Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
:yazı:

James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen ilk renkli fotoğraf paylaşıldı 14 yıllık geliştirme ve 6 aylık ayardan sonra, James Webb Uzay Teleskobu nihayet evrenin derinliklerindeki görevine başlamaya hazır.
Pazartesi günü, NASA ve Başkan Joe Biden, bir uzay teleskopundan evrenin ilk günlerine bir bakış gösteren ilk renkli görüntüyü paylaştı.

James Webb Uzay Teleskobu'ndan ilk fotoğraf NASA'ya göre, "Webb'in ilk derin alanı", uzay evreninin bugüne kadarki en net ve en derin görüntüsünü temsil ediyor.
Baktığınız şey, 4,6 milyar yıl önce ortaya çıkan SMACS 0723 adlı bir gökada kümesinin anlık görüntüsü.

Görüntüdeki tüm galaksilerin toplam kütlesi, arka planda daha uzaktaki nesneleri büyüten bir yerçekimi merceği gibi hareket eder.
Bazı galaksiler, gökbilimcilerin yakında evrenimizin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için inceleyecekleri benzeri görülmemiş özelliklere sahiptir.

NASA, Webb'in ilk derin alanının evrene ilk bakışımızı temsil etmediğini belirtiyor.
Kozmik Arka Plan Radyasyonu (COBE) gibi teleskoplar, Büyük Patlama'ya daha yakın anlık görüntüler alır, ancak Webb gibi yıldızların ve galaksilerin görüntülerini sağlamaz.

Bu tarihi ana ulaşmak NASA için kolay olmadı. JWST ilk duyurulduğunda, ajansın planı teleskopu 2007'de başlatmaktı.
2005 yılında yeniden tasarlanan NASA, nihayet 2016 yılında proje üzerindeki çalışmayı tamamladı ve uzay aracının 2018'de fırlatılmaya hazır olacağını söyledi.

2019'da NASA, teleskopun montajını tamamladı, ancak ardından pandemi, test ve nakliye işlemlerinde gecikmelere neden oldu.
Tüm bu gecikmeler JWST projesine 10 milyar dolara mal oldu.

Biden'ın bugün paylaştığı fotoğraf, NASA'nın bu hafta James Webb Uzay Teleskobu'ndan paylaşmayı planladığı birkaç plandan sadece biri.
Bir sonraki fotoğraf, günün ilerleyen saatlerinde NASA Webb tarafından düzenlenen bir basın toplantısında yayınlanacak.

:resim:

sssa.PNG

thumbs_b_c_bf2c72bb6b75d93447f16a419965e6cf.jpg

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Kanka bu uzayda çekilen en derin fotoğraf değil mi? Hatta bu gün Google bunu kullanıyor g harfinin olduğu yerde

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
evet googledede gözüküyordu arastırmaya üseniyordum burdan kısaca okumak daha iyi hissetirdi

Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
evrim ağacının videosu çok iyi olmuş bu konu hakkında

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Nasa working ya :)

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
tik tok ta karşıma çıkmıştı bu benim

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
adamlar ypaıyor bizde çayda çira robot yapalım :D

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
fotoğraf fodoşop gibi geldi fazla güzel duruyor ve uzay çok da boş değilmiş acaba bir uzaylıda bizi görüp ulan iyiki insan olmamışım diyormudur

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
kaç milyar gezegen var kim bilir inanılmaz derecede güzel bi resim

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bu konularda da evrim ağacı kanalını öneririm çok faydalı bigliler paylaşiyor
Post automatically merged:

Bir sürü evren var her geçen günde evren genişlemeye devam ediyor çok güzell

𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
Evren çok ilgi çekici büyülüyor resmen

Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
Yıldızlara Doğru filmin'deki samanyolu gibi solucan deliği aynısı benziyor gerçek'ten filmin yapımcıları tahmin etmiş muhteşem birşey

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
sabah uzayın en derin fotoğrafı olarak görmüştüm instada ama webb ile çekildiğini bilmiyodum çalışmaya başladı mı o yaa. Zaman ne hızlı geçiyo :")

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
bu görüntü bir başlangıç diye açıklama yapıldı heralde daha ne fotolar görücez acaba merakla bekliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
gerçekten teknolojinin ne kadar ilerlediğini bu fotoğraflardan görebiliyoruz

Im XENOMORPH
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
getirisi oluyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...