IRQL Not Less or Equal Mavi Ekran Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dark Knight Buff
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Hocam merhabalar bugün laptobu bi temizleyeyim dedim 1 yıldır açmıyordum ısınmaya başlamıştı açtım kasayı önce m2 ssdyi çıkarıp tekrar yerine taktım(bende takıntı var böyle iyice kontrol ediyorum sıkıntı var mı diye :D) daha sonra ramleri söktüm anakart ile temas eden yerde oksitlenme falan var mı diye bazıları silgi ile sil diyor o yüzden kontrol diyorum fakat silgiye gerek duymayıp kullanılmamış resim fırçasıyla sildim sonrada peçeteyle silip yerine taktım(2*8 ram) daha sonra bakır bloğu kaldırdım temizledim cpu ve gpu üstündeki macunu temizledim yeni macunu sürdüm pcyi kapatıp açtım fakat açtığım zaman pc 5-10 saniye açık kalıyordu sonra çat mavi ekran irql not less or equal yazdı daha sonra güç tuşundan gücü kestim direk 2-3 kere aynı haatyı verince tekrar açtım bu sefer widows kendini onarmaya uğraştı ondan sonra windowsa girince tekrar mavi ekran verdi bu sefer ise pfn corrupted gibi bir şey yazmıştı heralde tam hatırlamıyorum onu heralde o pfn ramle alaklıymış gittim ramleri söküp tekrar taktım belki oturmamıştır diye bu sefer laptop ilk açıldığında bir sorun vermiyor fakat steamden oyun indirmeye bırakmıştım 1-2 saat sonra bir geldim pc kendini kapatıp açmış alttaki programlar gitmişti heralde yine mavi ekran geldi restartladı kendini uyumsuz driverda yok ve hepsi güncel yeni uygulamada yüklemedim bu aralar muhtemleen bana bir format yolu gözüktü hadi hayırlısı yardımınızı bekliyorum formatsız bu sorundan nasıl kurtulabilirim minidump dosyasını aşağı koyuyorum iyi forumlar.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Dude it occurred same with me so best solution is to try cleaning your hard disk second clean your cpu(I mean dust) and remove and re install your ram. It doesn't seems to be working but worked for me

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Dark Knight Buff
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
occt programını bi deneyin
dostum oc falan yapmadım zaten işlemci 7700hq oc olmuyor ekran kartınada bir şey yapmadım şuanlık eskiden çok az oc yapıyordum şuan oc yokhem couda hemde gpuda fakat intel xtu ile işlemiye undervolt yapıyordum -0,100 değeri gayet yeterliydi benim için bazı kişiler -0,145 veya -0,120 falan kullanıyorlarmış bende -0,100e çektim sıkıntı olmasın diye pcyi temizlemeden önce oyunlarda yüksek yük altındayken sıkıntı olmuyordu mne olduysa pcyi temizledikten sonra oldu dün egce ramleri söküp tekrar taktım belki soğutucu blok tam oturmamıştır cpu ve gpuya tam baskı yapmıyordur dedim onuda söküp çıkardam şuanlık sorun yok gibi 1 saatir açık pc yeni bir gelişme olursa yazarım buraya

Üye
5 HİZMET YILI
bu bendede oluyordu çok ısındıgından dolayımış sogutucu ve format atınca bidaha hiç olmadı

dostum oc falan yapmadım zaten işlemci 7700hq oc olmuyor ekran kartınada bir şey yapmadım şuanlık eskiden çok az oc yapıyordum şuan oc yokhem couda hemde gpuda fakat intel xtu ile işlemiye undervolt yapıyordum -0,100 değeri gayet yeterliydi benim için bazı kişiler -0,145 veya -0,120 falan kullanıyorlarmış bende -0,100e çektim sıkıntı olmasın diye pcyi temizlemeden önce oyunlarda yüksek yük altındayken sıkıntı olmuyordu mne olduysa pcyi temizledikten sonra oldu dün egce ramleri söküp tekrar taktım belki soğutucu blok tam oturmamıştır cpu ve gpuya tam baskı yapmıyordur dedim onuda söküp çıkardam şuanlık sorun yok gibi 1 saatir açık pc yeni bir gelişme olursa yazarım buraya
kanka bendede oluyordu sogutucu format falan atınca bi süre sonra düzeldi

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Dark Knight Buff
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
bu bendede oluyordu çok ısındıgından dolayımış sogutucu ve format atınca bidaha hiç olmadı

kanka bendede oluyordu sogutucu format falan atınca bi süre sonra düzeldi
bu sabah ramleri söküp taktım soutucu bloğuda söküp taktım pc dün gece kapalıydı bugünde format attım kendine geldi galiba 3-4 saatir açık bir sıkıntı olmadı herkese cevapları için teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...