İş Yerinde Nasıl Usta Olurum?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Arkadaşlar, ben fabrika işyerinde çalışıyorum bir yandan da üniversite çalışmak istiyorum fakat yapamıyorum. Çok çalışıyoruz işyerinde zaten ses fazla oluyor. Hafta sonu deniyorum yine zorluyor ya bilmiyorum, ne yapsam bilemedim gerçekten. Ama cidden üniversite de kazanmak isterim. Yani en azından 2 yıllık bölümler falan hani, çalıştığım işyerinde çok fazla ustalaştığımı düşünüyorum artık menfaate çevirmek istiyorum. Çalışan ve anlayan arkadaşlar varsa bilir, beyaz yaka sistemi üzerinden ustalaşmak istiyorum. Ustalık belgesi üzerine, gerçekten bana önerebileceğiniz şeyler var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
ne iş yapıyorsun o iş üzerinden kendi işinini yapmanı tavsiye ederim

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
ne iş yapıyorsun o iş üzerinden kendi işinini yapmanı tavsiye ederim

Kanka ben aslında bilgisayar alanında çok fazla uzmanım her şeye hakimim diyebilirim. Küçüklük zamanından beridir uğraşıyorum fakat işe girmek zorunda kaldım, bilgisayar ile yine uğraşıyorum ama yorulduğum için fazla emek gösteremiyorum. Yani uzun lafın kısası işe girmek zorunda kaldım ilk sene kazanamadığım için üniversiteyi öyle başladı iş hayatım işte kısacası. Eve ekmek parası tek ben götürüyorum yani, evin tek çocuğuyum. Anneme ben bakıyorum fakat üniversite de okumak istiyorum işte olay bundan ibaret.

bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
orada çalışıp şef olman min 10 yıl :D çalıştığın işte yeterli deneyimin varsa myb al, internetten katılabileceğin bütün kurslara katıl sertifika al. illa işine yarıyor. işi bırakıp sınava emek vermen gerek başka türlü zaten üstün zekalı değilsen iyi bir bölüme giremeyeceksin bir anlamı yok. ama genelde alaylı adamı ofis işine almazlar. en fazla çalıştığın bölümün şefi olursun ileride

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
eğitime önem vermelisin ama olmuyosa sıkma canını

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
yükselmek istiyorsan mesleki yeterlilik sınavları oluyor dostum,müdüründen tut bütün beyaz yaka bu sınava girebilir
myk belgen varsa usta diye hitap ederler

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
çıraklık yaparak zamanla ustalaşırsın

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
knka üstlerde tanıdık varsa bence birde öyle dene daha kolay olma ihtimalin var ::)

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Moderator bey, sürekli benim konularıma el atıyorsunuz sebep nedir acaba sürekli olarak yazdığım yazıları ve başlıkları değiştiriyorsunuz bilmediğim bir şey varsa söyleyin yani? @k0vacs @sitilsiz @Jasoelys bilmediğim kural falan mı var ne yani?

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Moderator bey, sürekli benim konularıma el atıyorsunuz sebep nedir acaba sürekli olarak yazdığım yazıları ve başlıkları değiştiriyorsunuz bilmediğim bir şey varsa söyleyin yani? @k0vacs @sitilsiz @Jasoelys bilmediğim kural falan mı var ne yani?
Konunu ben düzenlemedim, konuların anlaşılır olması için denk geldikçe imla ve başlık düzeltiyoruz. Sana özel bir şey değil yani.

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Konunu ben düzenlemedim, konuların anlaşılır olması için denk geldikçe imla ve başlık düzeltiyoruz. Sana özel bir şey değil yani.

İmla konusunda bi' sıkıntı olduğunu düşünmüyorum hocam, başlık konusunda ne tarz bi' hata yapmış olabilirim yani güzel hatunum? :D

Moderatörün son düzenlenenleri:
lexi
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
eğitim gibi şeylere önem ver ya pes etme işte çalışa çalışa alışırsın yaparsın

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
İş yapmayanları ispiyonla kaos çıkar kaosdan faydalan patronun gözüne gir fabrikalarda bu tür olaylardan çok ekmek çıkıyor yakın çevremden biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
KENDİNİ GELİŞTİRE BİLİCEĞİN BİR YER BULMANI ÖNERİRİM

BU SAYEDE KENDİNDE RAHAT EDERSİN

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Daha yeni 10 yıl boyunca calıstıgım yerden cıkmıs biri olarak söylüyorum eğer o işte kalıcı olarak usta olmayı düşünüyorsan bence kafandan sil ama ustalaşıp gidip kendi yerini açmanı tavsiye ederim çünkü inanın sagopanın dediği gibi insan kadar nankörünü bahsettiğiniz kedilerde bile görmedim sen sadece akıttığın terle kalırsın bir lira için yıllarını versende silip atarlar

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kardeşim sana verecek en büyük tavsiyem; hiçbir zaman okumak için geç değildir. Şu an çalışman gerekiyorsa çalış, yaşın kaç bilmiyorum ama üniversiteye 22-25 yaş aralığında da gidebilirsin bence bir sorun yok bunda. İşten çıktığında kalan vaktini biraz ders çalışmaya ayırırsan zorlanmadan 2 yıllık üniversiteleri kazanabilirsin.

AKA Aligraf
Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
kanka benim bildiğim kadarıyla yalama olman gerekiyor eğitim meğitim boş iş kısacası yalakalık yaparak veya bazı arkadaşların dediği gibi zamanla olucak iş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...