Aynen. Tek başına sıfırdan bir işletim sistemi tasarlamak bir işçinin bir binayı tek başına yapmasına benzer. Yapılabilse bile çok uzun sürer ve akıl işi değil. Ekip ile olacak iş ve böyle birkaç kişi de değil. Gayette fazla kişi olmalı ve çok büyük bir zaman ayrılmalı.Tek başına kodlamak ve kullanıma sokmak imkansiza yakın bir şey . Bir ekip ve destekle neden olmasın ?
Onun yerine direk olarak Linux'un çekirdeği güçlendirebilir daha mantıklı bir hareket , güçlendirenide varbaşlangıçta linux kerneli üzerinden gidilebilir ihtiyaç duyulan her şey zaten fazlasıyla var. Deneyecek olan herhangi biri işletim sistemi yazmadan önce hypervisor yazmayı deneyebilir işletim sistemi yazmak zor diyenler için de konu hakkında inanılmaz bir başarı öyküsü anlatmak istiyorum size, 2005 yılında zimbabve bilim ve teknoloji araştırma kurumu yani ZÜBİTAK, inanılmaz emek harcayarak debian gnudaki terminal ve panellerin adlarını değiştirip kendi "yerli ve milli" işletim sistemleri yani ZARDUS'u yapmışlar iyi ki bizim süper güç ülkemizde böyle şeyler yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?