Kanka bak şimdi islamda evlenince zina yapmak 50 kırbaç ama evlenmeyince zina yapamk 20 kırbaç neden bunu merak ediyorum bunu da cevaplar mısınız
dostum mantık bile inanca götürüyorBenim de aklıma dinle alakakı binbir soru gekiyor çoğu da maalesef cevapsız kalıyor.Eninde sonunda ipin ucu inanca gidiyor mantık arasan da bazı şeylere bulamıyorsun.
İlk insan Adem'in yaratılması Ademin'İn kalça kemiğinden Havva'nın olması ne kadar mantıklı?Dünya'da iki kişinin olması ki bilime göre dünya 4,64 milyar yıllık lakin İslam'da elmayı yemelerinden kaynaklı geliyorlar Adem'in de MÖ en fazla 3000 ila 7000 yılları arasında yaşadığı söyleniyor.Bu söylediklerim bilimle çelişiyor eğer bir şey fizik yasalarına aykırıysa bu mantıksızdır.Onun dışında mucize denilen şeyler var ayı ortadan ikiye yarmak,denizi ortadan ikiye yarmak,asanın yılana dönüşmesi gibi bunlarda olağanüstü şeyler ve bunlar da bilime göre mantıksızdır bu yüzden diyorum olay inanç mantık değil diye.Ayrıca evrime göre ilk insanın varlığı kesin olarak bilinemez türler atalarından binlerce yıl süren genetik kodlar alarak yaşama uyum sağlayarak adaptasyon geçirirler ve evrimleşirler bu yüzden de ilk insanın varlığı diye bir şey yoktur evrimdedostum mantık bile inanca götürüyor
ilk soruna çok basit bir cevapEvet size çok merak ettiğim bir soru sorucam
Allahın madem sonsuz iradesi var herşeyi kolayca yapabiliyor bu olsun dediğinde oluyor neden kendisine yardım etmesi için melekleri yarattı?
Birde ben islama inanıyorum müslümanım ama kendimi bir türlü böyle gerçek müslüman gibi hissetmiyorum sebebi nedir ama ben cidden inanıyorumki Allah var Islâm var Din var hepsibe inanıyorum sadece allahtan korkuyorum birşey yaparken 2 kere düşünüyorum sevevi nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?