Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
beklemen yeterli olur üstü birşey yapmana gerek olduğunu sanmıyorum uyu uyan düzelir büyük ihtimal 2-3 gün daha bu böyle devam ederse doktor üstü yapabileceğin birşey yok zaten düzelir genelde
Baş ağrıları birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir, bu yüzden kesin bir tanı koymak için bir doktora danışmanız önemlidir. Ancak, başınızı sağa çevirdiğinizde ağrı yaşamanız, boyun veya omuz bölgesindeki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.
Bu tür durumlar bazen kas gerilmesi, boyun omurlarındaki bir sorun, sinir sıkışması veya diğer postür problemleri nedeniyle olabilir. İşte bu tür durumlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilecek bazı genel öneriler:
Dinlenme ve Hareket Etme: Belirtileriniz devam ediyorsa, bir süre dinlenmek ve aşırı zorlayıcı aktivitelerden kaçınmak önemlidir. Ancak, tamamen hareketsiz kalmaktan kaçının. Hafif egzersizler, boyun ve omuz kaslarınızı rahatlatabilir.
Sıcak Soğuk Uygulama: Ağrıyan bölgeye sıcak veya soğuk uygulamalar, kasları gevşetmeye yardımcı olabilir. Bu uygulamaları 15-20 dakika süreyle uygulayabilirsiniz.
Doğru Duruş ve Postür: Otururken, ayakta dururken ve yatarken doğru duruşa dikkat edin. Bilgisayar başında uzun süre geçiriyorsanız, doğru masa ve sandalye düzenlemelerine özen gösterin.
Masaj ve Streç Egzersizleri: Boyun ve omuz masajı, kasların rahatlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, hafif streç egzersizleri de esnekliği artırabilir.
Ağrı Kesiciler ve Anti-Enflamatuar İlaçlar: Doktorunuzun önerisi doğrultusunda, ağrı kesiciler veya anti-enflamatuar ilaçlar alabilirsiniz.
Ancak, belirtileriniz devam ederse veya kötüleşirse, bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir. Uzman bir doktor, belirtilerin nedenini belirleyebilir ve uygun tedaviyi önerebilir. Unutmayın ki, internet üzerinden alınan bilgiler bir doktorun değerlendirmesi ve reçetesi yerine geçmez.
damar sıkışması olmuş olabilir doktora görünmende fayda var ama ben kendim de yaşıyorum yaptığım işlem çok basit, duşa giriyorum sıcak su ve sabun alıp elime boyun bölgeme masaj yapar gibi ovalıyorum 2 saat sonra bir şey kalmıyor dene derim
Boyun egzersizleri var onları yap ara ara benimde başıma geliyor sonrasın da düzeliyor he bu arada yastıksız düz zemine koy yatarken kafan yukarıda durmasın bir kaç böyle yat sonrasın da düzelir diye umalım
Benimde kolum 1 hafta ağırdı ani hareket ettirdiğim için belki senin olayında öyle bir şeydir. Seni rahatsız edecek derecedeyse bir kas gevşetici ile yavaşca masaj yaptırabilir veya yapabilirsin. Öncesinde sıcak bir duş almanda faydalı olabilir. Bunlar bende işe yaramıştı. Geçmiş olsun.