Çözüldü İnternet hızım yüksek ama kopmalar oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayara format atmaktan tutun youtubedeki tüm videolara baktım. Wifi sürücülerimde olması gerektiği gibi güncel. Modemi de sıfırladım bilgisayarımıda.
İnternetim bi baktığımda full çekiyor bi baktığımda 2 diş çekiyor bi baktığımda 3 diş. Yarım saatte birde direkt olarak bağlantı kopuyor ve bilgisayarın wifisini kapat aç yapana kadar tekrar bağlanamıyorum. verdiği hata ya bağlanıyorda kalıyor, yada bu ağa bağlanılamıyor diyor. Hep aynı noktada olmama rağmen çekim gücü sürekli değişiyor.

Oyun oynarken stabil 17ms alıyorum. bi süre sonra ya wifi direkt kopuyor yada 200 400ms görüp tekrar düzeliyor.
Modeme 6 Metre ve 1 duvar uzaklıktayım. kablolu bağladığımda 68mbps 5ms alıyorum. Kablosuz bağlandığımda 57mbps 6ms alıyorum. ve gayet yeterli oluyor.
Bazen hız testi yaptığımda çok farklı bir rakam olan 12mbps görüyorum ve aynı konumda oluyorum.
Benim sorunum anlık kopmalar ve anlık ping. O odadan bu odaya kablo çekme ihtimalim yok. Notebook kullanıyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Xiaomi Wİ-Fİ PRO diye 300tl bandında bir cihaz var. Bunu alıp bulunduğum odaya yani modeme 6 metre uzaklığa koyarsam ping ve kopma sorunum düzelir mi?
Sonuç olarak hızım ve pingim normal geliyor ama sürekli kopuyor.

Başka bir çözüm yolu varsa lütfen yardımcı olun 1 haftadır bununla uğraşıyorum denemediğim şey kalmadı...

MODEM: ZyXEL VMG3625-T50B

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm

SNR Margin Nedir? SNR Margin Değeri Kaç Olmalıdır?​

Snr Margin değerleri aşağıdaki gibi olmalıdır:

• 6.0 dBi 8.0 dBi Arası: İnternet sürekli kopar. Her an internet gidebilir. Aşırı ping görülür.
  • 8.0 dBi 10.o dBi Arası: İnternet bağlantısında ping olur ve ufak bir parazit de bağlantı gider.
  • 10.0 dBi 15.0 dBi Arası: İnternet de kopma olmaz. İnternet, stabil çalışır.
  • 15.0 dBi 20.0 dBi Arası: İnternet bağlantısı, stabil ve hızlı çalışır.
  • 20.0 dBi 30.0 dBi Arası: Bağlantı oldukça iyidir. Kopma ihtimali %0’dır.
  • 30.0 dBi 40.0 dBİ Arası: Hattınız mükemmel ve ötesi.

Hat değerleriniz olması gerekenden çok daha düşük sağlıklı bir bağlantı için Download hızınızın düşürülmesi...
HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Altyapıdan kaynaklı olabilir dostum 100mb destekler ama yeni yerleşim gibi bi yerdeysen kopmalar yaşaman normaldir diye düşünüyorm.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Oyun oynamak için her zaman kablolu iyidir. Uzunca bir kablo alıp evden döşeyebilirsin ben öyle yaptım, 20 metre kablo alıp. Dediğin şey wifi repeater. Sinyali arttırır ama daha stabil bir bağlantı sağlamaz.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Xiaomi Wİ-Fİ PRO

aynısı şuan bende 6 ay önce aldım beş para etmez hiç bir faydası yok boşa para verdim

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Oyun oynamak için her zaman kablolu iyidir. Uzunca bir kablo alıp evden döşeyebilirsin ben öyle yaptım, 20 metre kablo alıp. Dediğin şey wifi repeater. Sinyali arttırır ama daha stabil bir bağlantı sağlamaz.
Maalesef öyle bi imkanım yok ben bilgisayarımı çoğunlukla yatakta kullanıyorum ve kablo aşırı kirlilik olur.
Post automatically merged:

