Kafamı Toparlayamıyorum Odaklanamıyorum ( Üzücü )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
1 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar kafamı bir türlü toplayamıyorum ders çalışırken odaklanamıyorum mesela bunun için psikiyatrist ilaç aldım fakat onunla da bir yere kadar ya bilemiyorum. Ya bana yardımcı olabilir misiniz YKS hazırlanıyorum sadece TYT odaklı 2 yıllık bölüm istiyorum 2021 yılı lise mezunuyum ilk 2 yıl fabrikada çalışmak zorunda kaldım sonra çıktım sadece annemle yaşıyorum ve bunun üstüne o psikolojiyle sınava hazırlanmaya başladım 2023 yılından beridir. 2023 ve 2024 de yapamadım 2025 yılında gerçekten başarmak istiyorum artık üniversiteye gitmek istiyorum, fabrikada çalışmak istemiyorum. Patronların, şeflerin ağız kokusunu çekmek istemiyorum zaten durumum yok bana yardımcı olun, teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Bu ülke de Adalet olmadığı sürece en iyi bölümü de kazansan, hak ettiğin yere önemli bir mevkii de dayın olmadığı sürece gelemeyeceksin. Senin ki odaklanamama sorunu değil aslın da, bu gerçeği kabullenemiyorsun. Benden sana tavsiye. Abuk subuk dersler ile ğraşığ hocaların ağız kokusunu çekeceğine, yabancı bir dil edin. Kendi hayatını kendin yönet

Üye
1 HİZMET YILI
Var mı başka önerisi olan? okuyorum hâlâ.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
bende toplayamıyorum kafamı
magnezyum hapı ve vitamin ilacı yazıyorlar bana
benim derdimi dinlemekten psikolog doktoru deli oldu

Üye
1 HİZMET YILI
Aga hiç çözüm odaklı yardımcı olmadınız neyse iyi forumlar

Üye
1 HİZMET YILI
selamunaleyküm dostum ben simdi kendi dertlerimi sana vurmaktan ziyade kafanı dagıtabilecegin seyler söyliyeyim öncelikle senin kafanın bu halde olmasının sebebi üniversite stresi ve iş stresi bunları sen en üst planda tutuyosun hayatında belliki bunları bu kadar ciddiye alma is yerinde agız kokusunu cekiyosun hak veriyorum üniversite stresinde cok fakat nasıl diyeyim yani sana laf atan insanlar falan varsa ilkk önce düsün ne hakları varda atabiliyolar diye düsünüp kafana takmamayı deneyebilirsin hobiler edinebilirsin ne bileyim spor olur kil sanatları olur cizim olur yada meslek falan deneyebilirsin 18 yasındayım daha üniversite stresini yasamadım ama is stresini hep spor sayesinde atlatıyordum iyi günler saglıcakla kalın

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Unutma, gömülmüyorsun; ekiliyorsun. Bir gün başardığında, bugünlerin sana nasıl güç kattığını anlayacaksın. Yaşanması gerekenler yaşanacak, sen yalnızca üzerine düşeni yap. Sabret, çünkü çiçekler vaktinden önce açmaz. Daha sağlam adımlarla ilerlemek için bu günleri bir basamak olarak gör. İyi forumlar

🎯 The Best Provider 🎯
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Kafanı toparlamak için arkadaşlarınla vakit geçirebilirsin , sana en iyi gelen ne ise onu yapmakla meşgul ol hayatında yaşadığın başarısızlıklar yolun sonu değil tecrübe olarak hayatına kat ve devam et hiçbir zaman pes etme hiçbir zaman umutsuzluğa kapılma kendinin en iyi versiyonu ol bu süreçte annenden destek alabilirsin ona anlatabilirsin içinde tutma unutma Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki zamandır. İyi forumlar anlatmak istediğin bir şey olursa bana yazabilirsin.

Üye
1 HİZMET YILI
Öncelikle, zor bir süreçten geçtiğini kabul ediyorum. YKS’ye hazırlanmak zaten başlı başına stresli, bir de hayatındaki diğer zorluklarla uğraşmak ekstra yük getiriyor. Ama unutma, bu zor dönem geçici ve her şeyin bir yolu var. Ders çalışırken odaklanamaman çok normal. Pomodoro tekniğini deneyebilirsin, 25 dakika çalışıp 5 dakika ara vermek seni daha verimli kılabilir. Ayrıca hedefler koyman da çok önemli, küçük hedefler belirle ve adım adım ilerle. Kendine iyi bakmayı unutma, sağlıklı beslenip düzenli egzersiz yapmak ve yeterince uyumak sana ciddi şekilde fayda sağlar. Test çözmek de ders çalışmanın yanı sıra eksiklerini görmek için çok faydalıdır, bu yüzden bolca test çöz. Kendini başkalarıyla kıyaslama, senin hızında ilerlemen önemli. Sonuçta her şey zamanla oturacak, önemli olan sabırlı ve istikrarlı olmak. Kendine güven, başaracağına inanıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...