İşte çalışma korkusu nasıl aşılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar, 1 yıldır yazılım işi yapıyorum. 400 bin TL biriktirip Fiat Egea 2022 model bir araç satın aldım. Geri kalanını kredi çektim. 250 bin TL civarı bir kredi borcum mevcut. 5 ay sonra elime 300 bin TL civarı bir rakam geçecek. Araç borcunun tamamını kapatıp işten ayrılacağım. Şu an markette işe girdim manav olarak. Evimin hemen yanında ama daha önce reel hayatta hiç çalışmadığım için korkuyorum, bu normal mi? El becerim vs. kendimi hiç geliştirmemiştim. Tamamıyla yazılım odaklı yaşıyordum, çalışmaktan korkuyorum. Nasıl yenebilirim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Hocam öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun, market işi birazcık yorucu gerçekten insanlarla uğraşmak kadar sinir bozacak bir şey yok bu işte insanları tanıyorsun çok tatlı insanların yanında salak ucube insanlar da tanıyorsun sabır istiyor korkmalık bir şey yok 1-2 gün çalışınca rahatlarsınız.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
İnsan yönetimi ve duygusal kontrol çok önemli bir günün güzel bir günün kötü olabilir. Tedirginliğinin ortama uyum sağladıkça biteceğini düşünüyorum

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
valla hocam haklısın ama gide gele açılcan ordanda diğer çalışanlarla konuşa konuşa markete gelen insnalarla azda olsa muhattap ola ola bünye alışır başta korkabilirsin bu normal ama kendini zorlayıp açman lazım

Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Korkman gereken nasıl çalışacağım değil nasıl dayanacağım olmalı bence. Yılların bilgisayar başında belirli ortamlar görerek geçmiş. Belli bir bilgi birikimin ve genel kültürün var. O tarz ortamlarda ve iş çevresin 50 sene aynı şeyi yapmış ve bir şey bilmeyen moronlar olacak. Kültür bakımından çok fark olacak. Kafa ütüleyecekler. Onlara kapılırsan boş beleş biri olursun, Herkesle samimi olma. Çalışacağın iş ve yer zaten düşük sınıf bir iş sana kimse bu meyveyi neden böyle koydun buna neden az su sıktın demeyecek. NPC gibi gidip işini yapacaksın gelen müşteriye reyon tarif edeceksin. Düşünmen gereken konu çevren olsun ona dikkat et.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Kral tek zorluğun insanlarla uğraşmak onun dışında pek el becerisi isteyecek bi meslek değil kafana takmana gerek yok.

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
İlk başta büyük bir başarı hedeflemek yerine, gün içinde yapmanız gerekenleri küçük parçalara ayırın. Örneğin, günün belirli bir kısmında ürünleri düzenlemek veya müşteri hizmetlerine odaklanmak gibi.

Üye
1 HİZMET YILI
bu zamanla aşılan bir şey hocam. umursadığın etkenlerin umursaman gerektiği kadar önemli olmadığını farkediyorsun o tempoya alıştıkça.

Üye
1 HİZMET YILI
korkunun üstüne git kankam 1 2 güne alışırsın zaten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...