İnternet bağlantımda paket kaybı yaşıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhabalar MemoryHackers ailesi.

Başlıkta belirttiğim gibi internet hızım normal fakat bazı video oynatıcılarda video donuyor örnek ABC Player kullanan sitelerde video donuyor dolmuyor ama BCA Player kullanan sitelerde donmuyor gayet 1080P çatır çatır izliyorum.
Aynı sorun bazı sitelerden indirme yaparken de oluyor mesela google indirme yaparken sorunsuz tam hızımı kullanıyor fakat XXX sitesinden indirirken sadece yarısını veya %25ini falan kullanabiliyor.
Silkroad online oynarken sorun olmuyor bir kaç online oyun daha denedim sorun olmuyor ama CS GO ve Valorant'da 1 2 maç sonrasında paket kaybı(loss) %50 yi aşıyor ve ajanlar ışınlanıyor scope açıyorum geri kapanıyor falan.
Bilen veyahut daha önce yaşayıp çözmüş arkadaşlardan yardım istiyorum herkesin cevabı benim için değerli...
Format dahil neredeyse her şeyi denedim (şöyle bir ayrıntı var oyuna girdim mesela 1 2 maç attım loss başladı. Ethernet kablosunu çıkartınca loss gidiyor wifi bağlıyken ve ethernet kablosunu tekrar takınca loss devam ediyor oyunu kapatıp açtığımda bir süre daha ethernet kablosu ile oynayabiliyorum. Sonra yine aynı sorun baş gösteriyor.) ancak formatı bu sorunun çıktığı işletim sisteminin aynı isosunu kullanarak attım işletim sistemini değiştirmedim sorun onda olabilir mi diye düşünüyorum ama daha öncesinde böyle bir sorun yoktu yine aynı işletim sistemini kullanıyordum.

Windows sürümü ayrıntıları:
'' Edisyon Windows 10 Pro
Sürüm 21H2
Yüklenme tarihi ‎21.‎02.‎2022
İS derlemesi 19044.1566
Deneyim Windows Feature Experience Pack 120.2212.4170.0 ''

Ekte bulunan resim anlık olarak test sonuçlarım bu zamana kadar hız konusunda veya ping konusunda sorun yaşamadım ama son zamanlarda bu olay başıma geldi çözemiyorum kafayı yemek üzereyim. Süperonline arıyorum bizden kaynaklı bir sorun yok diyorlar ki doğru yani düğümlenip kalıyorum.

net test.jpg

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhaba MH ailesi.
Başlıkta belirttiğim gibi internet hızım normal fakat bazı video oynatıcılarda video donuyor örnek ABC Player kullanan sitelerde video donuyor dolmuyor ama BCA Player kullanan sitelerde donmuyor gayet 1080P çatır çatır izliyorum.
Aynı sorun bazı sitelerden indirme yaparken de oluyor mesela google indirme yaparken sorunsuz tam hızımı kullanıyor fakat XXX sitesinden indirirken sadece yarısını veya %25ini falan kullanabiliyor.
Silkroad online oynarken sorun olmuyor bir kaç online oyun daha denedim sorun olmuyor ama CS GO ve Valorant'da 1 2 maç sonrasında paket kaybı(loss) %50 yi aşıyor ve ajanlar ışınlanıyor scope açıyorum geri kapanıyor falan.
Bilen veyahut daha önce yaşayıp çözmüş arkadaşlardan yardım istiyorum herkesin cevabı benim için değerli...
Format dahil neredeyse her şeyi denedim (şöyle bir ayrıntı var oyuna girdim mesela 1 2 maç attım loss başladı. Ethernet kablosunu çıkartınca loss gidiyor wifi bağlıyken ve ethernet kablosunu tekrar takınca loss devam ediyor oyunu kapatıp açtığımda bir süre daha ethernet kablosu ile oynayabiliyorum. Sonra yine aynı sorun baş gösteriyor.) ancak formatı bu sorunun çıktığı işletim sisteminin aynı isosunu kullanarak attım işletim sistemini değiştirmedim sorun onda olabilir mi diye düşünüyorum ama daha öncesinde böyle bir sorun yoktu yine aynı işletim sistemini kullanıyordum.

