Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çizim gayet hoş, Fakat biraz daha iyi olabilir geliştirile bilceğini düşnüyorum bence biraz anatomi çalışmalısın. Çünkü o zaman ölçümlerin nasıl alıncağını daha iyi anlarsın yani, Kafasının boyutu ile vicut oranı, Kafasının darlığı ve genişliği gibi kavramları. Ve diğer bir unsurda boyama, boya sırasında tek bir yönü karalamalı ve bu karalamaların basınç seviyesini aynı tutmalısın yoksa çizik çizik görüntü olur. Aynı şekilde farklı yönlerde karalarsan bu sefer sağ, sol, çapraz çizgiler oluşur bunada dikkat etmelisin. Ve gördüğüm son kusur gölgelendirmeler gölgelendirme aslında gerçek hayattaki gibi olmalı yani direk boyama gibi değil fakat boyama gibi. Biliyorum zor olduğun farkındayım fakat böyle olmalı, yani aslında demek istediğim koyu birşekilde değil koyu olucaksada kenarları soft olmalı yani tutabildiğin kadar yumuşak tutmalısın. Parmak tekniği her ne kadar amatör bir teknikde olsa kullanmakda sakınca yoktur bence parmağın ile istediğin yöne yumuşat onun dışın çizim için bazı malzemeler var bende henüz deneme fırsatım olmadı, fakat deniceğim umarım. Bende prof sayılmam fakat biliyorum birşeyler zamanında sordum, araştırdım filan. Soft laştırman için gerekli alet Tortillon Stump diye geçiyor bilgin olsun. Malzeme bu şekilde daha çok karakelemde kullanıldığını gördüm ama normaldede kullanılır biraz araştırmanı tavsiye ediyorum...