İnternet hızı "8191 Kbps" olarak gözüküyor fakat internet hızı 800 - 700 Kbps'yi geçmiyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Öncelikle merhaba arkadaşlar kullandığım internet markası Türk Telekom, 3-4 sene civarı kullanıyorum ve benim internet ile pek fazla aram yok nedir nasıldır vesayri son araştırmalarıma göre biz aptalmışız onu farkettim babam ayda 89 tl ödüyor ve kullandığımız internet 800 - 700 Kbps'yi geçmiyor zaten kanser bir internet hızı kaç kere müşteri hizmetlerini arayıp söyledim düzelteceğiz diyor arıza kaydı oluşturuyor ondan sonra ise hala aynı örnek Whatsapp'dan duruma 15 saniyelik bir video attığımızda diğer cihazlarda donma oluyor yavaşlama oluyor hemde çok fena mesela Whatsapp'dan durumu örnek verdim herhangi bir yere bir şey atarken oyunda 2500 ping çıkıyor ben bunun normal olduğunu sanıyordum fakat normal olmadığını bugün anladım nasıl anladım derseniz instagramda bir post'da yorum gördüm adam epic gamesde ki gta 5'i 3 saate 40 gb indirmiş bunun nasıl mümkün olduğunu anlamadım bende daha 6 7 saat oldu 30 gb zor oldu yani açıkçası ne yapmam gerek? Bunu sırf GTA V Olayına bağlamıyorum internette hiç kimse bağlı olmadan sadece bilgisayar üzerinden speed test yaptığımda max 2 3 mbps çıkıyor fakat indirken max 1 mbps oluyor.

Boş yorumlar raporlanacaktır ve "müşteri hizmetlerini ara" & "modemi resetle" gibi şeyler söyleyenlerde raporlanacaktır burda internet ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazsın.

Always in my headspace
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Öncelikle indirmelerde hızınızın düşük olması normal bende 24 mb hızında internet kullanıyorum 2.8 mbps ile indirme yapılıyor mesela bu sizi yanıltmasın . Fakat internetinde fotoğraf atarken bile bu denli ping çıkması normal değil. Öncelikle modeminizi değiştirip bu sorunu çözmeyi deneyin. Sonrasında eğer hala durum devam ediyorsa şikayetvar.com ve tüketici haklarına başvurarak sundukları hizmeti veremediklerine dair bir dilekçe yazın . Özellikle tüketici hakem heyetine başvuru yaparsanız yana yakıla sizi arayıp ilgilenecektir. Korona virüsü dolayısıyla e devlet üzerinden dilekçe doldurabilirsiniz.

Tahsin Yavuz
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Dostum durdurup yeniden başlattın mı indirmeyi? Bende de öyle oldu durdurup yeniden başlattım baya artış oldu

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Dostum altyapı sorgulama yap altyapın varsa başka markaya geç ben türksat kablonet kullanıyorum 25 mbit 70 lira ödüyorum bu arada 25 mbit hızla gta 5 i 2.5 mbit le indiriyorum o normal bişey ama müşteri hizmetlerini arayıp ip değiştirmek istiyorum de aylık 3-4 ip değiştirme hakkın var

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Gözükeni 8e böl 100 mbps alan biri max 12.5 indirme hızına sahip olur 35 alan 4.3 civarı 16 alansa 1.6

multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Dostum altyapı sorgulama derken müşteri hizmetlerini arayıp altyapı olarak başka marka var mı demeliyim yoksa altyapıda başka markaların olduğunu öğrenmek için başka bir yer mi var? 25mbit çok iyi dostum bende 70 liraya göre , gta 5 için değil dostum sırf internet kanser ediyor resmen , ip değiştirince ne oluyor ?
Post automatically merged:

Dostum durdurup yeniden başlattın mı indirmeyi? Bende de öyle oldu durdurup yeniden başlattım baya artış oldu
Dostum sırf gta 5 için değil internet sıkıntılı.

Harfler yetmedi anlaşılmama bari hâlden anla
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Durum gerçketen kötü ve 89 tl çok pahalı öyle bir internet hızı icin bence bir altyapını kontrol ettir derim ben yoksa onu düzeltemesin turktelekomdan adamlar gelip bakarlar ama bana kalsa türknet daha iyi 76 tl ayda fiyatı uygun bir göz at derim ben.

multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Gözükeni 8e böl 100 mbps alan biri max 12.5 indirme hızına sahip olur 35 alan 4.3 civarı 16 alansa 1.6
Yani kardeşim 89 ₺ göre 1.6 mbps hız normal mi ne boş yaptın ?

Türknet'den mi bahsediyorsun dostum?

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Evet adsl modemle bile 16 mbps kadar hız veriyor.
Dostum teşekkürler ben bu internetin sözleşmesi bitince türknet'e geçmemizi söyleyeceğim ve geçen aradığımızda bu tesisat mı demişti altyapı mı demişti bişey demişti onun için ekip gönderebiliriz baksınlar diye ben istemedim çünkü farklı bir internete geçince tekrardan farklı bağlayacaklar ve eğer yine bu internette de sıkıntı çıkarsa bina kontrolü yaptırıcaz mecbur teşekkrüler bu arada tekrardan

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Eğer sözleşmeyi fes ettirir ve turknet'e geçersen bir kısmını onlar ödüyormuş diye duydum aklında bulunsun ben teşekkür ederim kardesim güzel yorumun için.

multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Eğer sözleşmeyi fes ettirir ve turknet'e geçersen bir kısmını onlar ödüyormuş diye duydum aklında bulunsun ben teşekkür ederim kardesim güzel yorumun için.
Dostum Türknet'in de atlyapısı türk telekom değil mi? Fes ettirir derken anlamadım nasıl oluyor bu bana daha detaylı anlatır mısın güzel kardeşim?

