İstanbul depremi hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bugün aslında 28 tane deprem yaşandı fakat en şiddetli ve hissedilen deprem ise 13:59 da 2 kere yaşandı ilk deprem 5.8 ikinci deprem 6 şiddetinde görülmüştür
-valiliğin açıklaması üzerine ölen kimse yok 8 kişi yaralandı
-1 bina yan yattı
-1 bina deprem sonrası eğik ve hafif olduğundan dolayı mühürlendi
-okullar bugün tatil oldu
-okullarda çatlak kontrolu yapılacak
-eğer çatlak bulunursa belli bir süre mühürlenecek
-bugün 4.6 şiddetinde bir deprem daha bekleniyor
-bu veya önümüzdeki haftaya asıl deprem bekleniyor yani bu yaşadığımız depremler bi nevi artçı depremlerdir
-çoğu vatandaşın söylediği kadarıyla yerden yüksek seviyede su fokurdamasına benzetilen bir ses duyulmuştur
-istanbul avcılarda bir caminin minaresi parçası koptu/yıkıldı

Adam akıllı kaynak bulamadım hatırladıklarıma alelacele konu açıyorum yeni bilgiler aldıkça güncellenecektir

Son düzenleme:
Öğreniyor Hayatı
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
okuldan gelip yemek yedim sonra pc oturdum baktim ev titriyor dedimki mahelleden geçen arablar yüksek ses acıp sarkı dinliyo sonra baktım bende sallanıyom sonra annemlerin yanina kostum baktim kardeşim ağlıyor sonra bizim komşu da gidip merdivenlerden aşşa indi çoçukları için tam ama allahtan bir can kaybı olmadı bizim de burdaki bir kaç evde çatlaklar var istanbul esenyurtta

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Okuldayken oldu sıranın titremesiyle birden sınıf ayaklandı sonra hepimizi bahçeye aldılar (1050 öğrenci izdihamı siz düşünün ağlayan mı bayılan mı her çeşidinden) ve telefon faturasına 200 tl ödeyip deprem anında kullanamamak kadar kötü birşey yok hatta şuanda bile gidip gidip geliyor hattım

Son düzenleme:
Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Altyapı yok 5.9 da hatlar falan gidiyorsa büyük depremde tüm ülke çöker acil tedbirler artırılmalı
Allah yardımcıları olsun

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Okuldayken oldu sıranın titremesiyle birden sınıf ayaklandı sonra hepimizi bahçeye aldılar (1050 öğrenci izdihamı siz düşünün ağlayan mı bayılan mı her çeşidinden) ve telefon faturasına 200 tl ödeyip deprem anında kullanamamak kadar kötü birşey yok hatta şuanda bile gidip gidip geliyor hattım olaya dönecek olursak bu tür depremler fay hattının enerjisini harcıyor
bizim lise 2000 kişilikti :mum:
Altyapı yok 5.9 da hatlar falan gidiyorsa büyük depremde tüm ülke çöker acil tedbirler artırılmalı
Allah yardımcıları olsun
knk yollar daha önemli bırak millet işini yapsın

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Ben Okulda Sıralar Sallanıyordu Hoca Ders İşliyor

Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Okuldayken oldu sıranın titremesiyle birden sınıf ayaklandı sonra hepimizi bahçeye aldılar (1050 öğrenci izdihamı siz düşünün ağlayan mı bayılan mı her çeşidinden) ve telefon faturasına 200 tl ödeyip deprem anında kullanamamak kadar kötü birşey yok hatta şuanda bile gidip gidip geliyor hattım olaya dönecek olursak bu tür depremler fay hattının enerjisini harcıyor
Yanlış Bilgi Verme Bilmiyorsan Hiç Yazma
"Bu depremin fay hattının enerjisini azaltması söz konusu değil, çünkü depremler logaritmik olarak değişirler. Yani 4.5’lik bir depremden 31 tane olursa 5,5’luk depremi, bin tane olursa da 6.5’luk bir depremi engeller. Onun enerjisini boşaltır. Dolayısıyla olan bir depremin büyük bir depremi engellemesi ya da onun olmasını engellemesi gibi bir durum söz konusu değil"

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
inşallah bir sonraki depremlerde can kaybı olmaz alt yapı desteklenmesi lazım düzenleme ciddi anlamda yapılması gerekir

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Bursadada Olsun bi deprem okul yıkılırsa miss

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
@Taru Allah sana o okulu aratmasın diyeyim kardeşim böyle küçümsenecek bir durum değil maalesef

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Büyük Marmara depreminin öncüsü olabilirmiş

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
İstanbul gg iyi izleyin 4,6 5,8 dua edinde daha büyük bir deprem olmasın kocaman şehirde 1-2 ev kalacak

If you are going through hell keep going
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Ben kocaelide hiçbişe farketmedım herkez bagırıyordu anlamadım

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Hepsi Amerika'nın oyunları bu yüzden biliyorlar yakında daha büyüğü gelecek Amerika deprem yapıyor çünki :thinkie:.

Umarım daha büyüğü yaşanmaz.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
millet sınıflardan bagırarak kacıyodu bız mobıle legends oynuyoduk hıc bısey olmamıs gıbı cıkmıcaktımda hoca cıkardı rank dustu aq :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...