- Yasaklandı
Dark Knight Buff
Banlı Üye
Hocam merhabalar bugün laptobu bi temizleyeyim dedim 1 yıldır açmıyordum ısınmaya başlamıştı açtım kasayı önce m2 ssdyi çıkarıp tekrar yerine taktım(bende takıntı var böyle iyice kontrol ediyorum sıkıntı var mı diye
) daha sonra ramleri söktüm anakart ile temas eden yerde oksitlenme falan var mı diye bazıları silgi ile sil diyor o yüzden kontrol diyorum fakat silgiye gerek duymayıp kullanılmamış resim fırçasıyla sildim sonrada peçeteyle silip yerine taktım(2*8 ram) daha sonra bakır bloğu kaldırdım temizledim cpu ve gpu üstündeki macunu temizledim yeni macunu sürdüm pcyi kapatıp açtım fakat açtığım zaman pc 5-10 saniye açık kalıyordu sonra çat mavi ekran irql not less or equal yazdı daha sonra güç tuşundan gücü kestim direk 2-3 kere aynı haatyı verince tekrar açtım bu sefer widows kendini onarmaya uğraştı ondan sonra windowsa girince tekrar mavi ekran verdi bu sefer ise pfn corrupted gibi bir şey yazmıştı heralde tam hatırlamıyorum onu heralde o pfn ramle alaklıymış gittim ramleri söküp tekrar taktım belki oturmamıştır diye bu sefer laptop ilk açıldığında bir sorun vermiyor fakat steamden oyun indirmeye bırakmıştım 1-2 saat sonra bir geldim pc kendini kapatıp açmış alttaki programlar gitmişti heralde yine mavi ekran geldi restartladı kendini uyumsuz driverda yok ve hepsi güncel yeni uygulamada yüklemedim bu aralar muhtemleen bana bir format yolu gözüktü hadi hayırlısı yardımınızı bekliyorum formatsız bu sorundan nasıl kurtulabilirim minidump dosyasını aşağı koyuyorum iyi forumlar.