Kablolu İnterneti Kablosuz Olarak Görüyor ve Kullanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar Geçen Günler Bilgisayarıma Wifi Kartı Taktım ve Bir Anda Bilgisayar Kablolu İnternetimi Kablosuza Çevirdi Önceden Kablolu Olarak Görüyordu Oysaki, Ev Halkı Falan Wifiye Bağlanıp Bir Şey Yapmaya Başlayınca, Benim Bilgisayarda ki İnternetim Aşırı Yavaşlıyor ve Ping Artıyor. Ben Bunu Nasıl Çözebilirim ?

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
kablo gırıs yerını kontrol et olmazsa anlayan bırınden yardım al dostum

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
gençler mesajlarınız için sağolun ama benimde yardıma ihtiyacım var mesaj kasmaya çalışanlar ayrılabilirler bu konudan.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Kontrol paneline bağlantıları bulup ethernet'in etkin olup olmadığını kontrol edersiniz, devre dışı olup olmadığını kontrol edin

CaptainSwaT

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ethernet kartı driverının daha güncel bir sürümünü yükleminizi tavsiye ederim.

Wir

☄✨
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Dostum şöyle yapmayı dene wifi ağının şifresini unut de görecek mi bakalım eğer ethernet dediğin gibi takılıysa default gatewaydan QOS adlı bir ayar oluyor oradan ev halkının speedini ayarlayabiliyorsun Bu geleneksel yöntemdi;
Daha çağdaş yöntem olan ise : Netcut adlı program buradan ev halkının speedini ayarlayabiliyorsun modem arayüzüne kalmadan ve bu olayın güzel yanı wifi de de çalışıyor diyelim ki misafirler geldi youtubeyi instayı netfilixi falan engelleye biliyorsun
Kaynak:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Dostum şöyle yapmayı dene wifi ağının şifresini unut de görecek mi bakalım eğer ethernet dediğin gibi takılıysa default gatewaydan QOS adlı bir ayar oluyor oradan ev halkının speedini ayarlayabiliyorsun Bu geleneksel yöntemdi;
Daha çağdaş yöntem olan ise : Netcut adlı program buradan ev halkının speedini ayarlayabiliyorsun modem arayüzüne kalmadan ve bu olayın güzel yanı wifi de de çalışıyor diyelim ki misafirler geldi youtubeyi instayı netfilixi falan engelleye biliyorsun
Kaynak:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
dostum şimdi şöyle bir şey var superonline modemini kullanıyorum ve kablolu ile kablosuz ağları ayrı veriyor yani önceden wifi kartını takmadan önce ev halkı isterse 4k bir video açsın yine ben etkilenmiyordum ancak wifi kartını taktığımdan beri çok etkileniyorum mesela 720p video açıyorlar ve benim direk internet hızım düşüyor pingim çıkıyor. bu arada wifiyi devre dışı bıraksamda kabloyu wifi olarak görüyor yani bir değişik nasıl olduğunu bende çözemedim sanki kablolu wifi kullanıyorum :(

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Benim bildiğim wifi kartı takarsan zaten kablolu olarak kullanamazsın?

Onaylı Üye
Ödüller
6
10 HİZMET YILI
Kardeşim aldığın wifi kartının driverini kaldırıp öyle dene

Wir

☄✨
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
dostum şimdi şöyle bir şey var superonline modemini kullanıyorum ve kablolu ile kablosuz ağları ayrı veriyor yani önceden wifi kartını takmadan önce ev halkı isterse 4k bir video açsın yine ben etkilenmiyordum ancak wifi kartını taktığımdan beri çok etkileniyorum mesela 720p video açıyorlar ve benim direk internet hızım düşüyor pingim çıkıyor. bu arada wifiyi devre dışı bıraksamda kabloyu wifi olarak görüyor yani bir değişik nasıl olduğunu bende çözemedim sanki kablolu wifi kullanıyorum :(
Kankam neden ağ kartı taktın peki

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ayarlar > ağ ve internet > bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir kısmına girip ss atabilir misiniz? Ss atmak istemiyorsanız:
Orada hem wifi alıcısı hem ethernet olması durumunda wifi kartını devre dışı bırakarak bilgisayarın nasıl bir tepki vereceğini test edin şayet wifi kartı devre dışı kalmasına rağmen ethernetten ağ akışını sağlayamıyorsanız belirtin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...