Altyapıdan kaynaklı olabilir dostum 100mb destekler ama yeni yerleşim gibi bi yerdeysen kopmalar yaşaman normaldir diye düşünüyorm.
Önceden böyle bir problemim yoktu gayet normal bir şekilde kullanıyordum. Türknet büyük zamlar yapınca türk telekoma geçtim ne olduysa ttnete geçtikten 1 ay sonra oldu. son 2 haftadır böyle bir problemle karşı karşıyayım

assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI
Modeminin ismini google'a yazıp "xxxx modem hat değerleri nasıl öğrenilir?" şeklinde arat. Modem arayüzüne girip (192.168.1.1 genellikle) hat değerlerinin ekran görüntüsü atarsan sevinirim. Ayrıca bi speedtest atarsan çok güzel olur, IP'ni sansürleyebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
  1. Modeminizde farklı bir Wi-Fi kanalı kullanmayı deneyin: Modeminiz otomatik olarak Wi-Fi kanalını seçer, ancak bazen diğer Wi-Fi ağlarından etkilenir ve sinyal kalitesi düşer. Modeminizin yönetim arayüzüne girerek farklı bir Wi-Fi kanalı seçebilirsiniz. Bu, Wi-Fi sinyalinizi güçlendirebilir ve daha istikrarlı bir bağlantı sağlayabilir.
  2. Wi-Fi sinyal genişleticisi kullanmayı deneyin: Wi-Fi sinyal genişleticisi, Wi-Fi sinyalini alır ve tekrarlanarak daha uzak mesafelere iletir. Bu, sinyalin güçlendirilmesine ve daha istikrarlı bir bağlantı sağlanmasına yardımcı olabilir. Xiaomi Wi-Fi Pro gibi bir cihaz, Wi-Fi sinyal genişleticisi olarak kullanılabilir.
  3. Modeminizi güncelleyin: Modeminizin firmware'ini güncellemek, Wi-Fi performansını artırabilir ve bağlantı sorunlarını çözebilir.
Umarım bu önerilerden biri sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Modeminin ismini google'a yazıp "xxxx modem hat değerleri nasıl öğrenilir?" şeklinde arat. Modem arayüzüne girip (192.168.1.1 genellikle) hat değerlerinin ekran görüntüsü atarsan sevinirim. Ayrıca bi speedtest atarsan çok güzel olur, IP'ni sansürleyebilirsin.
hay değerlerimi nerden görüntüleyebilirim?

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
kaliteli bir tane wifi güçlendirici al bence interneti paralel bağlantı yaparak olduğun mesafeye kablolu bağlantı sağlarmış gibi mpbs den eksiltme yapmaz

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI

Arayüz aşağı yukarı aynı olacaktır.

=============================================================================
xDSLFwVersion: FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
Line State: Up
Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
Annex Mode: ANNEX_B
=============================================================================
INP downstream: 48180
INP upstream: 14822
shineGINPdownstream: 0
shineGINPupstream: 0
reinGINPdownstream: 0
reinGINPupstream: 0

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 71809 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 8188 kbps

near-end FEC error fast: 40
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 4
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :30 min, 35 secs
DSL activetime :0 min, 17 secs

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 8.0 dB
output power upstream: 9.4 dbm
attenuation downstream: 11.8 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 13.6 dB
output power downstream: 14.6 dbm
attenuation upstream: 1.6 dB

Bit table:
carrier load: number of bits per tone
tone 0- 31: 00 00 00 06 79 9a ba bb bb cc bb bb bb bb bb aa
tone 32- 63: a7 88 89 9a 9a bb bb bb bb bb bc cc cc cd cc dc
tone 64- 95: cd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd ed ed dd dd
tone 96-127: dd dd ed dd dd ed dd dd dd dd de dd dd dd dd dd
tone 128-159: dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
tone 160-191: dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd cd
tone 192-223: dd dd dd dd dd cd cd dd cd cd dd cd cc cc dc dc
tone 224-255: dc dc dd cc cc cc cd cc cc cc cc cc cc cc cc cc

assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI

SNR Margin Nedir? SNR Margin Değeri Kaç Olmalıdır?​

Snr Margin değerleri aşağıdaki gibi olmalıdır:

• 6.0 dBi 8.0 dBi Arası: İnternet sürekli kopar. Her an internet gidebilir. Aşırı ping görülür.
  • 8.0 dBi 10.o dBi Arası: İnternet bağlantısında ping olur ve ufak bir parazit de bağlantı gider.
  • 10.0 dBi 15.0 dBi Arası: İnternet de kopma olmaz. İnternet, stabil çalışır.
  • 15.0 dBi 20.0 dBi Arası: İnternet bağlantısı, stabil ve hızlı çalışır.
  • 20.0 dBi 30.0 dBi Arası: Bağlantı oldukça iyidir. Kopma ihtimali %0’dır.
  • 30.0 dBi 40.0 dBİ Arası: Hattınız mükemmel ve ötesi.

Hat değerleriniz olması gerekenden çok daha düşük sağlıklı bir bağlantı için Download hızınızın düşürülmesi gerekiyor. Daha doğru ayarlamayı şu anda internet aldığınız ISP'ye telefon üzerinden ulaşarak hat değerlerinizin kötü olduğunu ve ayarlamalarını istediğinizi söyleyin.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...