İnternet Hızınızı Arttırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Bu methodun işe yarayacağını sanmıyorum ve baya eski bir method
Post automatically merged:

Uzatmadan direkt konuya gireceğim ;
Başlat→Çalıştır→"gpedit.msc" yazın

Ekli dosyayı görüntüle 83863
bir pencere açılacak "Yönetim Şablonları" na tıklayın oradan "Ağ" seçeneğine tıklayın
Ekli dosyayı görüntüle 83864
Açılan pencerede Qos Paket Zamanlayıcısı sekmesine gidiyoruz

Ekli dosyayı görüntüle 83865

ve Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla butonuna çift tıklayarak açıyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 83866
Alt bölümdeki “Bant Genişliği Sınırı (%): Rakam” bölümünde 80(seksen) yazan yeri 0(sıfır) yapıyoruz. Bunu yapabilmek için etkinleştirmeyi unutmuyoruz. Sonra sırasıyla uygula > tamam diyerek işlemi tamamlamış oluyoruz.
Bu methodun işe yarayacağını sanmıyorum ve baya eski bir method

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bu ayar Windows'un QoS trafiği ile alakalıdır. Sistem bant genişliğimizin belli bir kısımını (gpedit.msc'deki bahsedilen yerde yazan miktar kadar) sadece QoS görevleri çalışırken ayırır.. Mantıken herhangi bir QoS görevi olmadığında ise bant genişliğimizi %100'ünü yani tamamını kullanmış oluruz.

Bu bant genişliği sınırının olması ya da olmaması önemsiz gibi görünse de, bant genişliğimizin sadece %80'ini kullandığımız durum ile tamamını kullandığımız durumlarda hız testinde farklılık ortaya çıkar. Bant genişliği sınırını kaldırmanın gerekli olup olmadığına da kendin hız testi yaparak karar versen daha mantıklı olur. Çünkü bunun işe yarayıp yaramayacağı çok muamma. Yani örneğin senin alt yapısal bir problemin varsa, ayrılabilir bant genişliğini kaldırmak senin internet hızını uçurmaz. Sadece bant genişliğinin tamamını kullanmanın önünü açar.
tr sartlarından dolayı denicem umarım olur :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
az da olsa gerçekten işe yaradı. ama eğer internet hızı artıracaksanız dns sunucusunu değiştirmenizi öneririm

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
bilgisayar burada %80 olarak bir sınır koyduğu için bizde geniş bant bağlantısını %100'e çıkarıyoruz
etkisi olur mu derseniz fazla bir etkisi olmaz ayarı %100'e çektiğimiz için hız testinde bile 1-2 mbpslik bir sapma payı olur sadece 👍

Üye
3 HİZMET YILI
bunun galiba cmd de kodlanmış versiyonları vardı ben bir + sını görmedim ama bunuda deneyim dönüş ypaıcam

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Uzatmadan direkt konuya gireceğim ;
Başlat→Çalıştır→"gpedit.msc" yazın

Ekli dosyayı görüntüle 83863
bir pencere açılacak "Yönetim Şablonları" na tıklayın oradan "Ağ" seçeneğine tıklayın
Ekli dosyayı görüntüle 83864
Açılan pencerede Qos Paket Zamanlayıcısı sekmesine gidiyoruz

Ekli dosyayı görüntüle 83865

ve Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla butonuna çift tıklayarak açıyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 83866
Alt bölümdeki “Bant Genişliği Sınırı (%): Rakam” bölümünde 80(seksen) yazan yeri 0(sıfır) yapıyoruz. Bunu yapabilmek için etkinleştirmeyi unutmuyoruz. Sonra sırasıyla uygula > tamam diyerek işlemi tamamlamış oluyoruz.
PC için bir sakıncası olurmu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...