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Dostum Türknet'in de atlyapısı türk telekom değil mi? Fes ettirir derken anlamadım nasıl oluyor bu bana daha detaylı anlatır mısın güzel kardeşim?
Türktelekom altyapıdır bide operatörler vardır ttnet gibi filan o şekil

multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Dostum indirme hızının düşük olması corona olduğu için olabilir fakat bizim internet 3 4 yıldır böyle ben anlamadığım bilmediğim için normal sanıyorum 2500 ping normal değil?

Türktelekom altyapıdır bide operatörler vardır ttnet gibi filan o şekil
Anladım kardeşim fakat şimdi fes ettir dedin vs ben o kısmı anlamadım nereyi arayıp ne konuşacağım yani ondan biraz bahsedersen sevinirm.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Turknet destek ekibini ara durumu anlat onlar yardımcı olacaktır sonra başvuru formu nu doldur internet üzerinden

multi genre producer
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Turknet destek ekibini ara durumu anlat onlar yardımcı olacaktır sonra başvuru formu nu doldur internet üzerinden
Dostum şuan Türk Telekomun sözleşmesi bitmedi kapattırsak 500 - 400 tl civarı paraymış hiç gerek yok ben direk sözleşme bitince interneti daha kullandırmıcam nasıl oluyosa işte sonra türkneti arayıp interneti açtırırım eğer aynı sorun yine devam ederse internetlerde değil binanın altyapısında sorun vardır teşekkürler kardeşim

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Merhaba

Hocam öncelikle senin adresine en yakın çıkış yapan internet sağlayıcısının mesafesini sor 200-300 metreden fazlaysa uzaklığı mesafede ciddi bir internet kaybı yaşıyorsun. Sonuçta sana gelen internet fiber değilse bakır kablolarla iletilen bir sistemden geliyordur. Ki bu da mesafe arttıkça hızı etkilemektedir. Aynı zamanda arkadaşların da dediği gibi eğer altyapın fibere uygunsa fibere geçmeni şiddetle öneririm. Eğer altyapı yoksa bölgende bu durumu değiştirmek biraz uğraştıracaktır seni. Benim de sokağımda fiber bağlantı yoktu. Komple sokağı bilgilendirip fiber internete geçmek isteyen en az 30-40 kişi buldum ve muhtara vermek üzere hepsine de fibere geçmek istediklerini ve altyapının acil gelmesi gerektiğini belirten bir yazı imzalattım. Bu belgeyi hem oturduğum mahallenin muhtarına hem de bulunduğum bölgenin türktelekom merkezine gidip verdim. Sonuç olarak 40-50 günlük bir sürede bölgemize fiber internet geldi. Umarım bu bilgiler işine yarayacaktır.

Saygılarla

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Alt yapı sorgulamasını müşteri hizmetlerini arayıp sormanıza gerek yok google ye internet alt yapı sorgulaması yazıp herhangi bir firmanın sitesine girip adres bilgilerinizi yazarak evinizin alt yapısının en yüksek hangi hızı desteklediğini oradan görebilirsiniz. Eğer adsl destekli bir alt yapınız varsa hız ne kadar alıyorsunuz internet sağlayıcı ne kadar hız veriyor onu değerlensdirmek gerek eğer vdsl alt yapıya sahipseniz modeminizin vdsl desteklek olması gerek sorunun alt yapı kaynaklı mı yoksa interner sağlayıcı kaynaklımı yoksa ev iöi tesisatı kablolarından mı kaynaklı ilk önce onu sizin çözmeniz gerek daha sonra sorunun çözümü odaklınne gerekiyorsa onu yapmak gerek.
Malesef müşteri hizmetleri çözüm odaklı değiller sadece çalışıyormuş gibi yapıyorlar.

Bu arada türk net kullanıcısıyım ve türk net e yeni geçiş yapan olursa diye buraya kod bırakıyorum bu kodu kullanarak geçiş yapan arkadaşlar hem kendisi hem ben 1 ay ücretsiz internet kullanmış olacağız.
Davet kodu: UBL30HB50FTM
Kolay gelsin.

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Türk Telekom Kadar kötü bir internet sağlayıcısı gömedim benim paketim 16 mbs speed test te 12 gözüküyor ama indirmede en fazla 1.8 oldu.Genelde bu normal diyorlar mbs ile mb farklı gibi bir şey.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
knk 24mbps o indirdiğinde mb/s terimler farklı arkadaşa gelirsek indirme hızın gayet normal speed test yaparak birde tekrar yazmanı öneririm

Türk Telekom Kadar kötü bir internet sağlayıcısı gömedim benim paketim 16 mbs speed test te 12 gözüküyor ama indirmede en fazla 1.8 oldu.Genelde bu normal diyorlar mbs ile mb farklı gibi bir şey.
gayet normal altyapın kötü mbps ile mb/s ayrı terimlerdir 8mbps 1mb/s yeye eşittir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...