Windows sürümü ayrıntıları:
'' Edisyon Windows 10 Pro
Sürüm 21H2
Yüklenme tarihi ‎21.‎02.‎2022
İS derlemesi 19044.1566
Deneyim Windows Feature Experience Pack 120.2212.4170.0 ''

Ekte bulunan resim anlık olarak test sonuçlarım bu zamana kadar hız konusunda veya ping konusunda sorun yaşamadım ama son zamanlarda bu olay başıma geldi çözemiyorum kafayı yemek üzereyim. Süperonline arıyorum bizden kaynaklı bir sorun yok diyorlar ki doğru yani düğümlenip kalıyorum.
bence yeni birşeylere geçmen lazımn müsteri temsilcisine bağlanabilrisin

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
vpn kaynaklı olabılır

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
vpn kaynaklı olabılır
vpn açık olabilir vpn kapalıysa modemi kapat aç eski taktik işey yaramıyorsa modem yetkililerini ara
VPN kullanmıyorum beyler. Modemi kapatıp açtım defalarca resetledim. Telefonda izlerken sorun olmuyor her siteden film izleyebiliyorum yine pc kaynaklı bir sorun ama ne bilmiyorum. Formatı atar atmaz denedim hiçbir şey yüklemeden ama sorun devam ediyordu

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
sitelerin sana sağlayabildiği upload hızları farklı site sana 10mbit upload verirse 10mbit download yapabilirsin bence hata sende değil

Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Kullandığın internetin teknik servisini arayabilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
net sıkıntısı olabilir ttnet kısıtlıyor çünkü hepsi yapıyormu bilmiyorum

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Merhabalar

İlk önce internet bağlantınızı kablolu yapmıyorsanız kablolu yapmanızı öneririm. Bu sayede aradaki iletişim ve iletim daha hızlı olacaktır. Ayrıca modem ve bilgisayar ne kadar birbirine yakın olursa o kadar iyi olacaktır. İkinci olarak ise SuperOnline verdiği modem Huawei HG255s ise bu modem kronik sorunludur. Hem WiFi bağlantıları ve bilgisayara kablolu bağlantılarda zaman zaman bu tarz sorunlara yol açmaktadır (eskiden bende bunu kullanıyordum). Size önerim yeni bir modem almanız olacaktır ki o da şu an için gerçekten pahalı fakat internet tarifenize ek olarak Turkcell SuperOnline WiFi 6 modemini isteyebilirsiniz. Ücret konusunda tam bir fikrim yok fakat müşteri hizmetleri size gerekli bilgiyi verecektir.

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kablolu kullanmıyorsan o da sıkıntı yaratabilir.

Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
SNR Margin değerlerini gönderir misin?

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Farklı bir internet sağlayıcı denedin mi? Denediysen sorun devam ediyormuydu?

Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ben müşteri hizmetlerini aradım ve bilgisayarıma bağlanıp modem arayüzünden ayarlar yaptılar. Sen de arayıp sorununu söyle, yardımcı olurlar belki.

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhabalar

İlk önce internet bağlantınızı kablolu yapmıyorsanız kablolu yapmanızı öneririm. Bu sayede aradaki iletişim ve iletim daha hızlı olacaktır. Ayrıca modem ve bilgisayar ne kadar birbirine yakın olursa o kadar iyi olacaktır. İkinci olarak ise SuperOnline verdiği modem Huawei HG255s ise bu modem kronik sorunludur. Hem WiFi bağlantıları ve bilgisayara kablolu bağlantılarda zaman zaman bu tarz sorunlara yol açmaktadır (eskiden bende bunu kullanıyordum). Size önerim yeni bir modem almanız olacaktır ki o da şu an için gerçekten pahalı fakat internet tarifenize ek olarak Turkcell SuperOnline WiFi 6 modemini isteyebilirsiniz. Ücret konusunda tam bir fikrim yok fakat müşteri hizmetleri size gerekli bilgiyi verecektir.
Kullandığım modem HG8245X6 Wifi 6 kablolu kullandığım zaman oluyor bu durum :) ama wifi geçince filmler düzelmiyorda oyunda ki loss durumu düzeliyor

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Aynı sıkıntıyı ben de 1 haftadır çekiyorum önceden bi sıkıntım yoktu fakat Lost ark atıyorum yarim saat oynarim sıkıntı yok ondan sonra ms im 1k üstüne çıkıyor telefonda bi sıkıntı yok ulaştım telefondan internet sağlayıcısına bekletti yarım saat bişeyleri yeniliyoruz dedi bi işe yaramadı

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Cevaplarınız için teşekkür ederim beyler aşağı yukarı cevaplar aynı olacaktır bundan sonra sanırım.
Son çare olarak ethernet kablosunu yenileyeceğim çünkü deforme olmuş o da olmazsa arayıp servis çağıracağım yapacak bir şey yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...