İşlemcimin max değerini %100 yapınca 90 derece oluyor. Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı alalı birkaç hafta oluyor. Güç planlarından işlemcimin minimum değerini %100, maximum değerini de %100 gördüm. Bende gidip minimumu %1, maximumu %99 yaptım. işlemcimin sıcaklık değeri en ağıro yunlarda 70 dereceyi geçmedi. Ancaaak, işlemcimden tam performans almak istediğim için maximum çıkabileceği değeri geri %100 yaptım. oyunlarda 50 60 fps fark yarattı. görev yöneticisinde 4,46 ghz de çalışmaya vb. başladı. Ancaaaak işte olay burası. Max değerini %100 yaptığımda sıcaklık 85-95 derece arası oluyor. işlemcime zarar vermekten korktuğum içinde max değerini %99 da kullanıyorum. bu konuda bana yardımcı olacak varsa çok memnun olurum. (Edit: İşlemcim oyunlarda %100 kullanılmıyor sadece denetim masası güç ayarlarından maximum %100 ünü kullanabilmesini ayarladım.)

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
sanırım laptop kullanıyorsun marka modeli ne ?
laptop değil ise işlemci ve fanının markasını söylermisin

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
herhangi bir sorun olmaz. benim masaüstü ile kışın ısınıyordum bir şey olmadı xd

Onaylı Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
fanların hızını arttırman gerekiyo max hızda 90 derece oluyosa ek soğutucu almalısın ya da ekran kartında bi sorun vardır

⭐⭐⭐⭐
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bazı laptopların işletim sistemi farkından dolayı işlemcinin derecesi fazlasıyla yükselebiliyor. İşletim sistemin Windows10 ise "Başlat" çubuğuna tıkla ve arama çubuğuna "dvr" yaz karşına oyun çubuğu ayarları gelecek ona tıkla büyük ihtimal açık şekildedir bilgisayarı işlemci ve performans bakımından gereksizce tüketen etkenlerden birisidir onu kapalı hale getirdikten sonra bilgisayarının biraz daha rahatlayacağına eminim dostum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...