kali-linux wifi bağlantısı kuramıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kali-linux ta çevremdeki ağları nasıl göreceğim ? eskiden wifi ye bağlıyken sag üstte wifi sembolü vardı. Şimdi yok ve wifi ye baglanmak için cevremdeki ağları gördüğüm pencereyi bulamıyorum.
Edit: chatGPT sağ olsun ağa bağlanmayı başardım fakat hala sağ üstte wifi simgesi gözükmüyor. Her wifi bağlanmak istediğimde aklımda tutamayacağım bu terminal kodlarını girmek istemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Ekli dosyalar

• IMG-20221225-WA0001.jpeg
    IMG-20221225-WA0001.jpeg
    881.5 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
kali-linux ta çevremdeki ağları nasıl göreceğim ? eskiden wifi ye bağlıyken sag üstte wifi sembolü vardı. Şimdi yok ve wifi ye baglanmak için cevremdeki ağları gördüğüm pencereyi bulamıyorum.
Edit: chatGPT sağ olsun ağa bağlanmayı başardım fakat hala sağ üstte wifi simgesi gözükmüyor. Her wifi bağlanmak istediğimde aklımda tutamayacağım bu terminal kodlarını girmek istemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim.
In Kali Linux, you can use the iwlist command to see the available wireless networks in your area. You can use it like this:

Copy code
iwlist wlan0 scan

Replace wlan0 with the name of your wireless interface. You can find out the name of your wireless interface by running the iwconfig command.

Alternatively, you can use the wpa_cli tool to scan for wireless networks. This tool is part of the wpasupplicant package, which is a utility for connecting to WPA-encrypted networks. To use wpa_cli, you will need to start the wpasupplicant daemon first:

Copy code
systemctl start wpasupplicant

Then, you can use wpa_cli to scan for networks like this:

Copy code
wpa_cli scan

This will display a list of available wireless networks, along with information about each one, such as the network's SSID (name), frequency, and encryption type.

Once you have found the network that you want to connect to, you can use the wpa_cli tool to connect to it. For example:

Copy code
wpa_cli add_network
wpa_cli set_network 0 ssid "MyNetwork"
wpa_cli set_network 0 psk "MyPassword"
wpa_cli enable_network 0

Replace "MyNetwork" and "MyPassword" with the SSID and password for the network that you want to connect to.

If you are having trouble connecting to a wireless network, you may need to configure your wireless interface with the ifconfig command or edit the /etc/network/interfaces file. You can also try using the nmcli tool to manage your network connections.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
Sanal olarak mi kurdun linux u ?

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Terminal açın ve Terminal'e "service network-manager start" eğer olmazsa "service network-manager restart" yazın.

Eğer yukarıda verdiğim komut işe yaramaz ise "nmcli networking on" yazın ve deneyin. Bunlar dışında aklıma gelen başka bir çözüm yolu yok.

Onun dışında Kali Linux'u Hack veya Siber Güvenlik öğrenmek için kullanmayacaksınız lütfen kurmayın. Kali Linux genel ev kullanımı ve oyun oynamak için uygun değildir birçok sorun ile karşılaşacaksınız. Çünkü Kali Linux varsayılan olarak size "root" yetkileri verir ve bu Linux sistemlerinde ciddi anlamda tehlikeli bir şeydir. Ayrıca size genel Linux keyfini verecek ekstra bir program, sürücü yüklemeye kalkmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...