İş yeri maliyeye şikayet edildiğinde maliye ismi gizli tutar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Benim çalıştığım bir erkek giyim firması var marka satışı oluyor Nike puma vs tarzında patlayacak markaları azalttılar genelde Nike gidiyor şu an. Fakat bu ürünleri faturalandırırken çok değişik şeyler dönüyor. Faturada sahtecilik olduğunu düşünüyorum üstelik bir kaçak vergide var tüm satışlarımız vergilendirilmiyor vergilendirilende yalan yanlış şeyler oluyor.

Ben burada bir haksızlığa uğradım sizce şikayet etsem maliye ismimi verir mi gizli kalır mı? İş veren bir şekilde parayı bastırarak öğrenebilir mi ve bu iş veren gerçekten sağlam bir para cezası alır mı? Bunu merak ediyorum bilgisi olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Maliye ye şikayet etsem üstüne pek düşerler mi çünkü günlük ciro 15-20 bin TL arasında gidip geliyor ve geçmiş yıllara ait tüm saçma sapan kesilen faturalar da dükkanda duruyor neden duruyor bilmiyorum kendisi sakıncalı buluyor mu pek bilgim yok. Üstelik şirketi de başkasının üstüne yapmış geçen bana verilen şirket kartında fark ettim. Genelde Türkiye'de suçsuz kişiler belasını buluyor ama size bir danışmak istedim. Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Maliye isminizi gizli tutar mı tutmaz mı orasını bilemiyorum. Ancak haksızlığa uğramadan önce neden böyle düşünmediğinizi de merak etmedim değil açıkçası. İşin ucu size dokununca mı şikayet etmek istediniz?

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Maliye isminizi gizli tutar mı tutmaz mı orasını bilemiyorum. Ancak haksızlığa uğramadan önce neden böyle düşünmediğinizi de merak etmedim değil açıkçası. İşin ucu size dokununca mı şikayet etmek istediniz?
Şöyle ben bunları zaten yeni yeni öğrendim burada kimse durduk yere anlatmıyor fakat çalışan olarak evet haksızlığa uğradım ve gerçekten öfkeliyim ve şikayet etmek istiyorum açıkçası yani burada sadece devleti dolandırmış oluyor insanlara zarar verme gibi bir durum yok ki ben buna yandaşlık yapayım ki ben işe başladıktan kaç ay sonra bunları öğrenebilmişim.

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
170 arayarak şikayet edebilirsin ismin gizli kalacaktır

Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Şöyle ben bunları zaten yeni yeni öğrendim burada kimse durduk yere anlatmıyor fakat çalışan olarak evet haksızlığa uğradım ve gerçekten öfkeliyim ve şikayet etmek istiyorum açıkçası yani burada sadece devleti dolandırmış oluyor insanlara zarar verme gibi bir durum yok ki ben buna yandaşlık yapayım ki ben işe başladıktan kaç ay sonra bunları öğrenebilmişim.
Çalışan olarak zaten hakkınızı arayın, ona bir şey demedim. Konuda anlattığınıza bakınca siz de başta onlara yardım ediyor fakat sonradan ara bozulunca şikayet etme çabasına girmişsiniz gibi gözüküyor. O yüzden sormak istedim.

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Çalışan olarak zaten hakkınızı arayın, ona bir şey demedim. Konuda anlattığınıza bakınca siz de başta onlara yardım ediyor fakat sonradan ara bozulunca şikayet etme çabasına girmişsiniz gibi gözüküyor. O yüzden sormak istedim.

Evet biraz dağınık anlatmışım kusura bakmayın aslında yardımcı olduğum bir şey yok normal çalışanım asgari ücretli personel fakat yapılan bir haksızlık olduğu için sonradan edindiğim bilgilerle hakkımı alamayacağımı düşündüğüm için bu şekilde zarar verebilirim gibime geldi.

170 arayarak şikayet edebilirsin ismin gizli kalacaktır.

Teşekkürler.

Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Evet biraz dağınık anlatmışım kusura bakmayın aslında yardımcı olduğum bir şey yok normal çalışanım asgari ücretli personel fakat yapılan bir haksızlık olduğu için sonradan edindiğim bilgilerle hakkımı alamayacağımı düşündüğüm için bu şekilde zarar verebilirim gibime geldi.

Teşekkürler.
Şikayetçi şeklinde muhtemelen isim veriliyordur. Ek olarak bu kadar hilenin döndüğü yerde bence çalışmayın derim. İlerleyen zamanlarda iş yeri bir problem yaşarsa sizin de problem yaşamanız olası. Şikayet edip bence işten ayrılın derim.

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
alo 170 i arayıp söyleyebilirsiniz belirttiğiniz takdirde isminiz gizli kalır

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
İsmin gizli kalır hocam ancak, Türkiye burası maalesef bi akrabasına bakar.

