İşlemcinin 64 bit desteği var mı nasıl anlaşılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
10 HİZMET YILI
:yazı: :resim:
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif]Windows 64-bit kullanmak istiyor ama işlemcinizin 64-bit desteği olup olmadığını bilmiyorsanız bu ipucu ile kolayca öğrenebilirsiniz.Eğer 4 GB ve üstü RAM'iniz varsa RAM'larınızdan tam olarak faydalanabilmek için 64-bit destekli işletim sistemi (Windows işletim sistemleri RAM sınırları) kullanmanız gerekir. Peki işlemciniz 64-bit'i destekliyor mu? Bunu anlamanın Windows 7, Vista ve XP için iki basit yolu var.
Windows 7 ve Windows Vista
Windows XP'de işlemcinin 64-bit desteği olup olmadığını anlamak için yardımcı bir program gerekirken, Windows 7 ve Windows Vista'da direkt olarak denetim masasından öğrenebilirsiniz.

İlk olarak "Denetim Masası"nı açın ve tüm Denetim Masası araçlarını görebilmek için görüntüleme ölçütünü küçük simgeler yapın. Ardında "Performans Bilgileri ve Araçlarına" tıklayın.[/FONT]

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif]
wol_error.gif

Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır, tam halini görmek için tıklayınız.
[/FONT]

[font=tahoma, verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif]Açılan ekranda "Ayrıntılı performans ve sistem bilgelerini görüntüleyin ve yazdırın" seçeneğine tıklayın.[/FONT]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif]
wol_error.gif

[/FONT]

[font=tahoma, verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif]Ayrıntılı bilgilerin bulunduğu bu sayfa bilgisayarınızla ilgili pek çok bilgi bulunuyor. Bunlar içinde Sistem başlığı altında 64'bit desteği olup olmadığı da gösteriliyor.[/FONT]
wol_error.gif

[/FONT]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...