Israel [İsrail] Devleti Hakkında Herşey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
All memories are garbage
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
İsrail (İbranice: יִשְְׂרָאֵל, Yisra'el; Arapça: إسرائيل, İsrā'īl) ya da resmî adıyla İsrail Devleti (İbranice: Bu ses hakkında מדינת ישראל (yardım·bilgi), Medīnat Yişra'el; Arapça: دولة إسرائيل, Dawlat İsrā'īl), Orta Doğu'da, Asya ve Afrika kıtalarının kesiştiği yerde bulunan bir ülke. Coğrafi olarak, Asya kıtasında bulunur. Batısında Akdeniz, kuzeyinde Lübnan ve Suriye, doğusunda Ürdün, güneyinde ise Mısır, Filistin ve Kızıldeniz ile çevrilidir.

Başkenti Knesset (İsrail Meclisi) kararına göre Kudüs'tür. Ancak bu durum Birleşmiş Milletler tarafından tanınmamaktadır. İsrail'deki büyükelçilik ve konsoloslukların büyük çoğunluğu, ülkenin finans merkezi olan Tel Aviv'dedir. İsrail, nüfusunun çoğunluğu Yahudi olan tek devlettir.

Uzun ve dar bir şekle sahip olan İsrail, 470 km uzunluğunda olup, en geniş bölgesi yaklaşık 135 km'dir. Sınırları ve ateşkes hatları içerisinde kalan toplam yüzölçümü 27.817 km²'dir. İsrail, yaklaşık 8.081.000'lik nüfusuyla, çeşitli din, kültür ve sosyal geleneklere sahip insanları bir araya getirmiştir. Para birimi Yeni İsrail Şekeli'dir. İsrail dünyadaki en büyük 43. ekonomiye sahiptir. Aynı zamanda İnsani Gelişme Endeksi'nde Orta Doğu'da ilk sırada yer alır.[12] Asya'da ise beşinci sıradadır. Basın Özgürlüğü Endeksi'nde İsrail 86. sıradadır.

+

Arkadaşlar Bu Konuda Aşırı Emek Verilmiştir.
Lütfen Rep Vererek Düşüncelerimizi Sunalım.

Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
COPY PASTE +++ AFFERİM ÇOK EMEĞİN VAR

EMEĞİN ;
COPY PASTE

REPORT !

All memories are garbage
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
hackerSahti' Alıntı:

EMEĞİN ;
COPY PASTE

REPORT !

Arkadaşım ben ne diyoyurm emeğim var diyiyorum çünki bunun içindeki yazılardada urller var reklamlar var onları düzenliyorum alıntı değildir diye bir şey demişmiyim ben genellikle vikipediadan bakıyorum bilgilere direk copy paste yapsaydım bölye olurdu he eğer bu fotodaki gibi düzensiz istiyorsan sana öm olarak paylaşayım.
LZy3VV.png

Bu Halde Paylaşırsam Ne Sen bişey anlarsın nede diğerleri.

Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
BLind' Alıntı:
hackerSahti' Alıntı:

EMEĞİN ;
COPY PASTE

REPORT !

Arkadaşım ben ne diyoyurm emeğim var diyiyorum çünki bunun içindeki yazılardada urller var   var onları düzenliyorum alıntı değildir diye bir şey demişmiyim ben genellikle vikipediadan bakıyorum bilgilere direk copy paste yapsaydım bölye olurdu he eğer bu fotodaki gibi düzensiz istiyorsan sana öm olarak paylaşayım.
LZy3VV.png

KARDEŞİM TANITACAKSAN BİZE TÜRKİYEYİ TANIT. GEZMEYN OLABİLİR ONA EYWALLAH FAQAT ELİN İSRAİLİNİ KİM NE YAPSIN ? BOŞ KONU DEĞİL Mİ ? KONU KASMAK İÇİN YAPIYORSUN...

All memories are garbage
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
hackerSahti' Alıntı:
BLind' Alıntı:
Arkadaşım ben ne diyoyurm emeğim var diyiyorum çünki bunun içindeki yazılardada urller var   var onları düzenliyorum alıntı değildir diye bir şey demişmiyim ben genellikle vikipediadan bakıyorum bilgilere direk copy paste yapsaydım bölye olurdu he eğer bu fotodaki gibi düzensiz istiyorsan sana öm olarak paylaşayım.
LZy3VV.png

KARDEŞİM TANITACAKSAN BİZE TÜRKİYEYİ TANIT. GEZMEYN OLABİLİR ONA EYWALLAH FAQAT ELİN İSRAİLİNİ KİM NE YAPSIN ? BOŞ KONU DEĞİL Mİ ? KONU KASMAK İÇİN YAPIYORSUN...

Bak Kardeşim Haklısın Şimdilik Bunlar Küçük Çaplı Konular Yakın Zamanda Video Çekerek Anlatım Yapacağım. Ne kadar Türkiyeyi Gezmiş Olsanda Başka Tarihte Gerekli Ben Lise Öğrencisiyim Tarihi Öğrenmem Gerketiğini Düşünüyorum. Belki Bazı kişiler istemiyo olabilir ama lise öğrencilerine ve orta okul öğrencilerine gerekli 7 -8.sınıfta türkiye ve diğer tarih bölümlerini görecekler ben getim bu yollardan ama eminimki sende geçmişsindir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...