6 ayda bir ( markaya göre değişir ) yenilemek gerekirtermal macun 1 senede eskicek bir şey değil. arka planda maden virüsü olabilir. taratmanı tavsiye ederim.
fanları çalıştırmak için pcye program falan mı yükledin neden %100 çalışıyorlar ki eğer yüklemediysen fanın pwm destekliyorsa bios üzerinden işlemci fan ayarlarını kontrol et otomatik akıllı modu kapatıp pwp moda alabilirsin işlemci fanının marka model hiç bişey belirtmemişsin bu yüzden fanında devir ayarı yapmıyor olabilir bilemeyiz bunu başka sistemde denemekten başka şansın yok eğer o sistemde de aynı çalışıyorsa fan bozuktur ama düzgün çalışırsa o zaman senin pc nin formata ihtiyacı var demektir temiz kurulum yaparsınMerhaba işlemci soğutucusu aldım ama fanlar sürekli olarak son hızla dönüyor kablolarını fan1 fan2 ye taktım basım şişti yardım edin lütfen Anakartim Astrock B450m hdv
öncelikle işlemci altına macun sürdünmü.Merhaba işlemci soğutucusu aldım ama fanlar sürekli olarak son hızla dönüyor kablolarını fan1 fan2 ye taktım basım şişti yardım edin lütfen Anakartim Astrock B450m hdv
Yeni gördüm. Araştırdığım kadarı ile BİOS üzerinden fan hızını ayarlayabiliyorsun. Yapman gereken BİOSa girmek. İngilizce ise Power Menagement adlı sekmenin altında olacaktır. Oradan seçebilirsin. Ayriyeten termal macununu kontrol etmek isteyebilirsin.Astrock b450m hdv ... Şimdi işlemci fanini cha 1 ve 2 ye takmışım egzoz fanida cpu1 de.. egzozu cha1 yapicam.. islemciyi cpu1. Cha2 yapcam yani sadecede cha2 manuel ayarlicam galiba Yanni düşünce bu sekilde