İslamla alâkalı nir sorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Aşırı saçma bir soru var, bunun asıl sebebi kendi insan aklımızla bu soruları sormamız. Tanrı kusursuz bir varlık diye her şeyi kendisi mi yapmak zorunda? Veya sizin kafanızdaki gibi mi olmak zorunda. İstemiş ki yaratmış, böyle saçma sorular sormaman dileğiyle

Üye
6 HİZMET YILI
sebebi içinde ki iyilk bence ne bilim allah seni ona ibadet edesin diye yarattı şükür etmek gibi

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
dostum bu kadar şey insan içindir . her şeyin bi cevabı var

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Sonsuz güce ve iradeye sahip olmasıyla birlikte melek yaratması Onda eksiklik nakıslık olduğu anlamına gelmiyor .Allah elhakimdir her işinde hikmet vardır

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
aynen ben kuranı okumadım sen okursan öğrenirsin git oku ya da nihat hocaya sor

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hocam her şeyin bir sebebi var sen bu şekilde kendini soruglarsan dini sorgularsan allah muhafaza dinden çıkarsın bunu anlatan çok güzel hoca efendiler var ve diyanet işleri başkanlığının bu konular ile ilgili siteleri var

Gamer
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Asıl soru o değil asıl soru sonsuz iradesi ve ne olacağını bilen bir yaratıcı neden bizi sınar zaten ne olacağını biliyor ve ne olacağını kendisi önceden belirliyor
siz programladığınız bir yazılımı örneğin hesap makinesinin kalkıp klavye olarak kullanabilir misiniz
zaten yaratıcı önceden kaderimizi yazdıysa bizim özgür irademiz nerede ? ve onun yazdıkları için biz neden cehenneme gidecez bana da bu garip geliyor çoğu kişiye sordum bana saçma örnekler verdi kendileriyle çelişti bana bu garip geliyor

Üye
5 HİZMET YILI
my dear forum friend, if you are here to use one of the tricks that these really cool guys make available, you have to be aware that you can ban them, and it will not be their fault

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Benim de aklıma dinle alakakı binbir soru gekiyor çoğu da maalesef cevapsız kalıyor.Eninde sonunda ipin ucu inanca gidiyor mantık arasan da bazı şeylere bulamıyorsun.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bence sorgulamasın burdan değil başka kaynaklardan da aramalısın

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
dostum mantık bile inanca götürüyor
İlk insan Adem'in yaratılması Ademin'İn kalça kemiğinden Havva'nın olması ne kadar mantıklı?Dünya'da iki kişinin olması ki bilime göre dünya 4,64 milyar yıllık lakin İslam'da elmayı yemelerinden kaynaklı geliyorlar Adem'in de MÖ en fazla 3000 ila 7000 yılları arasında yaşadığı söyleniyor.Bu söylediklerim bilimle çelişiyor eğer bir şey fizik yasalarına aykırıysa bu mantıksızdır.Onun dışında mucize denilen şeyler var ayı ortadan ikiye yarmak,denizi ortadan ikiye yarmak,asanın yılana dönüşmesi gibi bunlarda olağanüstü şeyler ve bunlar da bilime göre mantıksızdır bu yüzden diyorum olay inanç mantık değil diye.Ayrıca evrime göre ilk insanın varlığı kesin olarak bilinemez türler atalarından binlerce yıl süren genetik kodlar alarak yaşama uyum sağlayarak adaptasyon geçirirler ve evrimleşirler bu yüzden de ilk insanın varlığı diye bir şey yoktur evrimde

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
dinde çok fazla çelişki var ya çok kafa tyormayın manyak olursunuz

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Evet size çok merak ettiğim bir soru sorucam

Allahın madem sonsuz iradesi var herşeyi kolayca yapabiliyor bu olsun dediğinde oluyor neden kendisine yardım etmesi için melekleri yarattı?

Birde ben islama inanıyorum müslümanım ama kendimi bir türlü böyle gerçek müslüman gibi hissetmiyorum sebebi nedir ama ben cidden inanıyorumki Allah var Islâm var Din var hepsibe inanıyorum sadece allahtan korkuyorum birşey yaparken 2 kere düşünüyorum sevevi nedir
ilk soruna çok basit bir cevap
Allahı sorgulayamayız eleştiremeyiz aslında. sorgulamaya başaldığımızda şeytan bize hükmedmeye çalışır fitne ve fesat verir.
hayata baktığımızda meşhur bir buz dolabı veya çamaşır makinesi markası düşün ( örnektir çoğaltılabilir) bu marka sahiplerinin hiç montaja gittiğini gördün mü yada duydun mu ? bir marka,herşey
olabilir aldığın ürün bozuk çıktı gidip o ürünün sahibi ile direk konnuşabiliyormusun ? çok zordur bir sürü prosedürü var onlara ulaşmak için.
Birde varın ve yoğun sahibi Allah.
umarım yardımcı olmuştur.
inanmak sadece kendi başına yetmiyor işte
imanın ve islamın şartları var. kurallar var. namaz var oruç var . haramdan uzak durmak var haram çeşidi çoktur. kull hakkı var zina var . günah olanlardan uzak olup günah olmayanlarla yaşamak var. eğerki bu saydıklarımı yapabilirsen . sorgulama . sitem. ve Allah korusun şirk koşmadan uzaklaşır insanın ruhu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...