Kafada bitti dediğimiz yer

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Logo Ve Grafik Tasarım
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
Merhabalar mümkünse yaşı 25'den büyük kişiler yazarsa sevinirim, psikolojik değil daha çok arkadaş çevreni, kendi hayatını, aileni gözden geçirdiğin bir evre vardır; bunlar bir engel gibi gelir uzaklaşırsam daha iyi bir hayat kurarım düşüncesi vs. bu durumu yaşayım içinden nasıl çıktınız ? Çünkü ramak kaldı 17 yaşında italya'ya erasmus gezisine gidip almanya'ya kaçan çocuk gibi yapıcam en sonda.. Maddi olarak kaygım yok, rahat edemiyorum.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum maddi açıdan benim sıkıntım yok diyorsun,yaşın genç iken kendi rotanı şimdiden çiz,ailen baskı yapıyorsa ev kirala kendine yada arkadasinda kal ama ailenden uzaklaşma kafanı topla iyi düşünmeye çalışarak kendi gelişimine biraz çaba göster çıkar pasaportu vize alıp gidebiliyorsan kaç kurtar kendini

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
öyle kaçma gibi bir planın var ise bana da yaz bende aynı durumdayım yaşım 21...

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Maddi sıkıntın yoksa gelecekte ne yapacağını şimdiden belirle yurt dışında bir üniversite okuyabilirsin parayla mesela bunlardan uzaklaşmak istiyorsan ama pek önermem şuan böyle düşünüyor olabilirsin ama gelecekte ailenden başka kimsen olmadığını farkedeceksin bence

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Kafada bittiyse bağlarından kurtulup birşeyler yapmaya çalış en azından dene deneye deneye doğru yolu bulacaksın

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
herşeyden uzaklaşıp sadece kendin için savaş dostum

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
kanka kendini bi alanda geliştir bir şeye kafa yor bireysel yaşa maddi olarak sorunum yok diyorsun bi eve çık evcil hayvan sahiplen. dostlarınla iletişimini koparma ama kendine daha fazla vakit ayır

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
İçsel bir arayış dönemi, kişisel büyüme ve gelişme için normal bir süreç olabilir. Kendinizi, arkadaş çevrenizi, hayatınızı ve ailenizi gözden geçirme isteği, gelecekte daha iyi bir hayat kurma arayışını tetikleyebilir. Bu tür bir arayış döneminde aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:

1. Kendinizi anlama: Kendinizi ve değerlerinizi anlamak için zaman ayırın. İçsel bir yolculuk yapmak, ne istediğinizi ve hangi yönde ilerlemek istediğinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

2. Hedef belirleme: Kısa ve uzun vadeli hedefler belirleyin. Hangi alanlarda gelişmek istediğinizi düşünün (kariyer, ilişkiler, kişisel ilgi alanları vb.) ve bu hedeflere ulaşmak için nasıl adımlar atabileceğinizi planlayın.

3. Destek sistemleri: Arkadaş çevrenizle iletişimde olun ve onlarla hislerinizi paylaşın. Aynı duygusal süreci yaşayan insanlarla bağlantı kurmak, anlayış ve destek bulmanızı sağlayabilir. Aynı zamanda, aile veya profesyonel destek aramak da faydalı olabilir.

4. Öz-bakım: Kendinize zaman ayırmak ve iyi bakmak önemlidir. Stresle başa çıkmak için hobilerle uğraşmak, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, meditasyon veya yoga gibi rahatlama tekniklerini denemek gibi yöntemler, ruh halinizi iyileştirebilir.

5. Pozitif değişiklikler: Küçük adımlarla başlayarak yapabileceğiniz olumlu değişiklikler yapın. Örneğin, yeni ilgi alanları edinmek, yeni insanlarla tanışmak veya yeni deneyimler yaşamak size ilham verebilir.

Ancak, önemli olan her bireyin kendi yolunu bulmasıdır. Bu süreçte sabırlı olun ve kendinizi zorlamayın. Zamanla, daha iyi bir anlayışa ve kendinizi gerçekleştirmeye doğru ilerleyebilirsiniz. Eğer hala sıkışmış veya bunalmış hissediyorsanız, bir psikolog veya danışmanla görüşmek size yardımcı olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bazen insan sadece acı çekiyor bazen de o kadar acı çekiyor ki umursamaz duygusuz birisi olup çıkıyor bu yüzden dostum sen sen ol kendine ve hislerine biraz daha zaman tanı hatalar yapma

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
çıkamadım, kimin ne yaşadığını neye ne kadar değer bağladığını kimse bilemez herkes için farklıdır kendini sevmeye çalış yoksa hiçbir şeyin senden başka sana faydası olmaz

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
gecenin en karanlık anı şafak sökmeden öncedir

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bunları 17-18 yaşımdayken atlattım ama nasıl atlattım bilmiyorum

ABOBA
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
30 yaşındayım ve kesinlikle daha önce bu durumda bulundum. Bir çıkmaza saplanmış gibi hissediyorsunuz ve nasıl kurtulacağınızdan emin olamıyorsunuz. Biraz uzaklaşabilseniz, yeniden başlayabileceğinizi ve daha iyi bir hayat kurabileceğinizi hissediyorsunuz.

Bence yapılması gereken ilk şey yalnız olmadığınızı kabul etmektir. Pek çok insan hayatlarının bir noktasında bu şekilde hissediyor. Bu, büyümenin ve kim olduğunuzu anlamanın normal bir parçasıdır.

Yapılacak bir sonraki şey, neden bu şekilde hissettiğinizi anlamaya çalışmaktır. Mevcut durumunuzda sizi sıkışmış hissettiren şey nedir? İşinizden memnun değil misiniz? İlişkilerinizden mi? Yaşam koşullarınız mı? Sorunun kökenini anladıktan sonra, çözümler için beyin fırtınası yapmaya başlayabilirsiniz.

Eğer işinizden memnun değilseniz, yeni bir iş aramaya başlayabilirsiniz. İlişkilerinizden memnun değilseniz, arkadaşlarınızla veya ailenizle nasıl hissettiğiniz hakkında konuşmayı deneyebilirsiniz. Yaşam koşullarınızdan memnun değilseniz, yeni bir yere taşınmayı deneyebilirsiniz.

Hemen büyük kararlar vermek zorunda olmadığınızı da unutmamak önemlidir. Ne yapmak istediğinizi düşünmek için biraz zaman ayırabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız varsa bir terapist veya danışmanla konuşabilirsiniz.

En önemli şey harekete geçmektir. Öylece oturup her şeyin daha iyi olmasını beklemeyin. Hayatınızdan memnun değilseniz, onu değiştirme gücüne sahipsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
ülkede kim öyle düşünmüyo ki ben de viana düşünüyorum imkanın varsa kesin git kurtar kendini

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...