Kaçak Yayin Hakkinda Soru Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar Sitem Dijitürk Tarafından Mahkeme Kararıyla Kapatıldı Bende Siteye İndex Koyup Pişman Oldugumu Dile Getirip Dosyaları Sildim.

Dijitürkten Gelen Mail Olarak Mesaj

Sayın İlgili;

Aşağıdaki internet sitesinde;

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Yayın hakları tarafımıza ait olan ve abonelik gerektiren şifreli beIN Sports yayınları açık şekilde izlenmekte/izlenmesine olanak sağlayan materyaller bulunmaktadır.

(Super Lig Canlı yayın, özet ve gol görüntüleri dahil tüm yayın hakları tarafımıza aittir) Bu siteye erişimin ve verilen hizmetin tarafınızdan durdurulması veya içeriklerin kaldırılması gerekmektedir.

Belirtilen nedenlerle tüm alacak ve uğradığımız/uğrayacağımız her türlü zarara ilişkin tüm dava, şikayet, talep ve tazminat haklarımız saklı kalmak kaydıyla; bu uyarının ulaşması tarihinden itibaren 3 (üç) gün içinde (bu 3 günlük sürede yapılacak yeni hiçbir yayına iznimiz olmadığını açıkça belirtmek sureti ile); içerik sağlayıcı tarafından ihlali oluşturan yayınların site içeriğinden çıkarılması ile servis sağlayıcı tarafından da sitenin bu yayınlar siteden çıkartılana kadar internet ağından kaldırılması gerektiğini; bu tip tecavüzlerin tekrarlanmamasını; aksi davranışın TTK anlamında haksız rekabet, FSEK anlamında mali/manevi haklara tecavüz oluşturması ve bu hareketin aynı zamanda Türk Ceza Kanunu anlamınnda ve FSEK m. 71'e göre suç olması nedeniyle cezai sorumluluğunuz için dava ve şikayet haklarının kullanılacağını bildiririz.

FSEK 71. Madde:

Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.

Dikkat : Yayınları Embed, iframe vb. metodlar ile justin.tv, freedocast vb. platformlardan alıyor olmanız cezai yaptırımı asla ortadan kaldırmaz.

Hukuki olarak yayının sitenizden görülüyor olması yeterlidir, Yayının nereden geldiğinin hukuki hiçbir geçerliği yoktur.

İlgili adreste yer alan video görüntüleri ve izlenme sayıları Anti FRAUD ekibimiz tarafından tespit edilmiş ve kayıt altına alınmıştır. En kısa sürede ilgili site yöneticisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı, Yukarıda yer alan yasal yaptırım ve cezaların yanı sıra Şirketimizin uğradığı zararın tazmini için ilgili videoların izlenme sayısı adedince ilgili yayını izlemek için gereken abone bedeli tutarı çarpımı kadar tazminat davası açacağımızı, İlgili Yayınları engelleyerek konu ile ilgili DERHAL tarafımıza bilgi vermenizi, Aksi halde ilgili site ve ip adreslerine Erişimin engellenmesi ve hakkınızda Ceza Davası açılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı önemle bildiririz.

Son düzenleme:
Davetsiz Kişi
Süper Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Geçmiş Olsun Hiç Yapma Bence Riske Değmez.

Süper Üye
8 HİZMET YILI
bu tamamiyle bir uyarı sıkıntı olmaz ama tekrarı halinde Digiturk dava açma hakkını saklı tutar. Bundan birkaç sene öncesinde bu şekilde yayın yapan bir site davalık olup kapatılmıştı para cezasını saymıyorum bile. Bu tür konular şakaya gelecek cinsten değil.

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Bu bir uyarı sadece ben bile korktum buradan siteden sil ne var ne yoksa bidahada böyle şeylerle uğraşma değmez çünkü

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
arkadaşlar teşekür ederim siteyi dünden sildim zaten dosyaları vs vs saolun yapcak bişi yok sanlda yapcak bi işimiz kalmadı üniversitem war inşallah seneye son onun için besyoya hazırlancam şimdiden ona yönelim her işte hayır vardır en hayırlısı budur belk i:D

aka panic.rs
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI
Böyle illegal işler biraz sıkıntı Geçmiş olsun

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Böyle illegal işler biraz sıkıntı Geçmiş olsun
Reis Birde Senin Agzından Duymak İsterim Açıkcası o telif yazısında dava açılmışmı yoksa uyarımı ben uyarı olarak anladımda senin agzındanda duymak istedim teşekür ederim şimdiden

Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar. Site mahkemelik olmuş zaten yoksa mahkeme kendi kafasına göre kapatamaz. Sen bence git bit adliyeden öğren gerçek yada tüzel olarak adına dava açılmış mı? karşı taraf şikayetçi oluyor ki davalık oluyorsun ve mahkeme de böylece bir karar verip siteyi kapatabiliyor. Ayrıca uyarı olsa siteni mahkeme kararı ile kapatmazlar. uyarırlar. sen bu işin peşini bırakma 1 ay adliyeden takip et git sor arada bir. barındırıcı server a dava açarlar. oda sana açar sonra deme 1 ay sonra nerden çıktı bu mahkeme diye. Dikkat Et. gerekirse digitürk avukatlarını bul ara konuş gerçek bilgilerini vermeden site sahibiyim falan de. ne bilim?

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Yukarda dava açılmış falan demişler, öyle bir şey yok. Sana ihtar atmışlar kardeşim, eğer sen bu mail sana ulaştıktan üç iş günü içerisinde içerikleri sitenden kaldırdıysan, veyahut siteni sildiysen hiçbir problem çıkmaz. Fakat kaldırmadıysan %100 dava yersin. Gözünün yaşına bakmazlar. Bu tür illegal işlerden uzak durun, sonuçta millet o yayına para verip izliyor..

Süper Üye
8 HİZMET YILI
Yukarda dava açılmış falan demişler, öyle bir şey yok. Sana ihtar atmışlar kardeşim, eğer sen bu mail sana ulaştıktan üç iş günü içerisinde içerikleri sitenden kaldırdıysan, veyahut siteni sildiysen hiçbir problem çıkmaz. Fakat kaldırmadıysan %100 dava yersin. Gözünün yaşına bakmazlar. Bu tür illegal işlerden uzak durun, sonuçta millet o yayına para verip izliyor..

Aynen öyle ihtar atmışlar, tekrardan açmayı düşünüyordu Whoıs bilgilerini gizleyerek ama uyardım başına dert almaması için gerisi kendisinin bileceği iş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...