Kan tahlilindeki glukoz değeri normal mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
loverall plug
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Öncelikle selam, yaklaşık 4 gün önce bir kan tahlili yaptırdım. Sonuca baktığım zaman glukozda kırmızı uyarı var ve biraz yüksek. Normal bir insanda açlıkta 70-100 mg/dl, tokluk durumunda ise 70-140 mg/dl oluyor. Glukoz yüksekliğinde de şeker hastalığı belirtileri gözüküyor. Bilgisi olan varsa beni biraz bilgilendirebilir mi? Yaş 18.

Screenshot_20231221_171420_Chrome.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
dostum 119 çıkması aşırı fazla olduğu anlamına gelmez 60-100 ortalamadır şeker hastalarının genelde 200 300 arası oluyor

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
18 yaşında bi genç için şeker çıkma olasılığı çok düşük diye biliyorum sonuçta bu şeker ve tansiyon ilerleyen yaşlarda baş gösterir bildiğim kadarıyla.

Moderatörün son düzenlenenleri:
loverall plug
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
teşekkür ederim yorumlar için

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Annem doktor endişelenecek bir şey olmadığını söyledi :))

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Merhaba,
119 mg/dL, normal aralığın üstünde bir değer olmasına rağmen diyabet teşhisi için tek başına yeterli değildir. Diyabet teşhisinin koyulabilmesi için, iki farklı günde yapılan AKŞ testinde değerlerin 126 mg/dL üzerinde olması gerekir. Ayrıca tokken (ya da açken) kan şekeri düzeyinin 200 mg/dL üzerinde olması gerekir. Sürekli susama ve acıkma, sık idrara çıkma, kilo kaybı gibi belirtiler de diyabetle birlikte görülür. Kesin tanı için oral glukoz testi yapılır ve bu değerin 200 mg/dL üzerinde olup olmadığı kontrol edilir. HbA1c testi yapılarak %6.5'tan yüksek bir değer olup olmadığı kontrol edilir. Özellikle HbA1c testi en kesin yöntemlerden biridir. Kan glukoz değerinizin 119 mg/dL olması; test öncesinde yeterince aç kalmamış olmanız (kan vermeden önce 8-12 saat yemek yememiş olmalısınız), stres, enfeksiyon veya akut hastalıklar, kullanılan steroid içerikli ilaçlar, beslenme şekliniz (yüksek karbonhidratlı öğünler tüketip tüketmiyor oluşunuz) gibi birçok sebebe bağlı olabilir. 6 ay sonra stajyer doktor olacağım, kafanıza takılan bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz ama lütfen bir hastane ortamında, işin uzmanı bir doktorla konuşun. İnternet üzerinden hastalık tanısı veya sağlık tavsiyesi verilemez.

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Değerlerin biraz yüksek başın dönüyor mu. Karaciğerinde bir sorun olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Herhangi bir sorun olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...