Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kullandığın internet sağlayıcısının müşteri temsilcisi ara ben müşteri değilmiyim de
Modemin kablon da sıkıntı yoksa altyapına baktır
İnternetin çok düşük ise tüketici hakem heyetine de başvuru yapabilirsin
başıma çok geldi dns değiştirdim vs vs hiçbir şey kabul olmadı modem 6 aylık idi neyse aradım dedim merhaba böyle böyle benim internetimde kopukluk var şu kadar para ödeyip mağdur olmak çok saçma sizden ricam internetimi düzeltin dedi sunucuyu aradılar benim kablom normalde 24mb almam gerekirken adam 8 mb takmış neymiş sunucuyu yoruyormuşuz koskoca bimlemle şirketi bu kadar saçma bir sunucusu var şirket adı vermiyorum kusura bakmayın. onu 24 mb olana bağladı arada 2 haftada 3 gün felan yada 4 gün 8mb takıyorlar
Hocam vallahi çok pingten ciddi ciddi olabiliyor, kendi kendine kesiyor ya bildiğin, vallahi hocam res falan atıyorum anca 1-2 saat sonra auto düzeliyor, çok üzgünüm belki yardımcı olamadım ama fikrimi dahil edeyim dedim. (yoruma ihtiyacım varda eğer istersen forum pm yolundan mesaj atabilirsin yorumumu silebilirim, iyi günler.)
Ethernet mi yoksa kablosuz mu kullanıyorsun bende temassızlık vardı sürekli kesiliyordu ethernet kablosunu değiştirdim 3 gün önce daha hiç kesilme yaşamadım.
Aynı sorunu bende sık sık yaşıyorum diyebilirim. Türk telekom kullanıyorum. İnternet hızım neredeyse olması gerekenin yarısı. Verimli değil. Bu verimsizliğe karşın birde kesintiler çekilmez bir hal aldı gerçekten. Ama kesintilerin alt yapıyla alakalı olduğunu düşünüyorum millet evde çöküyor tabi
Sorun birçok noktada olabilir. Kullandığınız cihazda bir sorun olmadığınızdan eminseniz muhtemelen 2. seçenek olarak modeme bakmanız lazım. Eğer modeminiz internet servis sağlayıcınız tarafından verilen modemse genelde hepsi kronik sorunlu oluyor. Bu sorunu kendiniz bir modem alarak düzeltebilirsiniz.
ASUS veya TP-LINK modemler işinizi görecektir.