işlemciyi sanallaştırma nın zararları var mı sizce ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
benim apu bir işlemcim var 2 gb ekran kartı olarak var sayıyordu ekran kartı aldım şu an kulanmıyor bunu devre dışı edip performansını ve bu sanalaştırmayı yapmayı düşünüyorum tabi takdığım anda devre dışı olmuşmudur bilgim yok sizin bir bilginiz var mıdır bu konu da ?

ryzen 5 3400G

Ekli dosyalar

• resim_2023-02-28_171501770.png
    resim_2023-02-28_171501770.png
    22.4 KB · Görüntüleme: 50
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
yani ben sanırsam bluestack kullanmak için biostan açmıştım ve hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar açıkçası

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
benim apu bir işlemcim var 2 gb ekran kartı olarak var sayıyordu ekran kartı aldım şu an kulanmıyor bunu devre dışı edip performansını ve bu sanalaştırmayı yapmayı düşünüyorum tabi takdığım anda devre dışı olmuşmudur bilgim yok sizin bir bilginiz var mıdır bu konu da ?

ryzen 5 3400G
Hocam apu işlemciler, dahili grafik işlemcisi bulunan işlemciler oldukları için, bazı durumlarda ek bir harici ekran kartına ihtiyaç duymazlar. Sizin durumunuzda 2 gb ekran kartı var sayılıyorsa ve daha sonra bir harici ekran kartı takıldıysa, harici ekran kartını kullanmak için apu'nun dahili grafik işlemcisi devre dışı bırakılması gerekebilir. Bu işlem, bilgisayarın performansını artırabilir. Dahili grafik işlemcisinin devre dışı bırakılması için, bıos ayarlarını değiştirmek gerekebilir. Bu ayarları değiştirmek için, bilgisayarın açılışında herhangi bir tuşa basarak bıos'a erişmen gerekir. Hangi tuşun kullanılacağı, anakartın marka ve modeline bağlı olarak değişebilir. Bıos'ta, "ıntegrated graphics" veya benzeri bir ayar olur. Bu ayarın, "disabled" veya "off" olarak ayarlanması, dahili grafik işlemcisini devre dışı bırakacaktır. Ama, harici ekran kartınızın doğru şekilde kurulduğundan emin olmak için, kartı takmadan önce ve sonra bilgisayarınızın ayarlarını kontrol etmenizi öneririm hocam. Son olarak, harici ekran kartınızın sürücülerininde doğru şekilde yüklendiğinden emin olmalısın.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Sanallaştırmanın zararı yoktur emulator gibi uygulamalarda performansı artırır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...