Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
:yazı:

iOS 16'da pil tüketimi nasıl?

İOS 16 yüklü iPhone pil testinden geçiyor iPhone pili nasıl boşalıyor ve nasıl şarj oluyor?

Her yeni iOS sürümü çıktığında ortaya çıkan klasik sorunlardan biri.
Peki, yeni çıkan iOS 16'nın pil tüketimi ne durumda? Yeni yayınlanan bir video, iOS 16 çalıştıran çeşitli iPhone'ların pil ömrü performansını ortaya koyuyor.

Apple, iOS 16 güncellemesini 12 Eylül'de yayınladı.
iPhone 6s ve iPhone 7 modelleri hala iOS 15.7 kullanıyor, daha yeni modellerde ise iOS 16'ya yükseltme seçeneği var.

iOS 16'nın son sürümü, sekiz beta sürümünden sonra geliyor.
iOS 16, kilit ekranı özelleştirmesi, pil yüzdesi gösterimi başta olmak üzere bazı yenilikler getirdiği için kullanıcıların dikkatini çekti.

Hemen iOS 16'ya geçiş yapan kullanıcılar varken, yeni iOS'ta pilin bittiğini görmek istemeyen kullanıcılar var.
Bir YouTuber, iOS 16 pil performansı hakkında bilgi almak isteyenler için test videosu paylaştı.
iOS 16 pil ömrü testi videosu iPhone 8, iPhone SE, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13'ü karşılaştırıyor.
Pil ömrü testi için iyi bilinen kıyaslama aracı Geekbench kullanıldı.

Tüm iPhone'lar %100 şarjlıdır ve %25 ekran parlaklığında çalışacak şekilde ayarlanmıştır.
Ayrıca, otomatik parlaklık ayarı kapatılır.

iOS 16 pil performansı nasıl?​

iPhone 8, 2 saat sonra düşük güç moduna girerken, iPhone SE (2020) düşük güç moduna geçmeden 3 saat dayanabiliyor.
İlk kapalı model iPhone 8 oldu. İOS 16 ile iPhone 8'deki pil sadece 3 saat sürdü.

iPhone SE'nin şarjı 4 saat sürdü.
En popüler modellerden biri olan iPhone 11'in düşük güç moduna geçmesi 4 saat 40 dakika sürdü.

iPhone 12 7 saat sonra tamamen kapanırken, iPhone 13 9 saat sonra kapanıyor.
Ayrıca iPhone'un pil sağlığından da bahsetmekte fayda var.

iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 %100 pil sağlığına sahipken, ilk pilli iPhone 8 %97, iPhone SE %86 ve iPhone XR %92 pil sağlığına sahipti.
iOS 16 güncellemesi, iPhone 8 dışındaki modellerde pil ömrünü artırıyor gibi görünüyor.

iOS 16'ya yükselttiniz mi? iOS 16'ya yükselttikten sonra iPhone'unuzun pil ömründen memnun musunuz?
Yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.
İyi forumlar..

:resim:

Screenshot_4.png

:video:

Üye
3 HİZMET YILI
Güzel bir inceleme olmuş, iphone kullanıcılarının belkide en büyük sorunu şarj problemi olabilir yeni iphone kullanacaklara da bigilendirme olmuş forum için çok yararlı teşekkürler.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Benim kullandığım orijinal batarya değil ben geceleri yatarken şarja takardım ihone x kullanıcısıym ama şu an gönül rahatlığıyla takmıyorum çünki tam bitmeden takıyordum ortalama ise 20 40 arası oluyordu şimdi 40 iken takmıyorum sabaha kadar 1 ve ya 2 düşüyor önceden iste bu daha fazlaydı ortalama 10 kadar gidiyordu tam bitirerek takabiliyorum artık ve şarj alma olayı pil sağlığını gayet iyileştirmiş 10 dakikada ortalama 5 doluyordu dersek şu an 2 doluyor ve sabaha kadar gayet ideal pil sağlığını bozmayacak durumda

Süper Üye
Ödüller
5
3 HİZMET YILI
Acaba neden iphone yıllardır şarja bir çözüm bulamadı

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
ios 16 dünyanın en güzel güncellemesidir.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
+olarak belirtmeliyim ki dünya wallpaper arkaplanınızdaki konumu kesinlikle kapatın büyük şarj yiyor.

AngelofDeath
Uzman Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
knk ben kendi iphoneme ios 16 güncelledim ve mükemmel bir güncelleme olmuş ilk başta onu söylim
ve ayrıca benim telefonumda batarya sıkıntısı var ve sanki io16 ya geçtiğimde ekstra bir pil tüketim farketttim ben şahsen eyerki batarya bozuk olmasa belkide uyumlu çalışırdı bilemiyeceğim okısmını yeni bir batarya alınca yazarım

𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
Şu Iphone şarj sorununa bir çözüm bulsa eminim müşterisi daha çok artar bu sebepten yönelmeyen bir çok insan var.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
I always have the problem with the battery, I think I'll have to change it, very good review

Software Engineer
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Merhaba,

iPhone 11 kullanıcısıyım, %90 pil ömrüm var. Hergün akıllı saat ve kulaklığım bluetooth üzerinden bağlı olmasına rağmen iOS 16'da hiç bir şarj problemi görmedim.

İlerleyen güncellemelerde ne olur bilemem.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Iphone almayı düşünüyordum fakat pil sorunları nedeniyle ikilemdeydim, konu için teşekkürler sanırım alacağım.

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Açıkcası ben bi fark göremedim. Zaten iş telefonuna yükledim ios 16 yı sadece arama kullanıyorum rahat 1 gün gidiyor. Oyun oynayan gençler için bilemem.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Bide hayır yani pil yüzdesi İphoneX'e geliyor ve iphone11'e gelmiyor wuT? lkajsdsadlş

Reason: İphone11 LCD ekrana sahipmiş.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
iphone asla ama asla şarjlara çözüm bulamicak

Üye
3 HİZMET YILI
çok çabuk bitiyor iponelerin şarjı ya
Post automatically merged:

alıcaksanız android en iyisi

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
iphone 11 ios 16 yğklediğimden beri gün sonuna şarjım bitiyor bazen sabahtan bitirip iki defa şarja takıyorum ios 15.4 e geri geçmeyi düşünüyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Bugfix güncellemelerini beklemeden indirmeyi dusunmuyorum 16 yı

Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
3 HİZMET YILI
Aslında iphone su an cogu telefondan daha ıyı şarj omrune sahıp bı kac tane vıdeoda oyle gormustum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...