Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
İşletim Sistemleri Hakkında ve Kullanım Alanları

:yazı:

Windows: Windows Microsoft'un kurduğu bir işletim sistemidir.
İlk olarak 1985 yılında "Windows 1.0" adında çıkmıştır. İlk paint gibi uygulamalarda bu sürümde ortaya çıkmıştır.
İlk zamanlar C yazılım dilini kullanan Windows günümüzde C++ ve Assembly yazılım dilleri ile yazılmaktadır.
Oyunlar için performans ve yazılım amaçlı kullanılmaktadır.
Tamamen olmasa da kısmen açık kaynak kodludur.

Linux: Günümüz bilgisayar işletim sistemlerinin atası olarak bilinmektedir.
Resmi olarak piyasaya 1991 yılında "Linux 0.02" adında sürülmüştür. Bundan önce 8 yıllık bir çalışma sürmektedir.
İlk olarak 1970'lerin ortalarında AT&T şirketi "UNIX" adında bu kapalı kaynak kodlu işletim sistemini paylaşmıştır. Linus Torvalds ise Unix'i geliştirerek Linux adı ile paylaşmıştır.
Genellikle yazılımlar ve güvenlik amacı ile kullanılmaktadır. Bazı ülkelerde ise ders olarak işlenmektedir.
Linux, C ve Assembly yazılım dilleri ile yazılmaktadır ve tamamen açık kaynak kodludur.

Pardus: Türkiye'de TÜBİTAK tarafından geliştirilmiş bir işletim sistemidir.
İlk sürümü 2003 yılında hazırlanmaya başlanıp 2005 yılında resmi olarak yayınlanmıştır.
Çoğunlukla kullanım arayüzü kolay, basit olduğundan ve güvenlik amaçlı kullanılmaktadır.
Pardus, Linux ve Debian ile kurulmuş, GO yazılım dilini kullanmaktadır. Tamamen açık kaynak kodludur.

Debian: Linux'un biraz daha kolay ve farklı halidir.
1993 yılında yapılmaya başlamış ve bitirilmiştir.
Genellikle büyüklü küçüklü kurumlar güvenli olduğundan dolayı kullanır. Tamamen ücretsizdir.
C++, Perl ve Python, yazılım dilleri ile yapılmıştır ve tamamen açık kaynak kodludur.

Mac OS X: Apple tarafından yapılmıştır. Macintosh işletim sisteminin son sürümüdür.
2001 yılında piyasaya sürülmüştür.
Çoğunlukla kullanım basitliği ve güvenlik amacı ile kullanılmaktadır.
C++, Objective-C ve Swift yazılım diliyle yazılmıştır. Kapalı kaynak kodludur.

:resim:

İlk windows logosu:

windows_logo_1.png

Windows 2.0 Görünümü:

windows2.0.png

Linux Görünümü:

Linux.Mint_.17.Cinnamon-1-640x360.png

Mac OS X İlk Görünümü:

Mac_Theme_for_Windows_7_by_ShadoLegendYT_zps647f8e1e.png

Mac OS X Görünümü:

hqdefault.png

Son düzenleme:
The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Windows 10 kullanmayın 8.1 ve 7 çok güzel uzun süre daha kullanılacaklarını düşünüyorum neden Windows 10 kullanmayın dediğime gelirsek yeni güncellemeler ile sürekli sorunlar geldi 2 örnek vereyim bir seferinde bilgisyarda ciddi takılmalar ve yavaşlama yaşanmasına sebep olan güncelleme diğeri ise Windows 10'un kendi Mail uygulamasındaki ciddi açıktı bu açık mail ile gönderilen her dosya ekleri vs leri direk indiriyordu indirilen dosya virüs ise onuda indiriyor ve bilgisayarın çok derinlerinde saklıyor çok tehlikeli ve asıl olay şurda otomatik indirmeyi kaldırmanın herhangi bir yoluda yok eğer biri size çok ciddi bir virüsü atarsa anında bilgisayarınızda . Ben Windows 10 kullanmıyorum bu arada 8.1 kullanıyorum .

HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Windows 10 kullanmayın 8.1 ve 7 çok güzel uzun süre daha kullanılacaklarını düşünüyorum neden Windows 10 kullanmayın dediğime gelirsek yeni güncellemeler ile sürekli sorunlar geldi 2 örnek vereyim bir seferinde bilgisyarda ciddi takılmalar ve yavaşlama yaşanmasına sebep olan güncelleme diğeri ise Windows 10'un kendi Mail uygulamasındaki ciddi açıktı bu açık mail ile gönderilen her dosya ekleri vs leri direk indiriyordu indirilen dosya virüs ise onuda indiriyor ve bilgisayarın çok derinlerinde saklıyor çok tehlikeli ve asıl olay şurda otomatik indirmeyi kaldırmanın herhangi bir yoluda yok eğer biri size çok ciddi bir virüsü atarsa anında bilgisayarınızda . Ben Windows 10 kullanmıyorum bu arada 8.1 kullanıyorum .
Benim de öyle bir sorunum vardı ne zaman win 10 kullanmaya kalksam sıkıntı çıkıyordu,win 7 kullanıyordum ama son 3 aydır win10 acayip akıcı,hızlı,stabil olmaya başladı.

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Doğru windows10a geçtiğime pişmanım gelecek hafta büyük ihtimal ben de bu sürümlere geçiş yapacağım
Konuya gelirsek yararlı bir konu ama çoğu kişi dikkate almadan okuyacak.

HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
@baXen Linux ile ilgili sürümleri de paylaşır mısın ? Ne amaçla kullanıldıkları gibi.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Doğru windows10a geçtiğime pişmanım gelecek hafta büyük ihtimal ben de bu sürümlere geçiş yapacağım
Konuya gelirsek yararlı bir konu ama çoğu kişi dikkate almadan okuyacak.
Win 7 kullanmak istersen win 8.1 indir programla win7 çubuğunu ve temasını felan ayarlayabiliyorsun

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Haklısın dostum ama son zamanlarda düzeltmeye başladılar. Artık daha akıcı ve daha güvenilir olmaya başladı.
@baXen Linux ile ilgili sürümleri de paylaşır mısın ? Ne amaçla kullanıldıkları gibi.
Yakında farklı bir konu ile derinlemesine inerim Linux'a. Önerin için teşekkürler :).
Yararlı konu teşekkürler
Güzel yorumun için teşekkürler dostum.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bende biraz eski hastalığı var çok severim eskiyi hastasıyımdır neyse uzatmadan sanal Wirtual Box ile çok rahat Windows XP gibi eski işletim sistemlerini deneyimleyebilirsiniz .

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
windows 10 çok güzel bi işletim sistemi ama güncellemeler gereksiz sistemim win10 ama 3 5 ay sonra sıfırlama yapmam gerekiyor bişeyler oluyor hatalar almaya başlıyor sil baştan herşeyi yükle 7 değilde 8.1 kullanılır ayrıca win10 a düzgün bi güncelleme gelirse bu hatalar üstüne tamamdır eksik bi işletim sistemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...