İnternetten para dediğiniz olay tamamen size ve yeteneklerinize bağlıdır. Örneğin; bir zanaat sahibiyseniz yaptığınız şeyleri internetten satabilirsiniz. Eğlenceli bir kişiliğiniz varsa youtube/twitch de şansınızı deneyin. En iyi iki yöntem bunlardır aşağıda sayacaklarım iş olarak değil daha çok ek iş olarak yapılabilecek şeylerdir.
Yazma konusunda bir kabiliyetiniz varsa online yayınlarda ücretli içerik üretebilirsiniz veya içerikleri düzenleyebilirsiniz ki bu en kolayıdır, en kolay olduğu için en çok tercih edileni de budur. Tahmin edebileceğiniz gibi bu yöntem en ucuz olanıdır. Sonunda kendinizi aylık 400-500 liraya gece gündüz yazı yazarken bulabilirsiniz.
Sanmıyorum ama kaybetmeyi göze alabildiğiniz bir para varsa şansınızı forex ve borsa da deneyebilirsiniz.
Satış ortaklığı sistemine kafayı takıp başkalarının ürünlerinin pazarlamasını kendi siteleriniz üzerinden vs yapabilirsiniz ki bu uzun zaman ve küçük de olsa yatırım isteyen bir yöntemdir.
Sanırım internetten para kazanma dedikleri balonun kısa özetini geçmiş oldum. Balon dememdeki sebep (internetten para kazanma = çalışmadan para kazanma) gibi saçma sapan bir algının yaygın olmasıdır.
Dipnot: İstanbul dışında nispeten küçük yerlerde kendine tasarım işleri bulabilir ufakta olsa bir portföy oluşturabilirsin. İstanbul gibi pastanın büyük olduğu bölgelerde tahmin edemeyeceğin kadar çok var, tasarımcı/yazılımcı dediğin çocuklardan. Üstüne bir de ucundan bilgisayar kullanmayı bilen herkes (çoluk çocuk) tasarımcı/yazılımcı olarak ortaya çıkmaya başlayınca bu iş Türkiye'de yapılmayacak duruma geldi. Bu benim zelzenişim olabilir.
Bence staj bulmaya çalış daha iyi tecrübe edinirsin.