyük ihtimal soğutucu bloğu CPU'ya tam temas etmiyor gibi önde cam panel falan varsa hava akışı sağlanamaz ön fanlar hiçbir işe yaramayacaktır.
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Kanka havalar ısındığı için olabilir. Eğer PC nin bulunduğu ortam sıcaklığı yüksekse o çok etkiler

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Merhaba. İ5 9400f işlemcim 8gb ram ve 1050ti 4gb ekran kartım var. Pubg oynarken işlemci çok fazla ısınıyor. Aynı zamanda zevkine canlı yayın acıyorum. bundan öncelei böyle bir sorun yaşamazken sanki emülatörde ayarlarla ilgili bir sey yaptım da sonradan böyle olmaya başladı sanıyorum. Birçok forum okudum ama çözüm bulamadım. İşlemci termalini yeniledim. ayakları tam basıyor. Lütfen yardım
Biostan fan dönme ayarını fasta alabilirsin.

Üye
3 HİZMET YILI
ThrottleStop programını indirin ve benim uyguladıgım ayarları uygulayın ordaki 17 olan degerleri kendi işlemcinize göre ayarlamalısınız örnek veriyorum 1.30ghz bir işlemciniz varsa 10 a çekmenizi tavsiye ederim. Ekran kartının ısınmasından kaynaklı da işlemciniz performans düşürüyor olabilir ayarları uyguladıktan sonra düzelmezse yardımcı olurum tekrardan.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

KRALLIĞINIZI İMPARATORLUĞUMA KATARIM
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
ortam sıcaklığı çok etkiliyor soğutucuda önemli tabi emülatör ayarlarını sıfırlayabilirsin tekrardan ayarları yap gözden kaçırdığın bir şey olmuş olabilir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Kasanın kapağını açabilirsin. Isınmasını azda olsa engeller ama bu seferde çabuk tozlanabilir. Sık sık temizlik yapmalısın.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
bilgisayarcıya git de ki abi benim bilgisayarın işlemcisi ısınıyor bi macun sıkabilir miyiz de işlemcin daha iyi performans ve ısıınmıyacak

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Yeterli soğutucu olmadığından olabilir benimde öyleydi soğutucu eklettim ekstradan düzeldi . Kasanın içindeki hava akışını felan iyi düzenlemen gerekiyor.

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
dostum temal macunu yenile ondandır benimde aynı işlemcim var 2 ay oldu değiştireli bir sorun yok olmassa stock soğutucu dışında sıvı veya kaliteli bir hava soğutucu almanı öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
  1. CPU-Z.
  2. Hwinfo.
  3. HWMonitor Pro.
  4. MSI Afterburner.
  5. AIDA64.
Programlardan 2-3 tane ile sıcaklık değerlerine bakın derim ayrıca Arctic MX-4 macun alın işlemciye uygulayın stok fan olsa bile boşta 95 derece olması çok zor büyük ihtimal soğutucu bloğu CPU'ya tam temas etmiyor gibi önde cam panel falan varsa hava akışı sağlanamaz ön fanlar hiçbir işe yaramayacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
bence yeniden yüklemelisin win

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Arctic MX-4 macun alın işlemciye uygulayın. Büyük ihtimal soğutucu bloğu CPU'ya tam temas etmiyor gibi önde cam panel falan varsa hava akışı sağlanamaz ön fanlar hiçbir işe yaramayacaktır.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...