Ultra Üye
denemelisin ama internet cafeler zaten genellikle oyunlar inik oluyor ve ping değeri düşük oluyorInternet cafede işe yariyor mu
denemelisin ama internet cafeler zaten genellikle oyunlar inik oluyor ve ping değeri düşük oluyorInternet cafede işe yariyor mu
Bu methodun işe yarayacağını sanmıyorum ve baya eski bir methodUzatmadan direkt konuya gireceğim ;
Başlat→Çalıştır→"gpedit.msc" yazın
Ekli dosyayı görüntüle 83863
bir pencere açılacak "Yönetim Şablonları" na tıklayın oradan "Ağ" seçeneğine tıklayın
Ekli dosyayı görüntüle 83864
Açılan pencerede Qos Paket Zamanlayıcısı sekmesine gidiyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 83865
ve Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla butonuna çift tıklayarak açıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 83866
Alt bölümdeki “Bant Genişliği Sınırı (%): Rakam” bölümünde 80(seksen) yazan yeri 0(sıfır) yapıyoruz. Bunu yapabilmek için etkinleştirmeyi unutmuyoruz. Sonra sırasıyla uygula > tamam diyerek işlemi tamamlamış oluyoruz.
hiç yoktan az birşey bile olsa hızlandırıyorBu methodun işe yarayacağını sanmıyorum ve baya eski bir method
deneme o haldeBu methodun işe yarayacağını sanmıyorum ve baya eski bir method
Post automatically merged:
Bu methodun işe yarayacağını sanmıyorum ve baya eski bir method
tr sartlarından dolayı denicem umarım olurBu ayar Windows'un QoS trafiği ile alakalıdır. Sistem bant genişliğimizin belli bir kısımını (gpedit.msc'deki bahsedilen yerde yazan miktar kadar) sadece QoS görevleri çalışırken ayırır.. Mantıken herhangi bir QoS görevi olmadığında ise bant genişliğimizi %100'ünü yani tamamını kullanmış oluruz.
Bu bant genişliği sınırının olması ya da olmaması önemsiz gibi görünse de, bant genişliğimizin sadece %80'ini kullandığımız durum ile tamamını kullandığımız durumlarda hız testinde farklılık ortaya çıkar. Bant genişliği sınırını kaldırmanın gerekli olup olmadığına da kendin hız testi yaparak karar versen daha mantıklı olur. Çünkü bunun işe yarayıp yaramayacağı çok muamma. Yani örneğin senin alt yapısal bir problemin varsa, ayrılabilir bant genişliğini kaldırmak senin internet hızını uçurmaz. Sadece bant genişliğinin tamamını kullanmanın önünü açar.
PC için bir sakıncası olurmuUzatmadan direkt konuya gireceğim ;
Başlat→Çalıştır→"gpedit.msc" yazın
Ekli dosyayı görüntüle 83863
bir pencere açılacak "Yönetim Şablonları" na tıklayın oradan "Ağ" seçeneğine tıklayın
Ekli dosyayı görüntüle 83864
Açılan pencerede Qos Paket Zamanlayıcısı sekmesine gidiyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 83865
ve Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla butonuna çift tıklayarak açıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 83866
Alt bölümdeki “Bant Genişliği Sınırı (%): Rakam” bölümünde 80(seksen) yazan yeri 0(sıfır) yapıyoruz. Bunu yapabilmek için etkinleştirmeyi unutmuyoruz. Sonra sırasıyla uygula > tamam diyerek işlemi tamamlamış oluyoruz.
olmazPC için bir sakıncası olurmu
hayır olmaz ağ bandını ayarlıyorsun sadecePC için bir sakıncası olurmu
Sağol teşekkürler.