İşlemci hızı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
İşlemcini her zaman turbo modda çalıştırman iyi bir fikir değil öncelikle onu söyleyim.
2. olarakta sorunun kesin olarak bundan kaynaklandığından emin misin ramdeki yüklemede dediğin gibi anı kasmalar ve fps drop gibi şeyleri yapabilir.
ramda bir sorun olduğunu düşünmüyorum genellikle %40 %45 arasında oluyor tabiki arkada açık olan programlara göre değişiyor ama çok üst düzey çıktığını görmedim
Post automatically merged:

İşlemci sıcaklığı olabilir
işlemcinin sıcaklığıyla alakası olduğunu hiç sanmıyorum zaten bilgisayar genelde soğuk ve altında soğutucu var :)

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Denemesi bedava. İşlemcinin hız kapasitesi yüksek öyle yapınca işlemci gereken yetkiyi alıyor. Yani kendini sınırlsandırmıyor.
yok baktım her şeye aynı öncelik veriyomuş normalde işlemci onu yapınca oraya veriyomuş gücün büyük kısmını mantıklı denemek inşallah yapınca çözülür arkadaşın sorunu

Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
7 HİZMET YILI
yok baktım her şeye aynı öncelik veriyomuş normalde işlemci onu yapınca oraya veriyomuş gücün büyük kısmını mantıklı denemek inşallah yapınca çözülür arkadaşın sorunu
Aynen işlemciyi kullanan oyunlara faydası oluyor.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
dediğim programa bakmanı tavsiye ederim problemini çözecektir. Görev yöneticisinden en yüksek önceliğe ayarlamak gibi bazı önerilerin çözeceğini düşünmüyorum
hocam dediğiniz programı indirdim fakat benim cpu onu desteklemiyormuş malesef tırt olduk biraz

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
kankacım donuyorsa büyük ihtimal ısınmasından kaynaklıdır birde o programları bence kullanma bilgisayarına zarar verirsin.En iyisi termal macun değiştirmeyi biliyorsan işlemcinin termal macununu yenile fanını kontrol et ve temizle kasma donma sorunlarının hepsi gidecektir eminim. illa program kullanacam diyorsan msı afterburner bunla fan hızını hızlandırıp soğutmayı deneyebilirsin ama pek işe yarıyacağını sanmıyorum. dediğim gibi termal macundan sonra o programı kurup fan hızını arttır. kesinlikle işe yarayacaktır

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
kankacım donuyorsa büyük ihtimal ısınmasından kaynaklıdır birde o programları bence kullanma bilgisayarına zarar verirsin.En iyisi termal macun değiştirmeyi biliyorsan işlemcinin termal macununu yenile fanını kontrol et ve temizle kasma donma sorunlarının hepsi gidecektir eminim. illa program kullanacam diyorsan msı afterburner bunla fan hızını hızlandırıp soğutmayı deneyebilirsin ama pek işe yarıyacağını sanmıyorum. dediğim gibi termal macundan sonra o programı kurup fan hızını arttır. kesinlikle işe yarayacaktır
bilgisayarım masa üstü değilki laptop içini açmaya da çekiniyorum garanti işleri yüzünden

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
it is so you can play the very good games

1588384259900.png

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
bilgisayarım masa üstü değilki laptop içini açmaya da çekiniyorum garanti işleri yüzünden
Kanka o zaman servisine gönder ama fazla para alırlar. MSI Afternburner kur fan hızlarını arttır.
Youtubeden detaylı olarak bakabilirsin Bak dediğim gibi genel bakıma gönderdiğin gibi sorunlarının düzeleceğine emin ol.

OC falan işlemcini zorlar ısındırır. İşlemcini yükseltme muhabbetini yapma.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Kanka o zaman servisine gönder ama fazla para alırlar. MSI Afternburner kur fan hızlarını arttır.
Youtubeden detaylı olarak bakabilirsin Bak dediğim gibi genel bakıma gönderdiğin gibi sorunlarının düzeleceğine emin ol.
şu virüs olayları bittiğinde kesinlikle göndereceğim

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI

OC falan işlemcini zorlar ısındırır. İşlemcini yükseltme muhabbetini yapma.
owerclock yapmayı düşünmüyorum

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
owerclock yapmayı düşünmüyorum
Geçici olarak dediğim programı indir bazı arkadaşlar görüyorumki yorum yapmak için yorum yapmış dedikleri programlar işlemciyi daha çok zorlar daha çok ısınmasına neden olur. Laptop ise şarzda oynuyorsanda bir tık sıkıntı yapabilir.Altına soğutucu ws varsa onu koy işe yarayabilir

Üye
6 HİZMET YILI
youtubede bunu çözümü vardı sanırım ordan bakabilrsin hala aynı hata varsa

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
laptop çok eskiyse turboda pek bir işe yaramaz

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
throttle stop var bak ordan ayarlayabılırsın ıslemcı kullanımını nasıl yapıılacagı youtubede var

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Güç ayarlarından en yüksek performansı seçebilirsin

Ve prizde mi kullanıyorsun yoksa pilde mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...