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Hedef göstermek yada iftira atmak istemem ancak bunları yapabiliyorsa tanıdığı güvendiği birileri vardır ve eğer varsa ismini bulabilir

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Alo 189 arayarak vergi usulsüzlüğünü bildirebilirsiniz. Eğer dediğiniz gibiyse güzel bir ödül kazanabilirsiniz > "Gerekli şartları taşıyan ve somut bilgi ve belgelerle desteklenen ihbar dilekçeleri incelemeye sevk edilmekte ve düzenlenen rapor sonucunda, ihbarcının katkısı dikkate alınarak tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezası tutarı üzerinden %10 oranında ihbar ikramiyesi hesaplanmaktadır"

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Alo 189 arayarak vergi usulsüzlüğünü bildirebilirsiniz. Eğer dediğiniz gibiyse güzel bir ödül kazanabilirsiniz > "Gerekli şartları taşıyan ve somut bilgi ve belgelerle desteklenen ihbar dilekçeleri incelemeye sevk edilmekte ve düzenlenen rapor sonucunda, ihbarcının katkısı dikkate alınarak tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezası tutarı üzerinden %10 oranında ihbar ikramiyesi hesaplanmaktadır"
Tabi işinden olup, şirket sırlarını açığa çıkarma adı altında tazminat davasına maruz kalmaz ise. Malum, burası Türkiye

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Tabi işinden olup, şirket sırlarını açığa çıkarma adı altında tazminat davasına maruz kalmaz ise. Malum, burası Türkiye
Şirket sırrı demekle neyi kastettiğini anlamadım, devleti dolandırmak gibi bir kötü amaçlı eylem şirket sırrını açığa çıkarma olarak nitelendirilemez, açıklamanız yersiz olmuş. Kullanıcının beyanına göre ortada vergi kaçakçılığı iddiası var, ihbarı delillerle tasdik edilirse bahsettiğim ödülü alır. Vergi kaçakçılığı bir suçtur ve hiçbir suç cezasız kalmaz. İşten çıkartılma mevzusuna gelirsek "İş kanununa göre bir işveren işçisini işten çıkardığında bunu geçerli bir nedene dayandırmak zorundadır. Eğer geçerli bir sebep yoksa tazminat ve diğer sosyal haklarını ödemek zorundadır." Kısaca siz hakkınızın ve fiili eylemlerinizin bilincinde olduğunuz da hem bilinçli bir vatandaş hem de örnek bir vatandaş olursunuz. Umarım öyle günler gelir ki; insanlarımız sadece kendi canları yandığında hak-hukuk-adalet aramaz, kamuyu zarara uğratacak herhangi bir olayda kendi canı yanmış gibi davranır ve yapılması gerekeni kamunun iyiliği için bunu örnek bir vatandaş olma bilinciyle yapar.

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
İsmini vermek istemediğini belirterek şikayet edersen sana dokunacağını sanmam ama türkiyedeyiz bir yerlerden tanıdıklar sayesinde öğrenebilirler

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Turkiyedr yaşıyoruz dostum şikayet etsen bile muhatap bulamayabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Hayır isim vermiyorlar daha önce şikayet edildik :d

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Şirket sırrı demekle neyi kastettiğini anlamadım, devleti dolandırmak gibi bir kötü amaçlı eylem şirket sırrını açığa çıkarma olarak nitelendirilemez, açıklamanız yersiz olmuş. Kullanıcının beyanına göre ortada vergi kaçakçılığı iddiası var, ihbarı delillerle tasdik edilirse bahsettiğim ödülü alır. Vergi kaçakçılığı bir suçtur ve hiçbir suç cezasız kalmaz. İşten çıkartılma mevzusuna gelirsek "İş kanununa göre bir işveren işçisini işten çıkardığında bunu geçerli bir nedene dayandırmak zorundadır. Eğer geçerli bir sebep yoksa tazminat ve diğer sosyal haklarını ödemek zorundadır." Kısaca siz hakkınızın ve fiili eylemlerinizin bilincinde olduğunuz da hem bilinçli bir vatandaş hem de örnek bir vatandaş olursunuz. Umarım öyle günler gelir ki; insanlarımız sadece kendi canları yandığında hak-hukuk-adalet aramaz, kamuyu zarara uğratacak herhangi bir olayda kendi canı yanmış gibi davranır ve yapılması gerekeni kamunun iyiliği için bunu örnek bir vatandaş olma bilinciyle yapar.
Ortalık başıboş suriyeli ucuz işçi kaynıyor. Deneyin görün. Daha önce benim düştüğüm hata, sizde düşmeyin diye dedim. Burası Türkiye arkadaşım, örnek vatandaş değil köstek vatandaş konumuna düşüyorsun ve bunca saçmalığın döndüğü sistemde örnek vatandaş olamıyorsun, oldurmuyorlar. Açıklama yersiz değil yaşanmış tecrübe.
Post automatically merged:

Bu bir şirket sırrı değil. Fakat dediğin gibi "burası Türkiye".
Şirket sırrı çerçevesi altında o kadar saçma sapan şeyden, haklı olduğu halde tazminat ödemek zorunda kalan insanlar var ki. Malesef hocam

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
bunları rahat rahat yapabiliyorsa bence isminizi de bir şekilde bulabilir hocam bana öyle geldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...