İnternet kesinti problemi

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bildiğim kadarıyla 24mbps download adsl türk telekom internetim var. altyapım da bildiğim kadarıyla vdsl 65mbps destekliyor. fiber yok. 2 haftadır falan internet deli ediyor. ara ara bağlantı gidiyor, ağda oturum aç diyor, 2 3dk sonra tekrar geliyor. onun dışında internet varken valorantta 18ms'den 2000ms'e çıkıyor ping. Ki ben hayatımda böyle ping görmedim, normalde daha önceki zamanlarda pingim yüksek olduğunda her şey takılırdı ve eğer yeterli seviyeye çıkarsa oyundan düşerdim. Şuan 2000ms'de bütün oyuncuların hareketleri canlı, oyun donmuyor pingimin değişimini gözlemleyebiliyorum chatte gecikme yok ancak benim eylemlerim tabii ki gerçekleşmiyor, ara ara ışınlanıyorum falan. kablolu kablosuz fark etmiyo bu arada flat (cat kaç hatırlamıyom) bi ethernet kablom var onu bağlıyorum aynı problem yine oluyor. (kabloyu ilk aldığım zamanlar 8ms sabit oynuyordum.)
Not: problemin başlamasıyla evin bi alt katındaki çalışma (tadilat), hemen hemen aynı zamanda başaldı.

Emekli İnternet Kullanıcısı
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Türk telekoma bildirin durumu, hatları kontrol etsinler. Kablolara zarar verdilerse bu sorunun yaşanması normal.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Durmadan ara biraz sert çık geliyorlar büyük ihtimal tadilattan dolayı

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
türk telekom bayisini ara kontrolleri sağlasınlar belki ordan düzelir

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
cekmıyor bıle turktelekom

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
bağlantı altyapıla alakalı olabilir çünkü sorunlar altyapıda oluyor bizim ev internetide öyle çok ağır çalışıyor

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
o durum bende de var 2 3 dk dsl sönüyor sonra geliyor ufak kesinti şeklinde günde 4 kere flan yaşıyorum

Üye
2 HİZMET YILI
turk telekom dandik bişey ya

Moderatörün son düzenlenenleri:
CauSXOXO Kralım Hayatım Bol tereyağlı İskenderim
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Operatör ne olursa olsun ben direkt şikayetvar ve cimere yazılı olarak ayrıntılı olarak belirtirsen mükemmel bir şekilde ilgileniyorlar. benim odamın orta kısmında internet çekmiyo diye cimere yazmıştım. sonraki gün sabah 8 civarında türk telekom ekibi geldi internet ölçümü için sorun tespit edip öğlene doğru düzelttiler. Cimere yazmanı kesinlikle tavsiye ederim.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Türk Telekom sa normal kanka altyapıları çok kötü Mümkünse değiştir internet sağlayıcını

Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Kabloların hasarlanmış olabilir, müşteri hattını arayıp biraz rage konuşursan seninle çok hızlı bir şekilde ilgileneceklerdir. Türk Telekom'un ne kadar berbat bir Network Provider olduğunu hepimiz biliyoruz çok ta bişeye demek yok unlucky.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Öncelikle Müşteri hizmetlerini aramalısın. Uzaktan bağlantı sıfırlama işlemi yapıyorlar. Modem reset değil. Yeni bağlantı yolu gibi tazeleniyor bağlantın. bi dene istersen

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Geçenlerde türk telekoma durumu bildirmiştim ve sorunun çözüldüğünü zannetmiştim. İlk gün sanırım hiç problem olmadı, birkaç gün sonra (bugün) bütün stabilizasyon kayboldu yine, modem gözle görünen bir yerde değildi konumunu değiştirdim incelemek için, dsl ışığı yanıp sönüyor ve sabitlenmeye çalışıyor derken modem kendi kendini resetliyor (ne yaptığını bilmiyorum, bütün ışıklar bikaç saniye yanıyo ve sonra hepsi sönüyo), sonra bu işlem bi döngüye giriyor. Bu öncesinde günde 4 5 kere oluyordu ve 3-5dk internet olmuyordu her olduğunda, müşteri hizmetlerini aradıktan sonra 1-2 günlüğüne bağlantı kopmadı, şimdi ise loopa girdi hiç gelmiyor. Modemde veya adaptörde sorun olabilir diye düşündüm ama türk telekom işlem yaptıktan sonra kısa süre de olsa stabilize olmuştu. Konu hakkında bilgisi olan yanıt verebilir mi, sanırım tekrar arayacağım.
Öncelikle Müşteri hizmetlerini aramalısın. Uzaktan bağlantı sıfırlama işlemi yapıyorlar. Modem reset değil. Yeni bağlantı yolu gibi tazeleniyor bağlantın. bi dene istersen

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
kablolarda sorun olmus olabilir turktelokomu arayabilirsiniz

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
müşteri temsilcisini ara sinirli gıbı konuş bendede oyle olmuştu sey yap degiştirecem felan de