İş Hukukundan Anlayan Varmı?

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Merhabalar, ben 2 ay önce part-time olarak sözleşmeli şekilde aile sağlığı merkezinde hemşire olarak işe başladım. Doktor ile ilk anlaşmamızda sen onların yarısı kadar çalıştığın için yarısı kadar maaş alırsın demişti. Fakat maaş günü geldiğinde hesabımdaki tutar 8K küsürdü. Doktor ve muhasebe ile görüştüğüm zaman bana sen günde 4,haftada 20,ayda 80 saat çalışıyorsun. Sen haftasonu ücreti almaya hak kazanmıyorsun bundan kaynaklı da maaş saatlik olarak hesaplanıyor ve ona göre yatırılıyor denildi. İş arkadaşlarım günde 7.5 saat çalışıp asgari alıyorlar ben günde 4 saat çalışıl asgari ücretin yarısını bile alamıyorum. Belki sgk bile eksik yatıyor nereden bakacağım onu da bilmiyorum. Bu hukuğa aykırı mı? Yoksa muhasebecinin söylediği bilgiler doğru mu? Şimdiden yardım eden olursa teşekkür ederim..

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
  • Sözleşmenizi İnceleyin: İşe girerken imzaladığınız sözleşmede "saatlik ücret" mi yoksa "aylık maktu ücretin yarısı" mı yazıyor? Bu çok kritiktir.
  • e-Devlet Kontrolü: Hemen şimdi e-Devlet'ten sigorta priminizin hangi tutar (PEK - Prime Esas Kazanç) üzerinden yattığına bakın. Eğer yatan prim 8.000 TL üzerinden ise, bu asgari ücretin altında bir kazanç bildirimi demektir ki bu durum işveren için ciddi cezai müeyyide taşır.