iOS 18'den Yeni Bir Can Simidi: Acil Çağrılarda Canlı Video!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
:yazı:

iPhone'lara gelen bu yeni özellik, acil durumlarda hayat kurtaracak potansiyele sahip.
Artık bir acil durum çağrısı sırasında, acil durum görevlileri size güvenli bir bağlantı üzerinden canlı video veya medya paylaşmanız için istek gönderebilecek.
Bu sayede, durumunuz daha net bir şekilde anlaşılacak ve yardım daha hızlı bir şekilde size ulaşabilecek.

iOS 18 ile birlikte Apple, acil durum senaryolarında kullanıcı güvenliğini artırmaya yönelik önemli adımlar atıyor.
Düşme algılama ve uydu üzerinden mesajlaşma gibi daha önce duyurduğu özelliklere ek olarak, canlı video desteğiyle acil durum çağrılarını daha etkili hale getiriyor.

Ekran görüntüsü 2024-07-25 230201.png

Bu özellik özellikle:
  • Konuşmakta güçlük çeken kişiler: Dil engeli veya şok nedeniyle durumlarını tam olarak açıklayamayan kişiler için büyük bir avantaj sağlayacak.​
  • Fiziksel engelli kişiler: Hareket kabiliyeti sınırlı olan kişilerin durumları daha net bir şekilde anlaşılabilecek.​
  • Kazalar veya doğal afetler: Görsel olarak daha iyi bir anlama sağlayarak kurtarma ekiplerinin daha hızlı ve etkili müdahale etmesini sağlayacak.​
Peki bu özellik nasıl çalışacak?

Bir acil durum çağrısı sırasında, acil durum görevlileri size bir bildirim gönderecek ve canlı video veya medya paylaşmak isteyip istemediğinizi soracak.
Eğer siz de bu seçeneği kabul ederseniz, güvenli bir bağlantı üzerinden canlı video akışı başlayacak. Bu sayede, acil durum görevlileri durumunuzu gerçek zamanlı olarak takip edebilecek ve size en uygun yardımı sağlayabilecek.

Sonuç olarak, iOS 18 ile birlikte gelen bu yeni özellik, acil durum senaryolarında hayat kurtaracak potansiyele sahip.
Apple'ın bu tür yenilikçi özelliklere yatırım yapması, teknolojiyi insanlığın hizmetine sunma konusunda önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Betasını kullanıyorum şu an bile gerçekten kusursuz denebilecek seviyede hemen hemen her özelliğinden faydalanıyorum göz takibi pek hoşuma gitmedi test ettim ama algısı zayıf.

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
harbi güzel özellik
payalştıgın için teşekkürler <3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...