Kanalımın Para Kazanması Tekrar Edilen İçerikten dolayı kapatıldı?

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ben tarihii dizi editleri çeken bir kanalım (kurulus osman,selahaddin eyyübi gibi dizilerin editlerini yapıyom) 2 hafta önce para kazanmamı açtılar. şimdi para kazanmamı kestiler. ben hep aynı içerikleri paylaşıyom. dizii sahnelerini alıp altına müzik koyuyom filtre değiştiriyom efek filan koyuyom yani özgünlük katıyom. ama neden tekrar edilen içerikten dolayı kapatıldı hiç anlamadım bile. tekrar edilen içeriğe giren shorts umuda söylemedilerki ben hiçbişey anlamadım hangi videomu tekrar edilen içerik olarak algıladılar hiçbişey anlamadım. benden itiraz videosu göndermem isteniyor. bende video çekicem yazı koyucam videoya sadece yazı ile anlatmaya çalışıcam ama tam olarak ne yazsam bilmiyorum. sizce ne yazmalıyım yazıya?

Ekli dosyalar

• BAŞVURU1.PNG
    BAŞVURU1.PNG
    16.6 KB · Görüntüleme: 26
  • itiraz 2.PNG
    itiraz 2.PNG
    11.8 KB · Görüntüleme: 22
  • itiraz 3.PNG
    itiraz 3.PNG
    9.8 KB · Görüntüleme: 22
  • itiraz göndermek.PNG
    itiraz göndermek.PNG
    12.4 KB · Görüntüleme: 25
Banlı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bunu burada öyle çok kişi yaşamamıştır verilen cevaplarda tartışılır yani. Olayı bize anlattığın gibi detaylıca chatgpt'ye yaz. Youtube'nin senden istediklerini de aynı şekilde chatgpt'ye yaz, ardından gpt'nin seni yönlendirmesini iste oradan gelen fikirler ile kendi fikirlerini harmanlayıp bir sonuç çıkartabilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bunu burada öyle çok kişi yaşamamıştır verilen cevaplarda tartışılır yani. Olayı bize anlattığın gibi detaylıca chatgpt'ye yaz. Youtube'nin senden istediklerini de aynı şekilde chatgpt'ye yaz, ardından gpt'nin seni yönlendirmesini iste oradan gelen fikirler ile kendi fikirlerini harmanlayıp bir sonuç çıkartabilirsin.
o dediğini sen söylemeden önce yaptım aslında, chatgpt ye youtubenin benden ne istediklerini attım ve ona göre ondan yardım alıp savunma videomu oluşturdum. ilk önce özgün içerikler yapmaya çalıştığımı söyledim ve kurallarınıza uymaya çalışan bir youtuberim dedim sonra bandicamla kanalımı ve shortslarımı çekip gönderdim ve capcutta 1 tane örnek edit yaptım. sonra ben gördüğünüz gibi kendi yorumumu katıyorum özgünlük katıyorum öyle doğrudan alıp koymuyorum filan dedim ama yinede insanım kusurum olabilir farkında olmadan kurallarınıza aykırı bişey yaptıysam bana bildirin bende hemen düzeltmeye çalışayım filan dedim. ama bu açıklama yeterlimi hiç bilmiyorum tek video hakkım olduğu için birkaç gün düşüncem. bide chatgpt yede fazla güven olmaz. o yüzden forumada yazayım dedim burada bilgi arkadaşlar varsa elbette bana yararı ve faydaları olacağını düşünüyorum

Üye
1 HİZMET YILI
YouTube'un "Tekrar Edilen İçerik" politikası, özgünlükten yoksun veya büyük ölçüde başka kaynaklardan alınmış içerikleri hedef alır. Senin editlerin müzik, filtre ve efektlerle özgünlük katıyor olabilir, ancak YouTube'un algoritması bazen bu tür içerikleri tekrar eden olarak değerlendirebilir.

İtiraz Videosunda Neler Söylemelisin?
İtiraz videosunda YouTube'a şu noktaları net bir şekilde anlatmalısın:

1. Kanalının Konseptini Açıkla: Tarihi diziler üzerine editler yaptığını, sahneleri düzenleyerek özgün bir içerik oluşturduğunu belirt.
  2. Özgünlük Katma Sürecini Açıkla: Videolarına nasıl müzik eklediğini, efektler ve filtrelerle nasıl farklı bir içerik sunduğunu detaylandır.
  3. Kendi Üretimin Olduğunu Vurgula: İçeriklerinin sadece sahne kesitlerinden ibaret olmadığını, montaj ve düzenleme sürecinin tamamen sana ait olduğunu anlat.
  4. YouTube Politikalarına Uygun Olduğunu Belirt: İçeriklerinin YouTube'un topluluk kurallarına ve telif hakkı politikalarına uygun olduğunu vurgula.
  5. Örnekler Göster: Eğer mümkünse, edit sürecini gösteren kısa bir kesit ekleyerek YouTube'a özgünlük kattığını kanıtla. bende ordan burdan az da olsa bilgiler topladım belki işine yarar