İphone 5 (Ios 10.3.3) Jailbreak Yapımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
:video:

:yazı:

Gerekli Programlar
1- iTunes
2- Cydia Impactor
3- H3lix

Anlatım
1-İlk olarak telefonumuzu PC'ye usb kablo aracılığı ile bağlıyoruz
2-[Gerekli değil] iTunes i açıyoruz ve telefonumuzu görüp görmediğini kontrol ediyoruz.
3-Cydia Impactor ü açıyoruz
4-Impactor başlığı altından Insecure SSL yi seçiyoruz
5-.ipa uzantılı H3lix programını cydia impactor e sürüklüyoruz ve kopyala yazısı çıktıktan sonra bırakıyoruz
6-Gelen pencereye itunes e bağlı olan E-postamızı yazıyoruz
7-Sonraki pencereye ise itunes şifremizi giriyoruz
8-Yüklemeye başlayacaktır ve kısa bir beklemeden sonra h3lix uygulaması telefonunuza yüklenecektir
9-telefonumuzdan h3lix uygulamasını açıyoruz ve orta kısımda bulunan sarı bölgeye basıyoruz
10-Telefon yeniden başlayacaktır açıldığında sizi cydia uygulaması karşılayacaktır.

:not:

H3lix uygulaması telefonunuza yüklendiği halde pc de impactor dan hata mesajı aldıysanız mesaja aldırmayın.

Bu işlemler sonrasında herhangi bir şekilde telefon kapanırsa jailbreak gerektiren uygulamalara giremeyeceğiz tekrar aktif etmek için 9. ve 10. adımları tekrar uygulayın. h3lix uygulamasını açamassanız telefondan uygulamayı silip pc den tekrar yüklemeniz gerekecektir.

Jailbreak nedir?
Sizin de bildiğiniz gibi Apple, iOS’in stabil çalışan ve dış saldırılara mümkün olduğunca kapalı bir sistem olmasını istiyor. Bu sayede hem her seviyeden kullanıcının kullanabileceği bir işletim sistemi geliştiriyor hem de bu işletim sistemi mümkün olduğunca sorunsuz çalışıyor. Ancak bunu sağlamak için Appleişletim sistemini kapalı kapılar ardında tutuyor yani bir nevi hapis tutuyordiyebiliriz. Bu yüzden iOS‘i özgürleştirip, daha fazla erişim sağlamak için yapılan bu işleme “Jailbreak” adı verilmiş.
ios6_jailbreak1365209200.jpg

Jailbreak işlemi gerçekleştirilmemiş bir Apple cihazına App Store‘da yer almayan yani Apple‘ın onay vermediği bir uygulamayı yüklemek mümkün değildir. Ya da jailbreak yapılmamış bir cihazın sistem dosyalarına erişmeniz mümkün değildir. O yüzden temel olarak jailbreak işleminin işletim sistemine “root” erişimi sağlamak için kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.
(Alıntıdır)

:indir:

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

|

|

Son düzenleme:
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Jailbreak diyince hep aklıma cs gelir, iosun rootu olduğunu sonradan çaktım, konu için teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...