Kanunen isim değiştirme süreci nasıl işliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar ayın 23'ünde isim değişikliğine başvurdum. Alperen olan ismim Eren Alp olarak değiştirdim. Çünkü ismim verilirken ayrı ayrı verilmişti. Daha önce değiştiren ya da bilgisi olan varsa süreç nasıl işliyor? Değiştiren varsa eğer siz neler yaptınız?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
benimde ismim alperen alperen osmanlı zamanındaki askerlere verilen isim diye biliorum yani yanlış yazım muhabbeti senin için geçerli olabilir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
benimde adım mehmet onur mehmeti çıkarmayı düşünüyorum uzun sürüyor mu

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
arkadaşlar e devlet üzerinden başvuru yapıp bekliyosunuz bekliyorum acaba degişcekmi

Çik çik CİCİK
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
E devlette yeni sistem muhabbeti çıkmıştı ama aileyle problemin yoksa ailen üzüle bilir /:

Ceku hazırsan çıkalım balım
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kanka benim bir arkadaşım eskiden yaptırmak istemişti avukatıyla nüfus idaresine dava açıp isim değiştirmek için sebep falan sunman gerek demişti 2 aya sonuç alınıyor dava açıldığında
e-devletten bildiğim kadarıyla 4 ay içerisinde oluyor.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
E devlet kısmına "Ad ve Soyad" yazın "Ad ve soyadı değişikliklerin düzeltillmesine ilişkin" tarzı bir kısım var, oraya tıklayın. Mobil imza ya da e-imza gerektiğini unutmayın. 24 Aralık 2022Ye kadar başvurma hakkına sahipsiniz.

Öncelikle başvuru kabul edilecek diye bir şey yok, hatta sebebiniz basitse red edilir.
İsim üzerinden taciz yaratılabilecek isimler, saçma ve rahatsız edici kullanımları düzeltmek için başvuru yapabilirsiniz.

Mesela ülker isimli bir kız varmış, çikolotalı gofretle alakalı taciz de bulunuyorlarmış xd

4-6 ay arası sürüyor, bir avukatla kısa sürede mahkemeden değişebilirsiniz bunun yerine.

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Kanka bildiğim kadarıyla 2 tane şait gerekiyor isminin eren alp olduğunu kanıtlamak için bide babana davan açman gerekiyor ama böyle babanın hukuki zarar göreceği tarzda değil korkma yani sonra mahkeme sonuçlanınca nufus kayıtlarında ismin değişiyor ve gidip yeni kimlik pasaport vs. belgelerini tekrar çıkarman gerekiyor

Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
kanka bildiğim kadarıyla pek bi numarası yok normal dava açıyomuşsun gibi isim değişikliği için dava açıyosun ve 1 2 celsede tamamlanıyor en geç 4 5 ay sürüyor. bizim imam'ın oğlu adını değiştirmişti pemili olan ismi kerem olmuştu ama hala pemili diyorlar :D ona alışmak biraz zaman alıyo tabi

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
arkadaşım soyismini değiştirmişti zaman olarak az sürüyor ama genell kayıtlı belgeler mesela e okul filan belki onlar biraz geç kayıt edilir

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
edevletten direkt isim degistirme olmuyor sanirim ornegin sevil olan ismi sevim olarak degistirebiliyorsunuz diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
İşim değiştiriken şöyle bir dezavantajı vardır diye düşüşnüyorum .. Tüm kimlik bilgilerinizin olduğu kurum veya kuruluşlardan da isim değiştirdiğinize dair bilgi vermeniz gerekiyordur. Bu da uzun süren yazışmalar git gel yaptırabilir diye düşünüyorum.. .Sadece şahsi fikrim

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
İsim değişikliği bulunduğunuz bölgedeki nüfus müdürlüğüne göre süreç uzun veya kısa sürebilir. İsim değiştirdikten sonra kimliğinizi yeniliyorsunuz bu kadar. Benim 3 ay sürdü onaylanması

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
İsim değişikliği bulunduğunuz bölgedeki nüfus müdürlüğüne göre süreç uzun veya kısa sürebilir. İsim değiştirdikten sonra kimliğinizi yeniliyorsunuz bu kadar. Benim 3 ay sürdü onaylanması
İsminiz neydi ne yaptınız efendim

『S』『A』『I』『N』『T』
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar
-İlk olarak başvurumu e-devlet üzerinden yaptım ve İlçe Müdürlüğüne gelmesi için onaylandı.
-Ardından yaşadığım ilçe de bunu onaylayıp bana böyle bir bilgilendirme gönderdiler...
"İL/İLÇE İDARE KURULUNA İNTİKAL ETTİRİLMİŞ OLUP, İL/İLÇE İDARE KURULUNUN KARARINA YÖNELİK OLARAK, BAŞVURUNUZDA BELİRTİLEN ADRESİNİZE YAZILI OLARAK AYRICA BİLGİ VERİLECEKTİR. BİLGİLERİNİZE SUNULUR."
-Şuanlık süreç böyle işliyor onaylanıp onaylanmadığını tam olarak kesin değil... Bu bildirinin üstünden 4-5 gün geçti hala aynı süreçte
-Sonuç ne olur bilmiyorum... Tekrardan buradan sonucu söylerim arkadaşlar

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Aslında bu olay daha öncelere dayanıyor yeni çıkan bir sistem değil fakat heer zamanki gibi gündemin konusunu değiştirmek için birşeyler buluyorlar. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama bir şekilde gündemi değiştiriyorlar. Bu olay da gündemi değiştrimek için gün yüzüne çıkartılmış bir olay. Yeni değil anlayacağınız.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
bildiğim kadarıyla kolay kolay değiştirilmiyor e devletten en kolay çözüm dava yolu ile isim hakkı değiştirebilirsin e devletten daha çok abuzer gibi isimlere bakıyolar düzgün isimleri eliyorlar iyi forumlar

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Nasil oldugunu öğrenirseniz bana da yazsanıza bende değişiyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...