Kapanma Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Hafıza (HDD/SSD/M2 SSD)
M2 SSD
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Sorunun SSD den kaynaklandığını tahmin ettiğim için bu kategoriye açtım. Sorun şu ki bazen bilgisayarımı kapatınca ekran gidiyor veya kapatılıyor bölümünde takılı kalıyor fakat kendisi çalışıyor. Durum böyle olunca güç düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum, güç düğmesinden de kapatınca sonra pc yi açmakta sıkıntı çekiyorum çünkü yine siyah ekranda takılıyor. Bazen de SSD %100 kullanılıyor ve bilgisayarı yeniden başlatmadığım müddetçe inmiyor. Bilgili kişiler yazarsa sevinirim.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
SSD Stress testine sokarak SSD kaynaklı olup olmadığını öğrenebilirsin ama genelde bu tarz sorunlar SSD ve HDD kaynaklıdır, yinede stress test yapman gerekebilir, bilgisayarı uzun zaman fişten çekip kapattıysan bu sorunlar normaldir.

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
SSD Stress testine sokarak SSD kaynaklı olup olmadığını öğrenebilirsin ama genelde bu tarz sorunlar SSD ve HDD kaynaklıdır, yinede stress test yapman gerekebilir, bilgisayarı uzun zaman fişten çekip kapattıysan bu sorunlar normaldir.
Bilgisayarım daha 3 aylık ve SSD stress testinde maalesef bir şey gözükmüyor.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Kapanmama sorunu ile ilgili anakartındaki erp ayarlarını kontrol etmelisin tabii sorunun bios kaynaklıysa erp ayağının kapalı olduğunu kesinleştirdikten sonra bilgisayar yönetiminde aygıt yöneticisine gira sürücüsüne sağ tıklayıp özellikler de sağ üst tarafta güç yönetimi sekmesi olması gerekli oradaki tiki kaldır daha sonra
  1. Klavyedeki Windows tuşuna basarak Başlat menüsünü veya Başlat ekranını açın.
  2. cmd araması yapın. Arama sonuçları listesinde, Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve ardından Yönetici Olarak Çalıştır'ı seçin.
  3. Kullanıcı Hesabı Denetimi tarafından istendiğinde, Devam'ı seçin.
  4. Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
  5. exit yazın ve ardından Komut İstemi penceresini kapatmak için Enter tuşuna basın.
Bilgisayarı yeniden başlatıp sorunun devam Edip etmediğini deneyin eğer sorun devam ediyorsa buraya yazarsan yardımcı olmaya çalışayım

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Kapanmama sorunu ile ilgili anakartındaki erp ayarlarını kontrol etmelisin tabii sorunun bios kaynaklıysa erp ayağının kapalı olduğunu kesinleştirdikten sonra bilgisayar yönetiminde aygıt yöneticisine gira sürücüsüne sağ tıklayıp özellikler de sağ üst tarafta güç yönetimi sekmesi olması gerekli oradaki tiki kaldır daha sonra
  1. Klavyedeki Windows tuşuna basarak Başlat menüsünü veya Başlat ekranını açın.
  2. cmd araması yapın. Arama sonuçları listesinde, Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve ardından Yönetici Olarak Çalıştır'ı seçin.
  3. Kullanıcı Hesabı Denetimi tarafından istendiğinde, Devam'ı seçin.
  4. Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
  5. exit yazın ve ardından Komut İstemi penceresini kapatmak için Enter tuşuna basın.
Bilgisayarı yeniden başlatıp sorunun devam Edip etmediğini deneyin eğer sorun devam ediyorsa buraya yazarsan yardımcı olmaya çalışayım
Hocam erp ye nereden ve nasıl gireceğim ?

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
öncelikle deneyebileceginiz farklı ssd var mıdır donanım arızası gıbı duruyor

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Hocam erp ye nereden ve nasıl gireceğim ?
Bios ayarlarından ERP Ready adlı ayarı bulman gerekli. Anakart modelini internette araştırarak bulabilirsin veya anakart modelini yazarsan yardımcı olayım

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kanka git bi yere götür farklı bi ssd den dene sorun ordaysa alırsın yenisi yada düzeltmeye calısırsın

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Biosta üst sekmeden advanced’e gel orada APM adında bir sekme olmalı onun içine girdiğinde orada erp ready gibi bir seçenek olması gerekli, onu kapatmalısın
Kapattım ve dediğini uyguladım dostum, bu durum sürekli bir şekilde olmuyor şükür. Umarım ileriki vadede işe yarar. Teşekkür ederim.

Donator
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
çekiyorum çünkü yine siyah ekranda takılıyor, ordaysa alırsın yenisi yada düzeltmeye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...